הערה על בלו-ריי וכתוביות

Mits Petel

New member
הערה על בלו-ריי וכתוביות

נראה לי שאם הפלסטיק ישרוד (ונראה לי שהוא ישרוד עוד כמה שנים), אז השוק צריך ללכת לכיוון של הוצאות גלובליות ולא לפי אזורים, וכל המכשירים שמנגנים אותו צריכים לאפשר הורדה וניגון של כתוביות
(ואולי גם פסקולי דיבוב) ע"פ דרישה עם ממשק קל ונוח למשתמש. פתרונות מהסוג הזה כבר קיימים באופן חלקי (אבל הם לא "רשמיים"). זה יכול להיות פתרון טוב למי שנזקק לכתוביות, וגם להגדיל את השוק הפוטנציאלי של כל כותר.
אני מניח שהסכמים עם מפיצות מקומיות מהווים מכשול למודל כזה, אבל כשהתכנים יעברו ל-4k/8k (וכנראה לא יופצו בכלל בדיסקים), נראה לי שמודל כזה יאומץ בכל מקרה.

liorb22

New member
תכנים ב4K ו8K עדיין יגיע על גבי תקליטורים

עובדים על זה כעת. ממה שקראתי, תקליטור הבלורי היעודי לכך כבר בשלבי פיתוח אחרונים (או שכבר פיתוחו הושלם). צריך לזכור כי סרט באורך מלא בפורמט 4K עתיד לשקול מאות גיגות. זה לא דבר שיהיה קל להוריד אותו, אפילו לבעלי חיבור מהיר. כך שסטרימינג חוקי של דבר כזה יצרוך שרתים מאוד מהירים ורוחב פס מטורף.

לגבי זמינות של כתוביות, זה רעיון נחמד אך לא ישים. לא כל סרט יצדיק את ההשקעה. וכמובן שמפיצה מקומית לא תרצה להפסיד הכנסה פוטנציאלית משיטה כזאת (והיא תפסיד ולכן גם תתנגד נמרצות).

Mits Petel

New member
לאו דווקא בסטרימינג

אני חשבתי על התקני אחסון מסוג כלשהו... אבל אם אתה אומר שהם מעדיפים להמשיך עם הדיסקים, אז לאספנים כמונו שאוהבים להביט באוספים שלהם אלו חדשות טובות...

liorb22

New member
חיובי

כמה פרטים שדליתי מוויקיפדיה המאשרים זאת:

On January 14, 2013, Blu-ray Disc Association president, Andy Parsons, stated that a task force was created three months prior to conduct a study concerning an extension to the Blu-ray Disc specification that would add support for 4K Ultra HD video.[71][72]

http://www.pcworld.com/article/2024919/blu-ray-looks-ahead-to-4k.html

על פי הכתוב נראה כי אין עוד דיבורים על תקליטור בלורי בנפח של 8K אך כזה בטח עוד יבוא בהמשך אם תיהיה דרישה כזו.
מה שכן, כך בחשבון שבלורי 4K יחייב נגן חדש לגמרי כי הנגנים הקיימים לא מסוגלים חומרתית לתמוך בו.

Mits Petel

New member
אני די בטוח שעד שאני אצטרך נגן בלוריי 4K

הנגן הנוכחי ישבוק חיים או לפחות יהיה חולה סופני.

liorb22

New member

למעלה