Arthur Dent
New member
הערה צדדית לגבי כסף
ההודעה הזאת לא עוסקת בשאלה האם חיסון כזה או אחר הוא טוב או לא.
מישהי פה אמרה ש"אם חברות התרופות היו מרוויחות מחיסונים, אז לא היו 8 חיסונים אלא 33"
(הציטוט לא מדוייק, אבל זה לא באמת חשוב).
לצערי לא מצאתי את המחיר הכולל של תרופה (לפני ביטוח), אז אני יעשה הערכה גסה.
בישראל בלבד - 13,000 לידות בחודש (בממוצע, לפי נתוני הלמ"ס)
כל ילד מקבל "רק" 8 חיסונים (עד איזה גיל?? אני חושב שקיבלתי הרבה יותר מאשר 8 חיסונים עד הצבא, לא כולל).
המחיר האימיתי של מנת חיסון לקופה עולה 100 ₪? 50 ₪ ? בוא נגיד 50 ₪.
אז חברת התרופות מקבלת 8X13000X50 ₪. לחודש.
שמונה חיסונים כפול 50₪ לחיסון כפול 12 חודשים כפול 13,000 לידות בחודש ====== 62,400,000 ₪ בשנה.
או במילים 62 מליון ₪ לשנה. לא רע.
כמובן, מדובר "רק" על חיסוני חובה מינימליים,
וכמובן זה לא הרווח הסופי, כי יש לחברה הוצאות, אבל אני רוצה רגע להסתכל על המספר הזה, כי זה אומר כמה כסף אנחנו משלמים כאזרחים או כמדינה.
לדעתי אם נעשה חישובים אמיתיים מדובר במספר פי 10 או 100 יותר גדול, אבל זה כבר ניחוש.
לא הבאתי בחשבון הוצאות "נלוות" כוללות את כל הלוגיסטיקה, התפעול והמשכורות של צוותי קופות החולים -- זה לא הולך לחברות התרופות, אבל זה עדיין יוצא מהכיס שלנו.
אני מעריך שכל חיסון עולה למערכת 100 ₪ (משכורות לעובדים המעורבים, שכירות, שינוע, פרסום, הסברה, ועוד).
סתם מאמר מעניין בהקשר הזה:
http://vaccinesinc.blogspot.co.il/2012/07/3.html
ההודעה הזאת לא עוסקת בשאלה האם חיסון כזה או אחר הוא טוב או לא.
מישהי פה אמרה ש"אם חברות התרופות היו מרוויחות מחיסונים, אז לא היו 8 חיסונים אלא 33"
(הציטוט לא מדוייק, אבל זה לא באמת חשוב).
לצערי לא מצאתי את המחיר הכולל של תרופה (לפני ביטוח), אז אני יעשה הערכה גסה.
בישראל בלבד - 13,000 לידות בחודש (בממוצע, לפי נתוני הלמ"ס)
כל ילד מקבל "רק" 8 חיסונים (עד איזה גיל?? אני חושב שקיבלתי הרבה יותר מאשר 8 חיסונים עד הצבא, לא כולל).
המחיר האימיתי של מנת חיסון לקופה עולה 100 ₪? 50 ₪ ? בוא נגיד 50 ₪.
אז חברת התרופות מקבלת 8X13000X50 ₪. לחודש.
שמונה חיסונים כפול 50₪ לחיסון כפול 12 חודשים כפול 13,000 לידות בחודש ====== 62,400,000 ₪ בשנה.
או במילים 62 מליון ₪ לשנה. לא רע.
כמובן, מדובר "רק" על חיסוני חובה מינימליים,
וכמובן זה לא הרווח הסופי, כי יש לחברה הוצאות, אבל אני רוצה רגע להסתכל על המספר הזה, כי זה אומר כמה כסף אנחנו משלמים כאזרחים או כמדינה.
לדעתי אם נעשה חישובים אמיתיים מדובר במספר פי 10 או 100 יותר גדול, אבל זה כבר ניחוש.
לא הבאתי בחשבון הוצאות "נלוות" כוללות את כל הלוגיסטיקה, התפעול והמשכורות של צוותי קופות החולים -- זה לא הולך לחברות התרופות, אבל זה עדיין יוצא מהכיס שלנו.
אני מעריך שכל חיסון עולה למערכת 100 ₪ (משכורות לעובדים המעורבים, שכירות, שינוע, פרסום, הסברה, ועוד).
סתם מאמר מעניין בהקשר הזה:
http://vaccinesinc.blogspot.co.il/2012/07/3.html