הערה של עובר אורח

הערה של עובר אורח

עגנתי לדקותיים בפורום שלכם ויתכן שאחזור .
שם הפורום העלה בי את המחשבה שכבר מזמן מבשילה בתוכי, והיא שצריך להוציא את המילה בגידה מהלקסיקון של היחסים בינו לבינה.
המונוגמיה היא אחת מאלף אלפי החוקים, התקנות, ההרגלים, המנהגים או איך שתקראו לזה, אשר הגיעו אלינו מהעבר וצמיחתם בעבר, על רקע תנאי החיים של העבר, כולל היחסים בין גבר לאישה, תלות כלכלית, אורך חיים ממוצע של 45 שנים בערך, אמונות דתיות וכן שפע של גורמים, שהיו ובחלקם השתנו, פרחו, נעלמו, הומרו בחדשים וכו'.
כשם שאופנת הבגדים אינה כמו בימי התנ"ך, גם לא תפריט המזון, אורח החיים, בילוי שעות הפנאי, כך לא בהכרח המבנה שהיה תקף אז נכון להיום.
סתם הרהור שראוי לדעתי לכמה הגיגים נוספים.

טעות פרוידיאנית

זו הערה שאמורה הייתה להיכתב בפורום של "בגידות ואהבות אסורות"
איך שלא יהיה דעתכם חשובה לי בנושא

עכשיו מובן

למה כתבת "הפורום שלכם"
ולא "הפורום שלנו"

לי בא

New member
לא מסכימה איתך

הכוונה בבגידה שהמעשה נעשה בלי ידיעת הצד השני. מאחורי הגב.
ברגע שמספרים אין בגידה.
לדעתי אתה מבלבל בין המושגים.
יתכן שאתה צודק והנישואים המונוגמיים צריכים להתבטל מכל הסיבות שציינת, אבל בהחלט אין קשר בין מונוגמיה לבגידה.
מי שבוחר לעשות סקס עם מישהו שאינו בן זוגו כשהוא בזוגיות זו בגידה.
כמובן שיש אופציות אחרות, נישואים פתוחים, ויתור על הקשר, אבל זה נושא לפוסט אחר.

סיפור קטן

אני לא סותר את דבריך (למעט המילה עצמה "בגידה" שכידוע בהקשר הלאומי העונש עליה הוא מוות).
אני רוצה לספר לך סיפור קטן שרומז על הדרך בה אני חושב שנכון היה יותר לחברה ללכת או לפחות לשאוף לכיוון.
בסדנה לפני כעשרים שנה לפחות אמר לנו המנחה: "אתם עכשיו הגעתם על סירת הצלה לאי בודד, אין כאן אף אחד ואין סיכוי שיבואו להוציא אתכם מכאן. שבו עכשיו ותכתבו את החוקה של חייכם כאן". אהבתי את תשובתה של אחת המשתתפות שאמרה כך: "אני רוצה שנבנה לנו בית עגול שכל דלתותיו מופנות אל החצר המרכזית הפנימית שהיא כמובן עגולה גם כן. במרכז נמקם את כל השירותים הציבוריים. מאחורי כל דלת ישנה דירה קטנה וכל אחד מאיתנו יקבל דירה כזו. גם אם אנשים יבחרו לחיות יחד ולהשאיר את הדירה השנייה ריקה, הדירה ההיא תעמוד לתמיד בבעלותו של הבעלים הראשון, שיוכל לחזור אליה לשעה, שבוע, חודש או לתמיד. ועוד כלל, כשאתה ניכנס לחדר שאינו שלך, גם אם אתה מתגורר שם כבר חמש שנים עם בן / בת הזוג שלך, עליך לדפוק בדלת..!"

לי בא

New member
לא אוהבת את הסיפור

אתה יודע כמה אנשים פגועים יסתובבו שם, אלה שרצו ולא רוצים אותם, אלה שרוצים אותם עם אחרים. זה נורא בעיני. לא יכולה להבין בגידות או ניאוף, אם תרצה לקרוא לזה בשם המקורי.
ברגע שבחרת להתחתן יש לך אחריות מוסרית כלפי הצד השני, הפרה של האחריות הזאת היא אכזרית וכואבת כשהיא מתגלה, ולרוב היא מתגלה. יש דרכים אחרות להתנהל כמו להפרד או לפתוח את הנישואים.

כמה שאתה צודק וזה לא הולך להשתנות בקרוב...

הכל נכון ואני לא רואה את עצמי ביחסים פתוחים כרגע.

למעלה