הערה....

puckman

New member
הערה....

אני לא יודע כמה זמן זה כבר נמשך... אבל בכל זאת: לא מעצבן אותכם שאנשים באים לפורום הזה ומתחילים לשאול שאלות לגבי כל מיני שלפוחיות וכו´.. והתשובה שלכם תמיד היא: "לך לרופא הוא יגיד לך מה לעשות.. לי אישית לא ממש איכפת מזה.. הרי אני פה רק יומיים.. :) אבל לכל הוותיקים פה.. זה לא עולה לכם על העצבים??!! ועוד סיפור (בנושא): מאז שעברתי את הקורס אנשים מתחילים לשאול שאלות חסרות משמעות לדוגמא באחת הפעולות שהיו לצופים איזה ילד נפל תוך כדי משחק קיבל מכה וגם שריטה ביד... במקרה אני עברתי ליד עם חבר שלי וישר איזה מישהו צעק "חגי!! בוא לכאן".. הגעתי (תראו איך אני משלב מגה-קוד...
) ראיתי ילד בכיתה ו´ משפשף את יד שמאל, לאחר תחקור התברר שהילד נפל תוך כדי ריצה, על יד שמאל, על היד יש שפשוף שטחי, אין דם, הילד בהכרה מלאה
, כאבים קלים ביד שמאל (שנעלמו בזמן "הטיפול"..).... מה אתם הייתם עושים לו????? אני אישית אמרתי לו שזה לא משהו רציני... ואם הוא רוצה הוא יכול ללכת לשטוף את היד... (בטח אתם שואלים: מה לגבי זיהום????, אז ככה אני לא יכול ליעץ כלום לגבי חומרי חיטוי וניקוי למיניהם..) נ.ב. אם אתם לא יודעים, דברים כאלה קורים כל הזמן בצופים... ולא תמיד יש שם מע"ר\חובש\פרמדיק\רופא\וכו´... ומה שהילדים שנופלים תמיד עושים זה, ללכת לברזיה ולשטוף את זה במים...

nsr

New member
אהההה

זה לא מעצבן ששואלים פה שאלות. הרי אנחנו פה לעזור. אבל מה שמטריד זה שאנשים מעדיפים לחפש באינטרנט ורק אחר כך ללכת לרופא. וזה ממש מטריד אותי, ממתי הרופא התחלף בחיפוש באינטרנט?? שיהיה לכם יום טוב

inbale

New member
זאת בעיה

כשפתחתי את הפורום רציתי שיקרא פורום רפואת חירום ומנהלת הפורומים סירבה בטענה שאנשים יכנסו וירצו לקבל אינפורמציה מיידית על מצבי חירום. אני הרמתי קצת גבה אבל בסופו של דבר היא צודקת. אנשים נוטים לחפש טיפול רפואי ברשת וזה קורה גם בפורום כאן. באופן אישי אני מעדיפה שלא נענה כאן על שאלות כאילו. אני חושבת שזה לא חוקי לתת ייעוץ רפואי כאן. בימים הקרובים אני אבקש מהנהלת הפורומים של תפוז שיסיפו למעלה שורה שמסבירה שאנחנו לא ניתן פה ייעוץ רפואי. לכל כותבי הפורום - בבקשה אל תענו. שיהיה לכולנו שב"ש.

inbale

New member
מראש הם לא צריכים לחפש פה עיצות

הפורום הזה מיועד לנו כ"אנשי מקצוע" ולא כפורום רפואי שנותן עיצות והאמת שבזמן האחרון יש יותר ויותר שאלות מוזרות ...

sbenzvi

New member
...אתיקה ו"מגיע לי":....

לשאלות של אנשים ברשת. למשל, msn.doctors.co.il האמת די "הורס אותי" למה אנשים לא שואלים את הרופא המטפל את כל השאלות. הישראלי הממוצע לא נראה לי ביישן במיוחד... בכל אופן, בעיני יש בזה משהו לא אתי. חסר איזה משפט כמו "הייעוץ הוא בגדר דיעה בלבד ולא בא במקום בדיקה רפואית ורצוי לפנות לרופא המטפל". יש שאלות אינפורמטיביות שניתן לענות עליהם כמו מהו פרפור פרוזדורים. על שאלות כאלו גם אני הייתי מוכנה ואני חושבת שגם אפשר לענות. אולם אנשים מתייעצים עם רופא בפורום על פלפיטציות, כאבים בחזה וכדומה שאין שום אפשרות לבדוק אותם דרך הרשת ומלבד לך להבדק אני לא חושבת שיהיה נכון לייעץ. לפעמים אנשים מחכים לתשובות מהירות ולשמוע שהכל בסדר ולא פונים לרופא. מאידך, היתרון של הפורום הוא באמת נגישות לאינפורמציה וגם כסטודנטיית לעיתים זה מאד נוח. יש פורומים בהם רופאים אכן עונים, בסופו של דבר, גם אנשים לא יודעים את הזכויות שלהם (מתוקף חוק זכויות החולה 1996) ו/או גבולות בהרבה מקרים. לך תסביר לחולה שהוא משוחרר מהמחלקה, כי נתנו את מקסימום הטיפול ואין כבר מה להציע וצריכים את המיטה לחולה אחר. לך תסביר לאותו חולה שהוא הולך הביתה ובמסגרת הקהילה יבצע את הבירור המקיף, ששללו בעיה דחופה ולא יבצעו את שאר הבדיקות בביה"ח. לך ותסביר.... לך ותעלה את המודעות של החברה לכל אותם דברים.... הרבה אנשים חושבים שיקבלו את כל הטיפול לבעיות של שנים במסגרת חדר מיון ו/או אישפוז ולא מבינים שלא לשם כך יש בתי חולים אלא קופות חולים. ולנסות להסביר.... לישראלי ש"מגיע לו" לפעמים זה מאד מאד מאד קשה....

למעלה