הערוץ הישראלי

שקוירין

New member
הערוץ הישראלי

עכשיו גם הם דורשים SSN ושיהיה פעיל מעל שנה לפני ההצטרפות... לא נראה טיפה מוזר מתוקף היותו של הערוץ ערוץ ישראלי?

Jonathans

New member
לא רק שזה לא מוזר אלא ש

שזה מאוד הגיוני כי הנסיון שלהם עם ישראלים ומוסר התשלומים שלהם, הוא כל כך גרוע עד שהם מוכנים לוותר על לקוחות רבים,העיקר שלא יברחו להם מבלי לשלם!!! אבל בעצם עושים לך טובה גדולה משום שהדרך היחידה ללמוד אנגלית מדוברת כולל ביטויי יום יום, היא פשוט להפסיק לדבר ולשמוע עברית ןטלויזיה היא גורם חשוב מאוד בכל העניין הזה.

שקוירין

New member
הבעיה היא

שאין כאן מה לראות בטלוויזיה ושכבר יש אז כמות הפרסומות פשוט מוציאה את החשק. הדרישה לSSN היא של חברת הלווין ולא שלהם והיא גם אם אתה משלם על כל הציוד מראש.

odedee

New member
זה בכלל לא קשור לערוץ הישראלי.

זו דרישה של Dish network. זכותם... הם דורשים SSN ממש כפי שחברות הטלפון או הגז רוצות אותו. אם כי לדרוש SSN שפתוח שנה נשמע לי משונה.

שקוירין

New member
זכותם לעשות מה שהם רוצים

אבל מוזר שבארה"ב כפי שהולך ונהיה מובן לי מיום ליום מתעלמים מזה שיש אנשים שנמצאים פה בצורה חוקית ואין להם SSN. בכל מדינה אחרת בעולם וחייתי באחת באירופה ואחת במזרח הרחוק יש סידורי מתאימים לתושבים שאינם אזרחים. אתה לא יכול לקבל פה את השרירות הכי בסיסי ללא SSN וכשאתה כבר יכול לקבל אז זה עולה פי שלוש.

odedee

New member
אין כל קשר לאזרחות.

גם אני אינני אזרח, אבל יש לי SSN. זה נכון שמי שחי פה בצורה חוקית ואינו זכאי ל-SSN, כמו סטודנטים בעיקר, נדפק מזה. ברוב המקרים שבהם חיים פה ללא זכאות ל-SSN אפשר להוציא TIN - tax identification number שמאפשר לקבל את רוב השירותים.

סטודנטים כן זכאים לSSN!

על ויזות F ו-J. נתמכים לא זכאים אלא אם כן יש להם אישור עבודה.

ולגבי הנתמכים יש בזה הגיון

כי חלק מהחוק אומר שהנתמכים צריכים להיתמך ע"י הPRIMARY. כלומר שלבעל הויזה המקורית יהיו כל האמצעים לתמוך בנתמכים שלו ולכן כל הפעילות הכלכלית וכו' אמורה להיעשות על שמו. אמנם זה מקשה על החיים אבל יש בזה הגיון. לא משאירים פה אנשים ללא יכולת לתפקד.

odedee

New member
לפי מה שהבנתי, איך לפעמים...

SSA לא נותן SSN לסטודנטים באופן אוטומטי, רק במקרים שיש תקנה פדרלית שדורשת מהם לתת את ה-SSN שלהם... לפי האתר של ה-SSA מי שמחזיק בויזת F או J זכאי לקבל SSN רק במקרים מסוימים. לצערי אין לי מושג מהם.

שקוירין

New member
המילה אזרחות היתה לא במקום

פשוט בדיוק התברר לי שהפועל ניצחה בדרבי אחרי 9 שנים וזה קורה דווקא שאני תקוע במשרד באמצע שומקום תוך כדי סופת שלג (בקיצור היה לי יום מרגש היום). מה שאני מנסה להגיד הוא שיש כאן אבסורד שקשה לי להבין. גם אני זכאי ל SSN. העניין הוא שאחרי 11.9.01 החמירו את התנאים ומשך הזמן שלוקח לקבל אותו. אף אחד לא באמת חשב איך זה משפיע על החודשים הראשונים של מי שמהגר לכאן. אי אפשר לחיות חודשיים בלי רכב, משכורת, טלפון, טלויזיה,ביטוח בריאות וכד'. טוב אולי אפשר לחיות אבל אז אתה ממש נחשב הומלס ולא נראה לי שמישהו יהגר בשביל זה.

odedee

New member
אולי לא הבנת את זה...

אבל ארה"ב של אחרי 9/11 ואחרי התפוצצות הבועה, לא בדיוק מחפשת מהגרים. שתי הטראומות האלה החמירו מאד את כל הדרישות ממהגרים והקטינו את מכסות הויזות באופן חריף - מספרן של ויזות העבודה למשל צומצם לשליש מהשנים הקודמות. מי שלא מוכן להגר בתנאים הנוכחיים - ארה"ב תסתדר כנראה גם בלעדיו... זה רק יבטיח יותר מקומות עבודה לאזרחים. זו לפחות התפיסה כרגע. בכל מקרה, נכון שקצת קשה בלי SSN, אבל אפשר להסתדר. קודם כל, בדרך כלל זה לוקח פחות מחודשיים (אני מכיר מקרים שלקח פחות משבוע, ואצלי אישית לקח חודש). שנית, עד שה-SSN מגיע אפשר לשכור רכב, אפשר לקבל מהמעסיק מקדמה/הלוואה ע"ח שכר, אפשר לעשות ביטוח בריאות מהארץ או ביטוחים אמריקאים שנועדו במיוחד למי שאין לו SSN. נכון, התקופה הזו לא נחמדה במיוחד, אבל ככה זה.

i n b a r i

New member
אני לא מבינה על מה המהומה

נכון, מבקשים SSN אבל לא עושים יותר מדי עם המידע (אני מתכוונת ללויין), לנו באופן אישי לא היה הכבוד ליצור CREDIT HISTORY (והרי לשם כך מבקשים את המספר)כי רק עכשיו קיבלנו כרטיס אשראי, ואת המידע הזה קיבלו בחברת הלויין, קיבלנו מכתב שבו נאמר לנו שאין לנו היטוריה ולפיכך הם לא מתחייבים על התנאים שהובטחו לנו, אולם לא התשנה דבר, יש לויין ואין שינוי בתנאים. לגבי רכב, אנחנו קנינו רכב לפני שקיבלנו את SSN, בדקנו את העניין ואין צורך בכך אם עלות הרכב נמוך מ 9K (כולל מסים). לגבי חשמל, מים טלפון וכל השאר, נתנו לנו את כל השרותים ללא SSN, כל מה שנדרש היה לתת DEPOSIT של 100 דולר שיוחזר אחרי שנה עבור כל ספק שרותים... אז נכון, לא נעים...אבל באמת לא נורא

שקוירין

New member
כנראה שלא הבנת את הסיפור

כשיהיה לי SSN לא תהיה לי בעיה לתת אותו, הבעיה היא שהטיפול בנושא לוקח בערך כ-8 שבועות בפנסילבניה.

i n b a r i

New member
כן , אנ יודעת שיותר קל כשיש SSN אבל

אני אומרת שאפשר לקנות רכב גם ללא SSN אם עלותו נמוכה מ 9000 דולר (ויש המון אפרשרויות במחיר הזה), ואפשר לקבל שרותי מים, חשמל, גז, טלפון וכו'...אם משלמים DEPOSIT סבירה של 100$ לספק השרות גל ללא SSN, אז נכון, לא תראה לויין חודשיים, ביננו זה לא כל כך נורא...לנו לא היתה טלוזיה חצי שנה...יש לי 3 ילדים קטנים..ממש לא קרה כלום!!! אני יודעת שאפשר כי אני עשיתי את זה כשהגעתתי לפה לפני שמונה חודשים...אז בעיות הבנה בדרך כלל אין לי...אבל שהייה לך בהצלחה.

Immigrant

New member
אפשר לחשוב שבטלויזיה הישראלית

כן יש מה לראות...תת רמה בריבוע.

למעלה