הערות והארות.

natsu

New member
הערות והארות.

אני שולחת את ההודעה פה, כי אני יודעת שבטוח לא תפרסמו אותה בעיתון P: אז ככה, אני לא נמנת בין הקוראים הנלהבים שלכם, שיזרקו לכם רק מחמאות. האמת היא, שלדעתי כמעט ואין מה לקרוא בעיתון והוא מיועד בעיקר לנערות שחולות על רן דנקר, על טוקיו הוטל ועל נינט, שיקנו ג'ינס במאות שקלים רק בגלל שזה באופנה, וכאלה שבגדים וסלבס זה הדבר היחיד שמעניין אותן. חוץ מהכתבות, שגם הן לרוב על מפורסמים, אין שום דבר חדש בכל גליון וגליון. אני מנויה לעיתון (אין לי מושג למה), ואני מקבלת אותו, מדפדפת ואפילו לא קוראת את רוב המדורים והכתבות- וכבר הוא מוצא את דרכו אל מגירת העיתונים הישנים שאף אחד כבר לא קורא. אני, בתור מישהי שלא ממש מתחברת לכל הנושאים בעיתון, הייתי שמחה אם תגוונו קצת. מה עם לפרסם גם מידע על אנימות? או אפילו כתבה? (על סדרות כמו "האי" אתם תכתבו 100 כתבות, אבל על אנימה מצליחה בכל העולם שסחפה אחריה את כולם, כמו death note אתם לא תכתבו, רק בגלל שרוב הפקאצות אומרות "בעעע" כשהן שומעות את המילה אנימה?) זה נפלא שאתם מפרסמים עדכונים ודברים אחרים על זמרים ולהקות מישראל ומשאר העולם, אבל יש ארץ אחת, שאולי במקרה שמעת עליה, שקוראים לה יפן? גם שם יש זמרים מצליחים מאוד ומעולים לא פחות מהזמרים שאתם מפרסמים עליהם בעיתון. אולי קהל היעד שלכם לא ממש אוהב שירים ביפנית, אבל אולי בזכות פרסום קצרצר בעיתון יאהבו? מיאבי (miyavi) למשל, הוא זמר מעולה, השירים והקליפים שלו מאוד מגוונים, והסגנון והמראה שלו מאוד מיוחדים, וגם גאקט, או antic cafe ואיומי האמאסאקי (זמרת פופ ששרה גם באנגלית). אגב, יש אופנה שמאוד פופולרית בקרב הצעירים בהראג'וקו שביפן, שנקראת אופנת הפרויטס והיא מאופיינת בהמון שכבות של בגדים צבעוניים ועליזים, והעקרון שלה מאוד פשוט- "תלבש מה שאתה רוצה איך שאתה רוצה, ואל תחשוב מה יאמרו האחרים", שגם עליה תוכלו לכתוב מילה או שתיים. סליחה על כל השטויות שאמרתי למעלה >< מקווה שתשימו לב, ותכבדו את הרצון שלי ושל עוד כמה אנשים תמימים לפתוח את העיתון ולראות משהו שקשור לארץ מדהימה כ"כ בשם יפן ^___^

amit678

New member
מצד אחד את מבקרת בנות...

שאוהבות את רן דנקר, טוקיו הוטל ואופנה וקוראת להן "פאקצות" ומצד שני את רוצה שיכבדו את כל הסדרות היפניות שאת אוהבת... את פשוט סותרת את עצמך.

mor000

New member
תגובה...

תראי לפי מה שהבנתי את לא קוראת את העיתון כי התכנים בו לא מעניינים אותך, אבל את לא מצפה מהעיתון שכל שבוע יפרסם על אנימה נכון? אני מסכימה איתך שיש כאלו שאוהבים אנימה אבל - לא הרוב. אנחנו יכולים לשקול את האפשרות הזו אבל מלכתחילה את צריכה להבין שאת העיתון קוראים בני נוער רבים ולא תמיד אפשר לרצות את כולם, למרות זאת אנחנו מנסים, וכפי שאת רואה בעיתון ישנם מדורים וכתבות בכל הנושאים והתחומים. ד"א אני לא מסכימה איתך שרוב הכתבות הם על מפורסמים, סלבס וכפי שתיארת אין חידושים... בכל גליון תוכלי למצוא כתבות על בני נוער מרחבי הארץ, פעילויות שאף פעם לא שמעת עליהם וגם על תחקירים וסקרים מעניינים, חוץ מזה צפויות עוד המון המון הפתעות בהמשך וכמובן שאת מוזמנת לעקוב. ושוב בקשר לאנימה, את מוזמנת לשלוח את מכתבך גם למייל [email protected] אנחנו אמנם פורום מעריב לנוער אבל אין ביכולתנו לפרסם הודעות מכאן בעיתון משום שאנחנו לא אחראים על זה. תהני פה ד"א, אני מור הבדלה כ"נ בעיתון.

כמו שזה נשמע לי...

אנחנו כותבים על הכל חוץ מאנימה... אני לא חושב ששחר פאר (שער גיליון אחרון) מעניינת רק פקאצות, ובטח שלא יוני בלוך (שגם הוא - איזה קטע - הופיע בגיליון האחרון) פונה רק לנערות שמוציאות מאות שקלים על ג'ינס (אני די בטוח שאמא שלו עדיין קונה לו את הבגדים). כל ההקדמה המאוד ארוכה שלך הייתה בעצם רק כדי להגיד (ותסלחי לי על התרגום החופשי): "בחייאת, מעריב לנוער, שימו יותר אנימה בעיתון". את רוצה יותר אנימה? סבבה - תקבלי יותר אנימה. בקשה לגיטימית.

אם אתם צריכים אנימה../images/Emo29.gif אתם יודעים שאני תמיד כאן D= [נ.ב:ידידתי היפנית, אני לא אוהבת את הגישה המתנשאת שלך מעצבנת אותי ממש. גם אני הייתי שמחה לראות יותר דברים על יפן בעיתון אבל מה לעשות שאנחנו גרים בישראל ויש עוד דברים בעולם שצריך לכתוב עליהם חוץ מאנימה.] [חוץ מזה דאט' נוט זה די גרוע.]

יש גם אחלה של זמרות בסעודיה

ואני לא רואה אנשים כותבים על זה יותר מדי... אני חושב שההצעות האלו בהחלט לגיטימיות, אבל למגזין כמו נשיונל ג'אוגרפיק למשל. ד"א, אח שלי מנוי לעיתון "עולמו של דיסני" וכל שבוע אני קצת מעלעל בעיתון [בכל זאת הייתי מנוי פעם בעברי הרחוק] ונורא חורה לי ועצוב לי לראות כל פעם איזה "יאקוזה" , "אינויאשה", "הירושימה", "נאגאסאקה" אחר על השער, הכמיהה הזו ליפן פתאום היא איומה בעיני.

amit678

New member
גם אני לא חובבת אנימות במיוחד...

זה אומנם מצויר אבל יש שם הרבה יותר אלימות מבסדרות ישראליות או בטלנובלות... זה פשוט תוכניות אלימות במסווה של תוכניות לילדים... והם משודרות בערוץ הילדים עוד! אבל כל אחד והטעם שלו

אני לא מבינה מה הבעיה שלכם../images/Emo29.gif [אזהרה, חפירה עצבנית בדרך../images/Emo18.gif] הדברים שאתם אומרים פה גורמים לכם להישמע נורא סגורים מבחינה מחשבתית, כל כך הרבה הכללה ודעות קדומות! ראשית, שום חברת הפקה ביפן לא מחשיבה 'אלימות מוסוות/גלויה' בתור סממן לאיכות. לחשוב שסדרות כאלה הן קודם כל אלימות ורק אחר כך כל דבר אחר מוכיחה לי שלא טרחתם לצפות בסדרה או להיכנס לעומק הסיפור, וגם מעידה על שמרנות מסוימת. אינויאשה למשל, סדרה שיואב ציין בהודעה שלו. אז יש שם בחור עם שיער לבן שמוציא שדות כוח מהחרב שלו, ביג דיל. זאת בכלל לא מהות הסיפור, ואני אמורת לכם בתור מעריצה לשעבר של הסדרה הדי מחורבנת הזו. קהל היעד המקורי של הסדרה הוא ילדים בערך בגיל 12 ומעלה. היא לא יועדה להיות סדרה לילדים קטנים, לכן היא שודרה בשעות מאוחרות יחסית ולא בשעות השיא של הערוץ- אחר הצהריים. בגיל כזה ילדים כבר יודעים להפריד בין מציאות ודימיון, וסיטואציה של קרב פיזי בין טובים ורעים זה לא ממש מצב חדש,נועז ופרובוקטיבי בסדרות ילדים. לא כולם יודעים את זה אבל רוב הסדרות שצפינו בהם בתור ילדים נעשו ביפן, ביניהן קלימרו, המומינים,נילס, האסופית,הקוסם מארץ עוץ ועוד המון, וכמובן גם דיג'ימון ופוקימון. והנה כמה סדרות אנימה ששודרו בערוץ הילדים, לתשומת ליבכם: ../images/Emo209.gifסאקורה לוכדת הקלפים- ילדה בת 10 בשם סאקורה מגלה שיש לה כוחות קסם ויוצאת לחפש קלפי-קסם מסתוריים שמסתתרים בעיר מגוריה. הסדרה מיועדת במקור לנערות צעירות אבל אני ממש אוהבת אותה גם היום. ../images/Emo209.gifקליידו סטאר- נערה יפנית עוברת לארצות הברית כדי להגשים את חלומה להיות כוכבת קרקס. ../images/Emo209.gifהיקארו נו גו- סדרה על משחק אסטרטגיה עתיק בשם 'גו'. הכי קרוב לאלימות שם זה שפעם מישהו נתן למישהו אחר סטירה. ../images/Emo209.gifקפטן קררו- קומדיה מטורפת על חבורת קרפדים מהחלל שמנסים ללא הצלחה להשתלט על כדור הארץ. ../images/Emo209.gifטוקיו מיו מיו- סדרה גרועה להפליא על חבורת גיבורות על בנות 16 שמצילות את העולם מאסון אקולוגי ומחייזרים. ואני יכולה לתת לכם עוד הרבה דוגמאות כי סידרו בערוץ הילדים ממש המון סדרות. יש גם סדרות שמכילות אלימות בוטה יותר, אבל לרוב הן מצונזרות/משודרות בשעה מאוחרת/ממש מחורבנות בלי קשר, כמו בליץ', יו יו האקושו ונארוטו, אבל זה לא אומר שכולן כאלה. ובקשר לטלנובלות או סדרות ישראליות, פוקימון יותר אלימה מהאלופה או השמינייה? תעשו לי טובה!

יעל פלג

New member
היי, זה לא היה יפה בכלל

את קופצת כשאומרים מילה רעה על טוקיו הוטל, אז את אוהבת את טוקיו הוטל ובעיני אנשים מסוימים זה מוזר, והיא אוהבת אנימה ובענייך זה מוזר. ועדיין זכותך לאהוב מה שאת רוצה, וגם זכותה. אין צורך לזלזל...

תראה

כל אחד אוהבת משהו אחר. ואתה יודע מה האורך של שירים בעריבית 10 דקות זה עוד קצת! יום טוב:)

טוב...

אוקי בתור אחת שלא אוהבת לא רן דנקר לא את טוקיו הוטל לא את נינט ולא קונה ג'ינסים במאה שקל אני יכולה להגיד לך שיש המון דברים לקרוא. אולי לך לא אולי את לא מתעניינת אבל זה לא אומר שהעיתון רע... את פשוט צריכה עיתון שמדבר על אנימנגה ועל יפן שאת כל כך אוהבת. על תרדי על הקוראים ואל תזלזלי בהם כי כמו שאת מזלזלת בהם גם יכולים בנורא כלות לרדת עלייך ולזלזל בך. יום טוב.

SpongBobit

New member
מה יש נגד מעריצות של טוקיו ?

לא כולן פאקצות. ופורסמה עליהם כתבה אחת, שער אחד .

למעלה