הערות על בקול 1+2

hifai

New member
הערות על בקול 1+2

ידעתי על פורום זה , אך אני בקבוצת המבוגרים בסביבות 25-35 אך אני רואה בכם דור העתיד ולהכין אותכם לקראת שנות ה-20 ו-30 שלכם זה רק עוד 10 שנים וברצוני לספר לכם על בקול אירגון שאין לה ביקורת פנימית וצריך לתת ביקורת אירגון ללא ביקורת אינה יעילה אז הנה הערות שלי על בקול , שני פרקים במלואם שהתפרסמו בפורום של עידו רושניק ב-IOL תוכלו למסור תגובות , ולראות תגובות קודמות בפורום IOL של עידו רושניק הערות על בקול 2 אני מודה לכם על התגובות בעניין , שמתי לב שכולם בעד בקול אך לדעתי , עדיין לא הבנתם בקשר לבקול , מתי בפעם האחרונה חברי הוועד: אחיה קאמארה , אייל אשכנזי , עידו גרנות , מירב מזרחי , גילת כהן (שהם חברי הוועד לפי אתר hearing.org על ארגון בקול) היו בכלל באחת מהפגישות של האוזניים שהבנתי שהן "אירגונים חברתיים של בקול" לפי הגדרתכם. הם רק מפרסמים בפורומים כגון : "היי , הצלחנו להנגיש בשבילכם ..." או "צעד זה הוא חלק מההנגשת כבדי שמיעה ומתחרשים.." איפה היחס האישי פה ? מאיפה הם יודעים מה אנחנו רוצים אם הם לא באים לפגישות? הם רק מייצגים 100 איש אוקיי נניח 1000 איש מתוך חתך אוכולוסיה של 500,000 איש זה לא נקרא ייצוג זה לקיחת קרדיט על פעולותיהן החברתיות של ארגוני האוזניים זאת אומרת שכל פעולה חברתית שאוזן מסויימת עושה תורמת לבקול בזה שחברי וועד בקול אומרת לפוליטיקאים "היי הנה רשימת פעילויות שעשינו שהאוזניים הם פרי רעיוננו ורעיון מרכזי בשילוב חברתי של כבדי שמיעה בחברה" כאילו שהם למעלה ואנחנו למטה נחשלים , בנוסף הם מציינים שהם בעלי תואר אקדמאי (כולם לפי הבנתי בעלי תואר ראשון חלקם אפילו בעלי תואר שני) כדי לעשות רושם. אשמח לשמוע תגובות בנוסף הנה הערות על בקול מס´ 1 בזמן האחרון הבנתי שנבחר וועד חדש ל"בקול" שלא נבחר בצורה חוקית לפי תקנון הוועד (בחירות לוועד) וועד "בקול" לא פועל מבחינה חברתית למרות שפעילות חברתית היא חלק מהמצע שלה . והיא פועלת רק לקידום פעולות פוליטיים , "בקול" רוצה להפוך למכשיר פוליטי במפה הפוליטית עבור כבדי שמיעה וחרשים מס´ חבריה יורד דרסטית , כרגע היא מונה פחות ממאה איש ולא לדבר על זה שרוצה להפוך לגוף פוליטי שצריך לכלול לפחות אלפי אנשים ובו זמנית היא אומרת בפומבי שהיא פועלת למען 500,000 איש בארץ כרגע אחיה קאמארה , העובד כמנכ"ל "בקול" שפעל נמרצות במשימות רבות בעבר ועזר לאנשים שונים (כבדי שמיעה וחרשים) נמצא כרגע עם "האף למעלה" כלומר לא "יורד אל העם" ולא נפגש עמם ועדיין מקבל משכורת חודשי ממוצעת עבור חצי משרה , למרות שלפי חוק העמותות שעמותה היא "אירגון לא מטרת רווח" חלק מעובדי "בקול" כגון עובדות סוציאליות הינן שומעות ומקבלות כסף למרות ש"בקול" הצהיר בעבר שרוצה להבדיל מאירגון "שמע" , שרב רובו של ההנהלה הינם שומעים , בכך שעובדיה באירגון "בקול" הינם כבדי שמיעה או/ו חרשים בלבד בזמן האחרון מתחילים לקום אירגונים חברתיים בכל עיר ועיר ובשמע התחילו מזמן מסיבות חברתיים שונים לגילאים מעל 23 ואין להן קשר ל"בקול" , אך "בקול" לוקחת את הקרדיט בקשר לאירועים חברתיים לכן צריך לשנות את דרכי הפעולה של האירגון : - לפתוח אירועים חברתיים בתדירות גבוהה יותר ולא פעם בשנה או פעמיים בשנה צריך לפחות 10 בשנה. - פירוק הוועד הקיים ואירגון בחירות לוועד - אם מנכ"ל מקבל כסף , אזי גם חברי וועד יקבלו כסף שיהווה מחצית ממשכורתו של מנכ"ל לכל חבר וועד או שיבטל את משכורתו - פיטורי עובדים/ות שומעים וגיוס עובדים/ות כבדי שמיעה ו/או עובדים/ות חרשים שיזדהו עם פעולות האירגון

hearing

New member
תיקון

חשוב מאד לשמוע ביקורת, אבל יותר חשוב לומר אמת. "בקול" היא עמותה המנוהלת על פי החוק, אסיפה כללית חוקית ממנה ועד וועדת ביקורת, והכל בפיקוח רשם העמותות. בברכה, עידו ג

hifai

New member
הערות על בקול 3

אוי אוי אוי , אני פשוט מזדעזעת , האם אתם הייתם בכלל מודעים , השארתי את הפורום הזה ליומיים ואין לכם תגובות נגד בקול במיוחד לאור ההזמנה שבקול שלחה לכם (תודה לעידו רושניק על הוספה תמונה של ההזמנה) אוקיי , אני אתן ביקורת קטלנית בנוגע להזמנה , ואני חשבתי להקדיש את חלק 3 של "הערות על בקול" לענות על תגובות הגולשים אך אדחה זאת כי אני מזוזעת מההזמנה וכרגע אני מורידה את הכפפות ואוציא את מה שאני מרגישה , כי נמאס עליי לעטות את המסכה אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק בעניין ההזמנה , אז כך אעתיק שורה שורה מההזמנה ואתן ביקורת: הסימבול המוכר של בקול - נחמד ´ערב שירה לכבדי שמיעה ולשומעים!!!´ - למי מיועד הטקס , לכבדי שמיעה או לשומעים? אני אישית לא מבינה את צלילי המוסיקה הרי אני כבדת שמיעה/חירשת וקשה לי אפילו עם מכשירי הגברה להתענג על צלילי השירה אז מי יתענג.... "השומעים" כמובן , במקום להראות לשומעים את העולם המיוחד שלנו אנו מראים שאנו יכולים להשתלב בעולם שלהם לפי דעתי אני לא יכולה להשתלב מצטערת , אני לא יודעת מה איתכם הלאה השורה הבאה : ´חוגגים יחד חמש שנות "בקול" ´ , - חמש שנים של ניסיון להגביר את מס´ החברים ללא הצלחה ´ערב שירת אדם , הנערך זו פעם השלישית , ביוזמת ..... ....הפעם בסימן חמש שנות בקול´ - אין הערות לצערי זה היה מושלם , כל כך מושלם ´בתוכנית:´ - מעניין מה יש בתוכנית. 19:00-20:00 התכנסות וכיבוד 20:00-20:15 ברכות 20:15-20:30 הופעות ל אמנים כבדי שמיעה 20:30-22:00 שירה בציבור עם הזמר גבי ברלין אז זהו לב הזעזוע בשבילי בעוד שנותנים לאמנים כבדי שמיעה שהם חלק מהתרבות שלנו רק רבע שעה , אנו נותנים לאמן אחד ששומע ושר שירי עם במשך שעה וחצי!!!! אוי במקרה זה אני בטוחה שאבכה , אבכה במשך שעה וחצי , בקול מעדיפה "שומע" על פני כבדי שמיעה - אסון (את הזמר גבי ברלין , אני לא מכירה אותו ושאלתי מישהי אחרת שהיא שומעת וענתה לי שהוא זמר שומע) אך לאחר ההלם בא הזעם - אז הנה הזעם שלי , אם בקול רוצה לענג לכבדי שמיעה ושומעים ביחד אז יש פתרונות אחרים: הפנטומימאי "חנוך רוזן" למשל , אדם מקסים שלא מוציא שום קול ומראה רק תנועות גוף מדהימות מתאים לכולנו , וזה יחסוך מאיתנו קריאת טקסטים על מסך שנמצא מרחוק שכידוע מייגע ומלא טעויות , ומי רוצה לראות את השפתיים של גבי ברלין , בטח נראה מה הוא אכל לארוחת ערב זה בכלל לא חגיגה זה ´בשורת איוב´ יש אפשרות אחרת לתסכול והוא חוש הומור - צחוק זה דבר חשוב אז בא נדמיין איך אחיה קאמארה ועידו גרנות יהנו באירוע (אני לא יודעת מי חברי הוועד כרגע אז אני יורדת על מי שבהנהלה של בקול) עידו גרנות בטח ינסה להקליט ולצלם את האירוע במצלמת ווידאו , וינסה לשמוע את זה שוב ושוב בביתו עם מערכת סטריאו משוכללת כדי להבין על מה דיברו ושרו בטקס אחיה קאמארה עם המקל המיקרופון הידוע שלו שמחובר למכשיר שמיעה בחוט ומעביר לכל איש כדי שישמע יצטרך חוט ארוך מאוד שיחבר למיקרופון של הזמר (אולי בינוני הרי הוא יושב בשורה ראשונה) ויתענג על מוסיקה ואילו חלקנו (אני לא יכולה להגיד רובנו - אך חלק נחשל גם חשוב) המתחרשים וכבדי שמיעה וחירשים יעטו מסיכה על פנינו עם חיוך כדי להראות לאנשים השומעים שאנו חזקים למרות מיגבלותינו . שכחנו את העובדות סוציאליות השומעות - הן בטוח הזמינו והמליצו לאחיה על הזמר צריך לסלק אותן שורות הבאות הן מושלמות ואין לי הערות אז מה הפתרון -אני אקח את היוזמה - ישנן כמה פיתרונות: אדרוש להחרים את האירוע , שאף לא יבוא , אך פיתרון זה לא טוב, למה לברוח היה העמותה היא למען כבדי שמיעה ומתחרשים וחרשים העמותה היא בשבילנו אז פיתרון אחר , בוא נלך לשם ונראה את פרצופינו האמיתיים עצב , צחוק , קריאות בוז , כל מה שאנו מרגישים את התיסכול להוציא עליהם , אני לא נכנעת , אני אביא עיתונאים וכתבים והם יצלמו את האירוע ואגיד להם את האירוניה ואת המבוכה של עטיית המסיכה של כבדי השמיעה ואני מתארת שהקוראים השומעים יצחקו על בקול והמוזמנים איך הם יכולים להבין את המוסיקה , אני לא אומרת שכבדי שמיעה לא יכולים לשמוע , ישנם כאלה שיכולים אך אירגון או עמותה שמטרתה לעזור לכבדי שמיעה וחרשים ומתחרשים נותנת "שירת אדם" זו חוצפה. אשמח לשמוע תגובות ובפעם הבאה אני מבטיחה שאענה על כל התגובות.... אז בחלק הבא מס´ 4 שביום ראשון אענה על תגוביתיכם כל אחד בלחוד , יהיו דברים אישיים צפו לזה בחלק מס´ 5 שביום שלישי אספר על אירגון בקול מבפנים , מובטח סיפורים עסיסיים

המרחפת

New member
יפה שאת עירנית

ומעבירה ביקורת. אבל שמרי על ביקורת עניינית כלפי אירגון או מעשיהם המקצועיים של אנשים ולא כלפי האנשים עצמם.

לחיפאית..

תחליטי או שאת חיפאי או חיפאית
שנדע באיזו לשון לפנות אלייך.. ושוב.. אם תביאי ביקורת לגיטימית, נשמח לענות ולהגיב עלייה. אולם באם תביאי ביקורת שאינה לגיטימית ושכל מטרתה אך ורק לפגוע ולהשמיץ הרי שאת מוזהרת מראש שהביקורת הנ"ל תימחק... אני מסכים שהתוכנית הזו מתאימה יותר לכבדי שמיעה מאשר לחרשים עצמם, אולם מה רע בכך? את מצפה שכל תוכנית ותוכנית תותאם אך ורק לחירשים בכלל?? ומה עם הכבדי שמיעה? אלה שיכולים לשמוע קצת, מה רע? הרי יש מספיק תוכניות בשפע לחרשים, הלא כן?? צריך גם לדאוג קצת לכבדי שמיעה, וערב זה התקיים בפעם השלישית, משמע שיש ביקוש, לא? אדרבא, אם התוכנית אינה מוצאת חן בעינייך אל תגיעי
זה מה שכולם עושים, מגיעים לאיזה בתנאי שהתוכנית מוצאת חן בעיניהם, במידה ולא, מי מונע בעדם מלקום וללכת, או מי מכריחם להגיע??

אופס שכחתי להוסיף:

בסה"כ השארת כעת את ההודעה הראשונה לכמה שעות וכבר פרסמת בהודעה השנייה שהשארת את ההודעה הראשונה למשך יומיים, היי דייקנית להבא..

תגובה לחיפאי..

קודם כל אפתח בבנושא הביקורת, כל ביקורת הינה לגיטימית ואפילו רצויה שכן בכך היא משפרת את המוסד\האדם, אולם אך ורק כשהיא לגיטימית ולא כשכל מטרתה לפגוע.. קודם כל הכתיבה שלך לא ברורה, אולם אשתדל להגיב על מה שכתבת.. ראשית הכתיבה שלך לא היתה ספציפית לפורום, למעשה אתה הגבת כאן על תגובות שנאמרו בפורום IOL-WALLA שבהנהלתו של עידו רושינק, לפיכך הכתיבה שלך מבלבלת משום שהיא ברובה אך ורק תגובה ולא ההודעה הראשונה שכתבת.. לא ברור מה אתה רוצה מארגון בקול בעצם? למיטב הבנתי שלי, הארגון עצמו נועד בראש ובראשונה לקדם את זכויותיהם של הכבדי שמיעה והמתחרשים, הלא כן? הוא בראש ובראשונה כלי פוליטי ולכן הוקמו האוזניים, כל סניף וסניף ברחבי הארץ אשר נועדו לדאוג להעשרת חיי הרוח של הכבדי שמיעה והמתחרשים, מאין לך כמה חברים בדיוק יש לבקול?? האמירה שלך על פחות מ100 חברים די מוגזמת לדעתי שכן לי ידוע אישית שלבקול יש חברים רבים וזאת גם במסגרות האוזניים השונות.. אתה בעצמך חברת בקול? אם כך מדוע את ההאשמות שלך לא תביע באסיפה הכללית השנתית של בקול? אם אתה כ"כ משוכנע בצדקתך אדרבה פעל מבפנים לשנות את הארגון, אך הביקורת שלה ברובה אינה לגיטימית ועיניינית, שכן התפקוד שלהם בסה"כ טוב, והם מאוד מתאמצים מבחינה פוליטית, אולם מה שנכון מבחינה חברתית הארגון לא כ"כ מוצלח, ולכן בימים אלו הולך ומוקם ועד חדש, אדרבה אולי יש לך למה לחכות??? לגבי משכורת המנכ"ל, לפי חוק העמותות המנכ"ל רשאי לקבל משכורת, ושלא תחשוב שזו חצי משרה, מהבוקר עד הערב יש מה לעשות, אולם אתה אינך המנכ"ל ומה שבטוח אינך מעורת בעבודה המשרדית והפוליטית (ואם כן היית מעורב הרי שהיית יודע שזו לא עבודה קלה של כמה שעות... אלא דורשת הרבה זמן.. כל יום..) לגבי העובדים, על זה לא אגיב כי זה נושא שלא ידוע לי ועדיף שאחד מבקול יענה על זה..

hifai

New member
הערות על בקול - מסר אישי

אם לא מוצא בעינייך מה שאני כותבת , תמחוק , הרי אתה שולט בפורום , אתה חושב שזה שאתה מנהל פורום ושרק בן 20 יכול לדעת הכל , אתה צעיר יש לך הרבה מה ללמוד ובכלל אין לך חוכמת חיים.. תעשה טובה , אל תאיים , תעשה , ושלח מסר אישי בדואר אלקטרוני "מחקתי לך את ההודעה שלך כי זה לא מקובל עליי" ואקבל את זה בינתיים תעשה מה שאתה רוצה ותפסיק לשנות את סדר ההודעות

תגובה..

קודם כל, אני לעולם לא מוחק הודעות סתם ככה.. שנית, מאיפה לך המסקנה שאני בן 20? את גיל 20 עברתי זה מכבר
ובעוד זמן מה אגיע לגיל 25 - חצי יובל... שלישית, כשאת אינך מכירה אותי אל תקבעי שאין לי חוכמת חיים כי מאיין לך בכלל מי אני? ובכלל קביעתך מלמדת שלך עצמך אולי יש מה ללמוד, הלא כן? שלישית, לעולם איני מאיים, אני רק הסברתי לך מה יכול לקרות במידה ותפרסמי דברים שאינם רלוונטיים או שכל מטרתם לפגוע, הרי אינך מצפה שארשה לפרסם הודעות כאלו.. וברור מאליו שבמידה ואראה שהודעתך אינה תואמת את כללי הפורום ברור מאליו שאני או עמיתתי לניהול נמחק.. רביעית, אני משרשר את ההודעות, כדי שיהיה נוח יותר לקרוא כך, שהרי זה לא כיף להתרוצץ ולהגיב פה ושם.. וחמישית, שבת שלום לך

הודעתך האחרונה נמחקה

מכיוון שכללה בתוכה פרטים על גולש אחר, אסביר לך שוב בצורה יותר ברורה: * הודעה שתכליל בתוכה פרטים אודות גולש אחר תימחק לאלתר. * הודעה שכל מטרתה זה להביא רכילות מרושעת, תימחק גם כן. מכתיבתך אני מבין שאת די אינטליגנטית, אם כך על מה ולמה ההתעקשות שלך והאובססיביות שלך?? את יכולה לנסח הודעה לפי כל הכללים אם ברצונך למשוך תגובות עינייניות מאשר לעורר עלייך אנטוגניזם מהגולשים ומחיקות מצד מנהלי הפורומים, הרי אינך מצפה שיוכלו להשאיר הודעות כאלו... אם את באמת רוצה לשנות את ארגון בקול, דרך רכילות מרושעת או אאוטינג, זו לא הדרך. ודרכך תידון מראש לכישלון.

hifai

New member
הערות על בקול 4 - מצונזר

בעקבות בקשות מנהלי הפורומים נענתי להם , ואני מתנצלת ומקבלת את הביקורת עליי ולהבא אתקן בעקבות זאת אבטל את תגובותיי על הגולשים בפרקים הבאים ואביא רק את דעתי אז בחלק ה- 4 של סדרת "הערות על בקול" נקדיש לניסוחיים המשפטיים שהועלו נגדי ממליצה לכם להדפיס כי זה ארוך.... לפני כן אני רוצה להבהיר שאני לא נגד "בקול" אני בעד עמותה טובה יותר מהעמותה כרגע ולכן מעבירה ביקורת אף אחד לא מעביר ביקורת מפחד "לחץ חברתי" . אני מעבירה ביקורת על בקול ולא על אירגונים אחרים כי בקול מנסה לפעול במישור פוליטי , ולה יש קשרים רבים עם הבכירים בעיריות ואי אפשר להקים עמותה אחרת בשפ כבדי שמיעה , והיא צריכה להגיב על כל ביקורת מבחוץ אך אין תגובה ממנה , אז היא תיפול בסופו של דבר וחבל... אירגון "בקול" צריכה להבין למי היא פועלת לא רק לחברי הוועד . ואני מבקשת מכל שתומך בי ומתנגד לי לכתוב בפורום בשם אנונימי אחר ולהביע את דעתו ולא לשלוח לי בדואר אלקטרוני (הדואר מופצץ ואין לי מקום) ואין לי זמן לענות לכולם באופן אישי , הערה: החל ממשפט זה הקטע הינו דמיוני לחלוטין לשם הגנה מתביעה לפני שבקול תרוץ לתבוע אותי , שידעו שכבר ביררתי את העניין המשפטי. ואני רוצה להזהיר את בקול שבמידה ומישהו מגלה את שמי אוכל לתבוע אותכם על חשיפת שמי ופגיעה בפרטיותי וישנו תקדים משפטי לזה ושהיה בפורום מסויים (של כבדי שמיעה וחרשים) והנתבע שילם כ—100,000 ש"ח הנני מבקשת לקרוא את כל הטקסט כי למטה מצפה לכם סיום מרגש טוב אז נציגי בקול אולי אני לא טובה כמוכם בניסוח משפטי , אך מאחר שאינכם מוכנים לרדת לרמה שלי , שהינו מתחת לרמתכם ולשוחח לב אל לב , כמו ב"שפת רחוב" פשוטה , אז חשבתי להפעיל את דמיוני ולהגיע לשפתכם המרוהטת אך זה לא הספיק , הייתי צריכה להביא איתי מילון של ניסוחים משפטיים ולהביא ספר של "יסודות המשפט" מ"אוניברסיטת חיפה" ולנסות להיכנס אל עולמכם אז כך עד עכשיו פעלתם כסניגור (ניסוח משפטי: עורך דין להגנה) של בקול , עידו ג. או אחיה קאמארה או אחד מחברי הוועד לא הכחישו זאת בפורום למרות שעידו קורא ומיידע את חברי הוועד (חלק מתפקידיו לאסוף חלקי עיתונות וליידע את בקול ומפרסם בשם בקול), אז אני מקבלת זאת שאתה פועל כסניגור אירגון "בקול", אז אני משחקת את התובעת (ניסוח משפטי: עורכת דין לתביעה) אך שמתי לב בספר יסודות המשפט שצריך "שופט" (לא צריך ניסוח משפטי בשביל לדעת מה זה שופט ,זה כבר הבנתי) אז אי אפשר לדמיין בית משפט ווירטואלי , אז חיפשתי בספר ומצאתי שיש מה שנקרא פעולת גישור שלפי הניסוח המשפטי לא צריך שופט ומנסים להגיע לפשרה . אז בואו כולנו ניכנס לאולם הווירטואלי שבו מתקיים "פעולת הגישור" לאחר שהגבתם לי בניסוחים משפטיים כגון: " ערבבת טעית והטעית.. או "טעית והטעת.." בנוגע לנושאים מסויימים . ניקח לדוגמא ראשונה את " וועד העמותה" מי בכלל כרגע חברי "וועד העמותה" , הרי אתם מטעים את הציבור ואת כולנו , כבר מפברואר 2000 יש אותם שמות חברי וועד שמפורסם באתר HEARING (ראה ראייה מס´ 1: www.hearing.org.il) ומצד שני אתם אומרים שכבר יש חברי וועד חדשים והם נבחרו מחדש. ואני רוצה לציין שבין מייסדי האתר (ראייה 1) הינו עידו ג. שעדיין פעיל בעמותת "בקול" ולא עידכן את האתר כנדרש , ובנוסף עידו ג. רושם "האתר מתעדכן באופן מתמיד באינפורמציה חשובה ורלוונטית" , הוא לא עידכן את המעבר החדש של מעון בקול למיקומו החדש , לא עידכן את הטלפונים ואת כתובת הדואר של מעון "בקול" , כך אי אפשר לשלוח ביקורת בנוגע לתיפקוד בקול. אני כחברת אירגון "בקול" דורשת את העידכונים ואת התנצלותכם על עוגמת נפש , וכמובן גם את תוצאות הבחירות וכמות האנשים שבחרו את הוועד , ואת שמותיהם של חברי הוועד החדשים , גם לא נודע לי על קיום בחירות לוועד בקול , אני מתארת לעצמי ש 20 איש בחרו 5 איש לוועד בקול. בנושא אחר בנוגע לעובדות סוציאליות , טענת שעבודות סוציאליות נבחרות על פי כישוריהן , ברצוני לציין שנודע לי במשך הזמן , שבכל זמן כלשהוא יש שתי עובדות סוציאליות בבקול , בדר"כ סטודנטיות ללא כישורים שלא סיימו את לימודיהן , כרגע ישנן שתי עובדות סוציאליות בשנות ה- 20 שלהן , למרות שישנן הרבה עובדות סוציאליות כבדות שמיעה שכבר בשנות ה- 30 ובעלות כישוריהם , אז לדעתי , יש אפלייה , היתה אפשרות אחרת שהיא להעסיק אחת שומעת ואחת כבדת שמיעה/חרשת. במידה וטעיתי הבא נא הוכחות להפרכת טענותיי , למזלי הבאתי איתי מסמך לפי המלצתכם , המסמך נקרא "חוק העמותות" , וראיתי שכתוב שם שכל עמותה מחוייבת לעשות פרוטוקול של ישיבותיה לשם ביקורת , ואני בטוחה שיש הערות בנוגע להעסקת עובדות סוציאליות , אך תלוי באישור הוועד להראות את הראיות. בנוגע לעניין התקציב של העמותה זה עניין סודי לכן לא אוכל לפרט פה מפחד תביעה. אז כאן הסתיימו טיעוניי . ועכשיו הגיע זמן הרגשות שלי לכל הגולשים שמאחורי שמות שונים בפורום אני מכבדת את דעותיכם , אך לדעתי אתם לא אומרים את מה שאתם מרגישים , אתם פוחדים להיראות חלשים וכולם מכירים את הכינויים של כולם , ולכן אני קוראת לכל הגולשים לשנות את שמכם , לעשות שם אנונימי חדש ולהרגיש מה שבלבכם , ואתן לכם עצה חשובה , לכולנו יש חוסר ביטחון ברמה מסויימת , במקרה של כבדי שמיעה , לפי דעתי , הוא שחשוב לנו תמיד להשמיע את קולנו ולכן חשוב לנו להיות כמו כולם , אז החוכמה היא לא לחשוב על חוסר ביטחון לנסות לשמור על הכינוי בסוד או לשתף מישהו שאתם סומכים עליו במאה אחוז שלא יגלה (עדיף בן-משפחה) , ולהגיד הערות על אירגון מסויים שאתם שייכים עליו ולגולש מסויים אז נורא נפגעתי ממך מהתגובה האחרונה שבה אמרת "לא טוב לך – אל תבואי" בשביל מי עמותת "בקול" בשביל אותם חברת אנשים מצומצמת שמורכבת מ-100 איש (טוב נניח 1000 איש) ששומעים טוב יחסית או בשביל כל כבדי השמיעה , שאני מוכללת בתוכם. ועוד אמרת "שייתכן ומרבית כבדי שמיעה מזייפים" זה נורא פוגע... אולי לך האירועים הסב לך עונג , אך לי לא , אז לך יש מזל שאתה יכול לשמוע את צלילי המוסיקה אך אני לא , והנני כבדת שמיעה כלומר יכולה לשמוע את צלילי הדיבור אך מעבר לזה לא אוכל לשמוע צלילים גבוהים. וישנם אנשים אחרים עם מגבלות שמיעה אחרים לא יכולים לשמוע צלילים נמוכים . הנני בחורה שאוהבת להיפגש עם אנשים ולבוא לאירועים שבו אני מזדהה איתם , ואני מצפה שעמותת בקול תתחשב בי ובשאר כבדי שמיעה, שלא יכולים לשמוע צלילים מסויימים . אז אני רוצה לבוא ואבוא לאירוע , אך הפעם אני אלחם ואני לא אכנע , אני קוראת לך לעזור לאנשים במצבים גרועים ממך אם יש לך לב. אז אני מבקשת שלהבא תנסה להוציא מלבך הרגיש את מה שאתה חושב ולא מתוך "לחץ חברתי", אפילו רשום שם אנונימי בפורום ותנסה לשוחח ב"שפת רחוב" שזאת שפת "חוכמת החיים האמיתית".

hifai

New member
הערות על בקול 5

אז הנה חלק מס´ 5 בסדרת "הערות על בקול" אני רוצה להודות לשירה בן-חור על הגילוי הלב , נורא התרגשתי לשמוע ממך ואני לא יכולה לתאר את המצב שבו את עוברת , שפתאום לאבד חלק מחייך חלק מההנאה של החיים מבחינתך , ויש לך רק את הזכרונות שלך בקשר לשמיעה. עכשיו חזרה להערות: אני כבר לא מבינה מי בפורום מייצג את בקול , עד עכשיו חשבתי שישנו יועץ משפטי , שעמד בניסוחים משפטיים והתנהג כסניגור בקול (עורך דין להגנה) אך הוא הכחיש שהוא קשור לבקול. ואני לא יודעת אם האדם , שעומד בכינוי hearing (בטוח הוא שומע טוב , לפי הביטוי) , הוא יועץ תקשורת של בקול , כי הוא כותב בפורום: ´ "בקול" היא עמותה שמנוהלת על פי החוק. אסיפה כללית חוקית ממנה וועד, וועדת ביקורת, כל בפיקוח ובאישור רשם העמותות´ , כמו יועץ תקשורת. הערה לי על זה , לא מעניין אותי מי נותן ביקורת על העמותה , האנשים שבודקים את העמותה הם בדר"כ שומעים , האם אנשי "רשם העמותות" ואנשי "משרד העבודה והרווחה" שמממנת את העמותה יודעים מה המגבלות של כבדי שמיעה , מתחרשים וחרשים , לצערי הם לא יודעים , מי שיודע זה כבדי שמיעה , מתחרשים וחרשים עצמם , ואנחנו צריכים להעביר ביקורת , ביקורת זאת נקראת ביקורת חברתית. עוד כותב hearing את התגובה שנקראת "התלבטות" בתאריך:16/12/2002 שעה 00:43 בפורום IOL שבו טוען אם צריך לבזבז זמן על כל גולש שנמצא בכל פורום ופורום. אז יש לי עוד הערה על זה , אני חושבת שכל גולש וגולש ראוי להתייחסות ואם אתה באמת יועץ תקשורת של "בקול" אתה בעצמך עשית חוצפה שכותב , שאין טעם לכתוב לכל גולש תגובה , כאילו שלבקול לא איכפת מגולש שרק מעביר ביקורת , אפילו שיש ביקורת חריפה נגדה , לפי דעתי בקול או (יועץ תקשורת) צריכה להגיב עם ראיות אמיתיים , כגון פרוטוקול ישיבות , ודפי עידכון בנוגע למצב בקול. אך לגולשים שתומכים בבקול אתה משבח אותם במכתבי תודה. ומנגד כותב hearing שהוא לוקח אחריות על זה שלא עידכן את האתר www.hearing.org.il למרות שבקול שלח לו התראות בנוגע לעידכון האתר . אז אם אתה יועץ תקשורת של בקול עדכן כבר את האתר או סגור את הנושא על בקול או מחק את החלק הלא מעודכן , ובצע עכשיו , ותעשה לי טובה hearing , תשכור לעצמך יועץ תקשורת. אם אתה לא יועץ תקשורת , אז אל תיקח אחריות על אי עדכון האתר , כי בזה בקול אשמה , היא צריכה ללחוץ עליך בנוגע לסגירת הנושא על בקול או מחיקת החלק הלא מעודכן . אז מרב בילבול לא ידוע אם יש יועץ תקשורת או לא (בדומה לבילבול בנוגע ליועץ משפטי) אני מסיקה שלמנכ"ל בקול יש אינטרס להתחמק מאחריות , כי הוא מפחד להגיב ולהתעמת מול כל גולש המעביר ביקורת , וכתוצאה מכך נוצר וואקום לתגובות נגד , כמו יועץ משפטי או יועץ תקשורת , ולאחר מכן שרואים שקשה להם אז הם לוקחים לעצמם את האחריות ואומרים "לא פעלתי בשם בקול" , אז כך "בקול" נשארת נקייה , אך הפעם אני לא רוצה לשמוע שום גולש שאומר כאילו בשם "בקול" , הפעם אני מבקשת שנציגי "בקול" יכתבו כינוי חדש שתייצג את "בקול" ויתחילו להגיב . אני עדיין לא מבינה למה הגולשים לא מבינים איזה נזק בקול עושה בנוגע ל"שירת אדם", כבר יודעים שכבר היה פעמיים את אירוע כזה (ולא לדבר על זה שזה רק פעם בשנה) , ולעשות עוד פעם זה כבר סיוט . בא ניקח לדוגמא משהו אישי: הבעיית שמיעה נוצרה אצלי מגיל שנה (לא משנה הסיבה) , משפחתי במשך כל שנותיי דאגו שאשתלב בחברה , לקחו אותי להצגות וקונצרטים , ורצו שאבין אך לא הצלחתי להבין וזה היה סיוט והפסקתי ללכת בגיל 11 , יום אחד במסגרת לימודיי בתיכון בכיתה ט´ הלכתי עם כיתתי (למדתי בבי"ס רגיל) , לאולפן שבו הוקרנה תוכנית של דודו טופז פתאום באמצע התוכנית שלא הבנתי שום מילה ומסביב צחקו על בדיחה בתוכנית , הרגשתי חנק , ורציתי לצאת החוצה , ויצאתי , המאבטח לא רצה שאצא באמצע התוכנית בגלל שאפריע , אך התעקשתי ויצאתי , ולאחר מכן עברה תחושת החנק , מאוחר יותר שדיברתי עם משפחתי הסבירו לי שזה נקרא "פניקה" או "חרדה" ועודדו אותי לדבר בנוגע לבעיית שמיעה , וביחד דיברנו על זה שלא נורא לחיות עם בעיית שמיעה ואפשר לקבל זאת , ומאז מצאתי אפשרויות אחרות בעזרת משפחתי איך אוכל להיהנות כגון : סרטים או אירועים שהקלו עליי כמו הצגה אילמת , או ריקודי מחול ובלט. אז בואו נדמיין אותו מקרה אך הפעם נער או נערה (עם בעיית שמיעה) כמוני שעומדים להיות בוגרים ורוצים להרגיש שייכים לאירגון שבו הם יכולים להזדהות ולראות שיש מוצא ולראות שיש אפשרות אחרת להינות , ובאים עם משפחתם שהם בדר"כ משפחה שומעת לאירוע מסויים , פתאום הוא/היא רואה שהאירוע כולל שירים שצריכים לשמוע , ולאחר שהוא/היא , שעברו קשיים בלהראות שהם מנסים להשתלב בחברה , רואים מסביב שלקויי שמיעה שרים ושמחים והם עצמם לא יודעים עם לצחוק או לבכות , מה שיותר גרוע שמקדישים לאמנים כבדי שמיעה רק רבע שעה , ומקדישים לזמר שהוא אדם "שומע" שעה וחצי!!! אז בואו ננתח את המצב : בקול מנסה להראות לאנשים שומעים שכבדי שמיעה ומתחרשים יכולים להשתלב בחברה , אך שילוב בחברה זו היא "שילוב בחברה" מדומה , זה רק להגיד לנוער לעתיד שאפשר להמשיך להעמיד פנים להשתלב בחברה וזה גורם להם נזקים נפשיים בעתיד , וההורים ממשיכים לומר לילדיהם : "הרי ראית כי כבדי שמיעה נהנו ושרו והבינו הכל ב"שירת אדם" למה את/ה לא יכול/ה?" , במקום ליצור "מודעות" בקרב המשפחות של אותם הנערים לעתיד והנערים עצמם ולהראות להם אפשרויות אחרות , אפשר גם ליצור מודעות באנשים שומעים על מגבלות כבדי שמיעה ועל איך אפשר לעזור להם. אי אפשר לעשות "השתלבות בחברה" בצורה מושלמת , אך אפשר ליצור מודעות ולהביא אינפורמציה בנוגע לבעיות שמיעה ואם זה מובא בצורה יעילה כך היעילות העזרה משתפרת. ובנוגע לעובדות סוציאליות , אני לא מבינה איך הן נתנו לאפשרות הזאת להתקיים ("שירת אדם") ולא העירו לבקול על שזה לא מקובל , הן צריכות להבין שיש עוד אנשים מחוץ לחברי וועד בקול ומנכ"ל בקול , שרק חושבים על איך אוכל להשתלב בחברה בצורה מושלמת , הן היו צריכות לעשות שאלונים בנוגע לנתונים של כבדי שמיעה , אני לא מומחית לעניין הזה , אך בנוגע לעניין מספיקה שאלה כמו: "איזה אירוע היית רוצה לציון 5 שנות בקול?" . הסיבה היא שהן לא בעלות כישורים מתאימים , ולכן צריכים להעסיק עובדות סוציאליות מתאימות שמודעות למורכבות הבעיות של כבדי שמיעה ומתחרשים , ויכולות להעיר לנציגי בקול על אפשרויות אחרות. אז תדמיינו לעצמכם שבאירוע שיהיה ("שירת אדם") תסתכלו בעיניי הנערים שיתבגרו לעתיד , "האם הם נהנים בעצמם או מעמידים פנים שהם נהנים ? "

hifai

New member
הערות על בקול - אישי

תגובה זו מתייחסת לתגובות בפורום של עידו רושניק IOL hearing , אם באמת התעייפת ממני אתה יכול ללכת לישון מה שבטוח אתה יועץ תקשורת גרוע , כי לא כותבים כך לגולש מסויים: "האמת, התחלתי קצת להתעייף". וליועץ המפשטי , שלכאורה אינו יועץ של "בקול" , אני עדיין מבולבלת. לשירה בן-חור , אני שוב אומרת שאני מאוד מכבדת אותך על גילוי-לב , אך את איבדת את השמיעה לפני ארבע שנים (אני מצטערת על האובדן) והיה לך לא פעם אלא פעמיים את ההזדמנות להינות מ"שירת אדם" בשתי אירועים במהלך השנה השלישית של "בקול" והשנה הרביעית של "בקול" ואני שמחה שאת נהנית מהאירועים . אך מאיפה את יודעת מה אנשים אחרים מרגישים , חלק מסויים של כבדי שמיעה איבדו את שמיעתם בגיל צעיר אפילו מלידה , דיעותיהם ביחס למוסיקה שונים מאוד לחלוטין מדיעותיך. ועוד נקודה חשובה את כחברת "וועד בקול" צריכה לשים בצד את רצונותייך , ולפעול למען רצון כלל כבדי שמיעה מתחרשים וחרשים , אך את כותבת: "אני כבר כתבתי לך כמה הערב הזה מקסים וחשוב לי" כאילו שזה האירוע שלך , ומה עם הרצונות של הגולשים , לדוגמא צלף ציין בהודעתו: "לשיר או לא לשיר? ואם כן האם לשיר עם השומעים??" שזה דעה נוספת ששונה מדעתי ודעת "בקול" , אולי תכבדי אותו. זה רק מציין שלמדת איך להתנהג כחברת "וועד בקול" מן המניין (חושבים רק על עצמם). מי אמר שאני חייבת לחשוף את שמי , אם אני רוצה להעביר ביקורת על אירגון או עמותה אפשר אפילו באלמוניות , זה חוקי לחלוטין , ואיפה כתוב שאני חייבת ללכת למשרדי בקול , ובשביל מה כדי שיקברו את זה שוב ולא יראו לציבור , כמה שאתם לא מושלמים אני מצטערת , היו לכם חמש שנים של הזדמנות לשפר

תגובה לחיפאי חיפאי

אני מגיבה כאן על כל 5 הודעות האחרונות שלך על ארגון "בקול" אני לא חברת "בקול" ואני בעד ארגונים אחרים למען החרש שכל ארגון מתמחה לקבוצה מסוימת. אני מאח"א ואנו לקבוצה של חרשים, להפעיל את קהילת החרשים, בתחומים שונים וכו´, אך אין אנו חוסמים מאדם כבד שמיעה לא להצטרף לשורותינו, לבל נשכח שאני בעצמי כבדת שמיעה קלה. ארגון בקול הוא ארגון לאנשים הסובלים מבעיות השמיעה- כבדי שמיעה, אני מודעת שבארץ יש יותר כבדי שמיעה, אנשים עם בעיה קלה בשמיעה יותר מחרשים. כל ארגון מטפל בקבוצה משלו. אני לא שמעתי על וועד החדש שנבחר ולמה..טוב, אני לא חברת בקול ולא מעודכנת שם, אך אני מרגישה הצורך להגיב כאן. אם יש לך בעיה על בחירות לוועד הלא חוקיות, למה שלא תפני בעצמך, במקום להסתתר כאן מאחורי השם "חיפאי חיפאי" ולהתחיל לגלגל כאן מגילת אסתר ותאמיני לי שמזה לא תסיקי שום דבר. אחיה קאמרה- אני חושבת שאת טועה לגביו, הוא לא נמצא כרגע עם "האף למעלה", מאיפה לקחת את זה בכלל? אחיה לפי ראות עיניי עדיין ממשיך לפעול נמרצות במשימות הרבות שלו ולעזור לקהילה. בזמן האחרון התהדק הקשר בין בקול לאח"א, לראשונה בקול נכנס למשרדי אח"א וישב שם במטרת להיות יחד שזה דבר נפלא שלא נעשה בעבר. ציינת שחלק מעובדי "בקול" העובדות הסוציאליות הינן שומעות, גם באח"א כל העובדים הם שומעים, מהמנכ"ל אח"א ועד העו"ס... חוץ מהיו"ר, חברי מרכז והצירים, שזה בדיוק באותה צורה אצל בקול. לא חושבת שיש בזה משהו רע. לבקול מותר לקחת את הקרדיט לארגן ארועים חברתיים, לחברים בארגון בקול אסור ליהנות קצת??? הם צריכים להיות מקופחים??כל ארגון וזכותו לארגן ארועים חברתיים כדי להנעים לקבוצה ששייכת לו. ואם את מבקשת לשנות את דרכי הפעולה של הארגון הנכבד הזה, אולי תקומי ותפשילי את שרווליך ותפני למשרדי בקול שנמצאים ברח´ יגאל אלון בת"א ותבקשי אחת כחברת בקול לשנות את הארגון כי באמת איכפת לך ולא לחשוף כאן סתם קשקושים. אני לא חושבת שחברי הוועד צריכים להיות כל פעם נוכחים בפגישות האחרות הם בארגון כדי לדאוג ולהביא לרווחתם של הכבדי שמיעה, ויש להם את כל הזכות לפרסם בפורומים על כל מה שהם הצליחו בשבילנו. לגבי ההזמנה על שירת האדם- ערב שירה לכבדי שמיעה ולשומעים, מה רע בזה? אני אבוא לאירוע הזה ואני אעלה על הבמה שם ואני אשיר לי גם, אפילו מי יודע איזה קול לי יש, לא איכפת לי, אני לא אוכל לשיר במקום אחר, זו הזדמנות נפלאה לאחד ולשיר יחד עם השומעים באופן ספונטני, ועוד יותר יפה בשפת סימנים. מה יש לך עם זה? מישהו ביקש ממך להיות שם?? לא מוצא חן בעינייך??? אל תבואי, אף אחד לא הכריח אותך!!! אני לא אגיב על מה שאמרת על הזמר וכו´..כי באמת הגזמת..עוד להגיד "ומי רוצה לראות את השפתיים של גבי ברלין, בטח נראה מה הוא אכל לארוחת ערב.." ממש התחרפנת!!!! הערב הזה יהיה נגיש לנו, ברור שלערב זה לא יתאים לחרשים, אבל חרשים שמסוקרנים או שיוכלו לשיר בשפת סימנים, מוזמנים ולכל אחד יהיה את האוזניות שיוכלו לשמוע את הזמר ולעקוף אחרי המילים. שתביאי עיתונאים וכתבים, את זאת שתצאי בבושת פנים, הם דווקא יתענגו על הארוע המיוחד הזה שמקשר בין עולם של החרשים לשומעים, הרי הכתבים בעצמם שומעים. מי שחבר בארגון משלו- אני לא חושבת שהוא צריך להתבייש בכך אם הוא חש בלא נוחיות עם הדברים שעולים, דווקא שהוא חבר בארגון, הוא מרגיש את הצורך לייעל יותר ויותר את השירות כי הוא בעצמו רוצה ליהנות ממנו. ואת????? במקום לבקש ולברר עם אחד מארגון בקול, מוציאה את זה עלינו, שרבים מאיתנו לא מבינים מה את רוצה בדיוק. בקשת שיגיבו לך כאן בפורום בשם אנונימי- למה? אני מגיבה לך כאן בשמי הפרטי!!! את טוענת שנציגי בקול לא מוכנים לרדת לרמתך..מאין לך? פנית אליהם?? שאלת אותם? את הגזמת! אני לא חושבת שעידו צריך להגיב לך כאן, מי אמר שאם יש הודעה בפורום אז צריך להגיב..לעידו יש את כל הזכות שלא להגיב לך כי את אנונימית ולא מתייחסים למי שלא יודעים מי הוא. אך אני יודעת מי את, ובגלל זה אני עונה לך! אל תכניסי אותי כעת לאולם הווירטואלי שבו מתקיים "פעולת הגישור".. כי אף אחד מאיתנו לא רוצה להיכנס לאולם הזה עם סתם טענות ומבלי שביררת קודם לכן. אז סליחה, חיפאית חיפאית או ליתר דיוק חיפאי חיפאי..אל תערבבי אותנו בבחירות של הוועד כאן, לכי ותתווכחי איתם שם במשרדי בקול, אם באמת איכפת לך כי הרי אמרת שאת חברת בקול ושאת לא נגד הארגון הזה, אז לכי והראי את האיכפתיות שלך!!! ולשורה התחתונה- שיתפת אותנו ברגשותייך, מצטערת לשמוע על כל אותם המקרים שעברת עם תחושת החנק וכו´, אך ארגון בקול לא אשם בכך. ואם לא טוב לך בשירת האדם, את לא חייבת להיות נוכחת, גם אצלי קורים דברים שאינני אוהבת בארועים אחרים וכולם אוהבים אז עליי להחרים את הארוע הזה?? לא, פשוט אינני באה. ומבררת עם הארגון שאני שייכת אליו למה, מה מי ומו..וכך שיש לי את התשובות שלי!!! אני לא חושבת שכל גולש צריך להחליף את כינויו, כל אחד מרגיש איך שהוא מרגיש, הרי אנו קהילה אחת ולמה לנו להסתתר מאחורי שמנו. כל אחד וההחלטה שלו!!! ואת שבאת עם כינוי אנונימי וטענת לגבי ארגון בקול- לא היה במקום! כי את חברת בקול- קודם היית צריכה להיות שם ואח"כ להיות כאן בפורום! תודה ושבת שלום!

למעלה