הערות על בקול 3

hifai

New member
הערות על בקול 3

אוי אוי אוי , אני פשוט מזדעזעת , האם אתם הייתם בכלל מודעים , השארתי את הפורום הזה ליומיים ואין לכם תגובות נגד בקול במיוחד לאור ההזמנה שבקול שלחה לכם (תודה לעידו רושניק על הוספה תמונה של ההזמנה) אוקיי , אני אתן ביקורת קטלנית בנוגע להזמנה , ואני חשבתי להקדיש את חלק 3 של "הערות על בקול" לענות על תגובות הגולשים אך אדחה זאת כי אני מזוזעת מההזמנה וכרגע אני מורידה את הכפפות ואוציא את מה שאני מרגישה , כי נמאס עליי לעטות את המסכה אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק בעניין ההזמנה , אז כך אעתיק שורה שורה מההזמנה ואתן ביקורת: הסימבול המוכר של בקול - נחמד ´ערב שירה לכבדי שמיעה ולשומעים!!!´ - למי מיועד הטקס , לכבדי שמיעה או לשומעים? אני אישית לא מבינה את צלילי המוסיקה הרי אני כבדת שמיעה/חירשת וקשה לי אפילו עם מכשירי הגברה להתענג על צלילי השירה אז מי יתענג.... "השומעים" כמובן , במקום להראות לשומעים את העולם המיוחד שלנו אנו מראים שאנו יכולים להשתלב בעולם שלהם לפי דעתי אני לא יכולה להשתלב מצטערת , אני לא יודעת מה איתכם הלאה השורה הבאה : ´חוגגים יחד חמש שנות "בקול" ´ , - חמש שנים של ניסיון להגביר את מס´ החברים ללא הצלחה ´ערב שירת אדם , הנערך זו פעם השלישית , ביוזמת ..... ....הפעם בסימן חמש שנות בקול´ - אין הערות לצערי זה היה מושלם , כל כך מושלם ´בתוכנית:´ - מעניין מה יש בתוכנית. 19:00-20:00 התכנסות וכיבוד 20:00-20:15 ברכות 20:15-20:30 הופעות ל אמנים כבדי שמיעה 20:30-22:00 שירה בציבור עם הזמר גבי ברלין אז זהו לב הזעזוע בשבילי בעוד שנותנים לאמנים כבדי שמיעה שהם חלק מהתרבות שלנו רק רבע שעה , אנו נותנים לאמן אחד ששומע ושר שירי עם במשך שעה וחצי!!!! אוי במקרה זה אני בטוחה שאבכה , אבכה במשך שעה וחצי , בקול מעדיפה "שומע" על פני כבדי שמיעה - אסון (את הזמר גבי ברלין , אני לא מכירה אותו ושאלתי מישהי אחרת שהיא שומעת וענתה לי שהוא זמר שומע) אך לאחר ההלם בא הזעם - אז הנה הזעם שלי , אם בקול רוצה לענג לכבדי שמיעה ושומעים ביחד אז יש פתרונות אחרים: הפנטומימאי "חנוך רוזן" למשל , אדם מקסים שלא מוציא שום קול ומראה רק תנועות גוף מדהימות מתאים לכולנו , וזה יחסוך מאיתנו קריאת טקסטים על מסך שנמצא מרחוק שכידוע מייגע ומלא טעויות , ומי רוצה לראות את השפתיים של גבי ברלין , בטח נראה מה הוא אכל לארוחת ערב זה בכלל לא חגיגה זה ´בשורת איוב´ יש אפשרות אחרת לתסכול והוא חוש הומור - צחוק זה דבר חשוב אז בא נדמיין איך אחיה קאמארה ועידו גרנות יהנו באירוע (אני לא יודעת מי חברי הוועד כרגע אז אני יורדת על מי שבהנהלה של בקול) עידו גרנות בטח ינסה להקליט ולצלם את האירוע במצלמת ווידאו , וינסה לשמוע את זה שוב ושוב בביתו עם מערכת סטריאו משוכללת כדי להבין על מה דיברו ושרו בטקס אחיה קאמארה עם המקל המיקרופון הידוע שלו שמחובר למכשיר שמיעה בחוט ומעביר לכל איש כדי שישמע יצטרך חוט ארוך מאוד שיחבר למיקרופון של הזמר (אולי בינוני הרי הוא יושב בשורה ראשונה) ויתענג על מוסיקה ואילו חלקנו (אני לא יכולה להגיד רובנו - אך חלק נחשל גם חשוב) המתחרשים וכבדי שמיעה וחירשים יעטו מסיכה על פנינו עם חיוך כדי להראות לאנשים השומעים שאנו חזקים למרות מיגבלותינו . שכחנו את העובדות סוציאליות השומעות - הן בטוח הזמינו והמליצו לאחיה על הזמר צריך לסלק אותן שורות הבאות הן מושלמות ואין לי הערות אז מה הפתרון -אני אקח את היוזמה - ישנן כמה פיתרונות: אדרוש להחרים את האירוע , שאף לא יבוא , אך פיתרון זה לא טוב, למה לברוח היה העמותה היא למען כבדי שמיעה ומתחרשים וחרשים העמותה היא בשבילנו אז פיתרון אחר , בוא נלך לשם ונראה את פרצופינו האמיתיים עצב , צחוק , קריאות בוז , כל מה שאנו מרגישים את התיסכול להוציא עליהם , אני לא נכנעת , אני אביא עיתונאים וכתבים והם יצלמו את האירוע ואגיד להם את האירוניה ואת המבוכה של עטיית המסיכה של כבדי השמיעה ואני מתארת שהקוראים השומעים יצחקו על בקול והמוזמנים איך הם יכולים להבין את המוסיקה , אני לא אומרת שכבדי שמיעה לא יכולים לשמוע , ישנם כאלה שיכולים אך אירגון או עמותה שמטרתה לעזור לכבדי שמיעה וחרשים ומתחרשים נותנת "שירת אדם" זו חוצפה. אשמח לשמוע תגובות ובפעם הבאה אני מבטיחה שאענה על כל התגובות.... אז בחלק הבא מס´ 4 שביום ראשון אענה על תגוביתיכם כל אחד בלחוד , יהיו דברים אישיים צפו לזה בחלק מס´ 5 שביום שלישי אספר על אירגון בקול מבפנים , מובטח סיפורים עסיסיים

צלף

New member
האם את מבקרת או משמיצה

מה הטירחה להעתיק את הביקורת לכלול הפורמים. כולנו קוראים את הפורמים של החרשים, ובזה שאת מעתיקה את אותו הטקסט לארבע הפורמים, את יוצרת רושם של משמיצה בכל מחיר... את התשובות אתן בפורום בניהולו של עידו בואלה שהוא להיום הפורום המרכזי של הלק"שים...

Dannyk

New member
הפורום המרכזי?! חח הצחקת

זה הפורום המרכזי! פורום תפוז

צלף

New member
בלי לפגוע בך

אני חושב שכל פורום צריך למצוא את האופי שלו (בהתאם למדיניות של המנהל) כרגע זה כך הפורום של עידו בואלה: לדברים רצינים הפורום של אלישי באורט: לאגרוף תיאלנדי - כל אחד יכול היום להרביץ לשני מה שהוא רוצה (בעבר זה היה הפורום הרציני) הפורום של אתי במרכז - עוד לא ברור לי הכיוון והפורום שלך הלך יותר כרגע על הצד הפסיכולוגי והרגשי יותר של הלק"שים נראה מה יהיה בעתיד...

המרחפת

New member
אל תקדים את המאוחר

ייתכן שהפורום יהפוך להיות מרכזי, אתה יכול לומר שאתה שואף לכך שהוא יהיה הפורום המרכזי, וזה בסדר ומטרה מצויינת.. אבל אל תסלף עובדות קיימות.

Dannyk

New member
אני יודע קצת הגזמתי אבל

אני היתי רוצה שכל הדברים ירוכזו פה פסיכולוגי יעוץ ועד דברים רצינים נו טוב... אני תוסס..

דניk, לא הגזמת.

עכשיו תורו של צלף ליהנות מקרוספוסט בארבעה פורומים. את גבי ברלין ראיתי בהופעה אצל נכים, והוא הצליח להלהיב את כולם. ראיתי נער שפוף על כיסא גלגלים קם על רגליו ומתחיל למחוא כפיים. אין צורך להבין את גבי ברלין. די במוזיקה ובמקצב. גם בפורום בניהול המרחפת יש ירידה ברייטינג שהיא מחפשת לכתוב כאן? לעדי המאירי - היום כל התרגום הוא לשפת הסימנים Fa. מה אגיד לך דניk, אפשר בהחלט לנהל פורום חרשים בלי "אופי". מזכיר לי בדיחה: החבר´ה שטו בלילה בכינרת עם מורדוק והיה להם משעמם. החליטו לרדת על מורדוק. "שמע", הם אמרו למורדוק, "יש לך אופי?" "כן", אמר מורדוק, "אני חושב שיש לי אופי". "אם כך", אמרו לו החבר´ה, "קח את הלוקס של הסירה וזרוק אותו למים". "מה קשור לוקס לאופי", ענה מורדוק, "לוקס זה לוקס ואופי זה אופי". "הראה לנו שיש לך אופי וזרוק את הלוקס למים", הקניטו אותו החבר´ה. בסוף נשבר למורדוק. הוא קם באמצע הסירה, תפס את הלוקס בשתי הידיים וזרק אותו בכל הכוח למים. "הנה יש לי אופי!", הכריז מורדוק. "אין לך אופי, כל אחד יכול להשפיע עליך לזרוק את הלוקס למים", ענו לו החבר´ה.

sharon lev

New member
חיפאי, פשוט תרגמת את מחשבותיי

גם אני חושבת כמוך בנוגע לערב שירת האדם גם אני קיבלתי כזו הזמנה על אף שאיני חברה בבקול. ולמראה ההזמנה, רק גיחכתי. למה להתענות בערב שכזה? ולהציג את ציבור החרשים והמתחרשים וכבדי השמיעה בחולשתם?? ואני שמה לב שלא פעם, וב90 אחוז(טוב נתפשר על 50 אחוז) מההזמנות למסיבות, שקיבלתי ועודני מקבלת (מבקול ומשמ"ע למשל... מסיבות בוגרים) ההזמנות מתארות אטרקציות של "ערב עם מוסיקת דיסקו/מוסיקת שנות ה60 וכו´ כאילו שערבי מסיבות סטייל דיסקוטק כאלו אטרקטיביות. לא מבינה עדיין למה שמים את הדגש בהרבה מפגשים על שירים ומוזיקה??במקום לשים דגש על אטרקציות אחרות? א. לא כולם שומעים, במקרה הרע יכולים לשמוע את התופים, הבומים שמרעידים את הקירות.... במקרה הטוב, מצליחים לפענח גם קולות נוספים .. של זמרה למשל... ב.לא כולם יודעים לרקוד ולנענע את עצמם... /או אוהבים לרקוד.

למעלה