הערות על בקול 4 - מצונזר

hifai

New member
הערות על בקול 4 - מצונזר

בעקבות בקשות מנהלי הפורומים נענתי להם , ואני מתנצלת ומקבלת את הביקורת עליי ולהבא אתקן בעקבות זאת אבטל את תגובותיי על הגולשים בפרקים הבאים ואביא רק את דעתי אז בחלק ה- 4 של סדרת "הערות על בקול" נקדיש לניסוחיים המשפטיים שהועלו נגדי ממליצה לכם להדפיס כי זה ארוך.... לפני כן אני רוצה להבהיר שאני לא נגד "בקול" אני בעד עמותה טובה יותר מהעמותה כרגע ולכן מעבירה ביקורת אף אחד לא מעביר ביקורת מפחד "לחץ חברתי" . אני מעבירה ביקורת על בקול ולא על אירגונים אחרים כי בקול מנסה לפעול במישור פוליטי , ולה יש קשרים רבים עם הבכירים בעיריות ואי אפשר להקים עמותה אחרת בשפ כבדי שמיעה , והיא צריכה להגיב על כל ביקורת מבחוץ אך אין תגובה ממנה , אז היא תיפול בסופו של דבר וחבל... אירגון "בקול" צריכה להבין למי היא פועלת לא רק לחברי הוועד . ואני מבקשת מכל שתומך בי ומתנגד לי לכתוב בפורום בשם אנונימי אחר ולהביע את דעתו ולא לשלוח לי בדואר אלקטרוני (הדואר מופצץ ואין לי מקום) ואין לי זמן לענות לכולם באופן אישי , הערה: החל ממשפט זה הקטע הינו דמיוני לחלוטין לשם הגנה מתביעה לפני שבקול תרוץ לתבוע אותי , שידעו שכבר ביררתי את העניין המשפטי. ואני רוצה להזהיר את בקול שבמידה ומישהו מגלה את שמי אוכל לתבוע אותכם על חשיפת שמי ופגיעה בפרטיותי וישנו תקדים משפטי לזה ושהיה בפורום מסויים (של כבדי שמיעה וחרשים) והנתבע שילם כ—100,000 ש"ח הנני מבקשת לקרוא את כל הטקסט כי למטה מצפה לכם סיום מרגש טוב אז נציגי בקול אולי אני לא טובה כמוכם בניסוח משפטי , אך מאחר שאינכם מוכנים לרדת לרמה שלי , שהינו מתחת לרמתכם ולשוחח לב אל לב , כמו ב"שפת רחוב" פשוטה , אז חשבתי להפעיל את דמיוני ולהגיע לשפתכם המרוהטת אך זה לא הספיק , הייתי צריכה להביא איתי מילון של ניסוחים משפטיים ולהביא ספר של "יסודות המשפט" מ"אוניברסיטת חיפה" ולנסות להיכנס אל עולמכם אז כך עד עכשיו פעלתם כסניגור (ניסוח משפטי: עורך דין להגנה) של בקול , עידו ג. או אחיה קאמארה או אחד מחברי הוועד לא הכחישו זאת בפורום למרות שעידו קורא ומיידע את חברי הוועד (חלק מתפקידיו לאסוף חלקי עיתונות וליידע את בקול ומפרסם בשם בקול), אז אני מקבלת זאת שאתה פועל כסניגור אירגון "בקול", אז אני משחקת את התובעת (ניסוח משפטי: עורכת דין לתביעה) אך שמתי לב בספר יסודות המשפט שצריך "שופט" (לא צריך ניסוח משפטי בשביל לדעת מה זה שופט ,זה כבר הבנתי) אז אי אפשר לדמיין בית משפט ווירטואלי , אז חיפשתי בספר ומצאתי שיש מה שנקרא פעולת גישור שלפי הניסוח המשפטי לא צריך שופט ומנסים להגיע לפשרה . אז בואו כולנו ניכנס לאולם הווירטואלי שבו מתקיים "פעולת הגישור" לאחר שהגבתם לי בניסוחים משפטיים כגון: " ערבבת טעית והטעית.. או "טעית והטעת.." בנוגע לנושאים מסויימים . ניקח לדוגמא ראשונה את " וועד העמותה" מי בכלל כרגע חברי "וועד העמותה" , הרי אתם מטעים את הציבור ואת כולנו , כבר מפברואר 2000 יש אותם שמות חברי וועד שמפורסם באתר HEARING (ראה ראייה מס´ 1: www.hearing.org.il) ומצד שני אתם אומרים שכבר יש חברי וועד חדשים והם נבחרו מחדש. ואני רוצה לציין שבין מייסדי האתר (ראייה 1) הינו עידו ג. שעדיין פעיל בעמותת "בקול" ולא עידכן את האתר כנדרש , ובנוסף עידו ג. רושם "האתר מתעדכן באופן מתמיד באינפורמציה חשובה ורלוונטית" , הוא לא עידכן את המעבר החדש של מעון בקול למיקומו החדש , לא עידכן את הטלפונים ואת כתובת הדואר של מעון "בקול" , כך אי אפשר לשלוח ביקורת בנוגע לתיפקוד בקול. אני כחברת אירגון "בקול" דורשת את העידכונים ואת התנצלותכם על עוגמת נפש , וכמובן גם את תוצאות הבחירות וכמות האנשים שבחרו את הוועד , ואת שמותיהם של חברי הוועד החדשים , גם לא נודע לי על קיום בחירות לוועד בקול , אני מתארת לעצמי ש 20 איש בחרו 5 איש לוועד בקול. בנושא אחר בנוגע לעובדות סוציאליות , טענת שעבודות סוציאליות נבחרות על פי כישוריהן , ברצוני לציין שנודע לי במשך הזמן , שבכל זמן כלשהוא יש שתי עובדות סוציאליות בבקול , בדר"כ סטודנטיות ללא כישורים שלא סיימו את לימודיהן , כרגע ישנן שתי עובדות סוציאליות בשנות ה- 20 שלהן , למרות שישנן הרבה עובדות סוציאליות כבדות שמיעה שכבר בשנות ה- 30 ובעלות כישוריהם , אז לדעתי , יש אפלייה , היתה אפשרות אחרת שהיא להעסיק אחת שומעת ואחת כבדת שמיעה/חרשת. במידה וטעיתי הבא נא הוכחות להפרכת טענותיי , למזלי הבאתי איתי מסמך לפי המלצתכם , המסמך נקרא "חוק העמותות" , וראיתי שכתוב שם שכל עמותה מחוייבת לעשות פרוטוקול של ישיבותיה לשם ביקורת , ואני בטוחה שיש הערות בנוגע להעסקת עובדות סוציאליות , אך תלוי באישור הוועד להראות את הראיות. בנוגע לעניין התקציב של העמותה זה עניין סודי לכן לא אוכל לפרט פה מפחד תביעה. אז כאן הסתיימו טיעוניי . ועכשיו הגיע זמן הרגשות שלי לכל הגולשים שמאחורי שמות שונים בפורום אני מכבדת את דעותיכם , אך לדעתי אתם לא אומרים את מה שאתם מרגישים , אתם פוחדים להיראות חלשים וכולם מכירים את הכינויים של כולם , ולכן אני קוראת לכל הגולשים לשנות את שמכם , לעשות שם אנונימי חדש ולהרגיש מה שבלבכם , ואתן לכם עצה חשובה , לכולנו יש חוסר ביטחון ברמה מסויימת , במקרה של כבדי שמיעה , לפי דעתי , הוא שחשוב לנו תמיד להשמיע את קולנו ולכן חשוב לנו להיות כמו כולם , אז החוכמה היא לא לחשוב על חוסר ביטחון לנסות לשמור על הכינוי בסוד או לשתף מישהו שאתם סומכים עליו במאה אחוז שלא יגלה (עדיף בן-משפחה) , ולהגיד הערות על אירגון מסויים שאתם שייכים עליו ולגולש מסויים אז נורא נפגעתי ממך מהתגובה האחרונה שבה אמרת "לא טוב לך – אל תבואי" בשביל מי עמותת "בקול" בשביל אותם חברת אנשים מצומצמת שמורכבת מ-100 איש (טוב נניח 1000 איש) ששומעים טוב יחסית או בשביל כל כבדי השמיעה , שאני מוכללת בתוכם. ועוד אמרת "שייתכן ומרבית כבדי שמיעה מזייפים" זה נורא פוגע... אולי לך האירועים הסב לך עונג , אך לי לא , אז לך יש מזל שאתה יכול לשמוע את צלילי המוסיקה אך אני לא , והנני כבדת שמיעה כלומר יכולה לשמוע את צלילי הדיבור אך מעבר לזה לא אוכל לשמוע צלילים גבוהים. וישנם אנשים אחרים עם מגבלות שמיעה אחרים לא יכולים לשמוע צלילים נמוכים . הנני בחורה שאוהבת להיפגש עם אנשים ולבוא לאירועים שבו אני מזדהה איתם , ואני מצפה שעמותת בקול תתחשב בי ובשאר כבדי שמיעה, שלא יכולים לשמוע צלילים מסויימים . אז אני רוצה לבוא ואבוא לאירוע , אך הפעם אני אלחם ואני לא אכנע , אני קוראת לך לעזור לאנשים במצבים גרועים ממך אם יש לך לב. אז אני מבקשת שלהבא תנסה להוציא מלבך הרגיש את מה שאתה חושב ולא מתוך "לחץ חברתי", אפילו רשום שם אנונימי בפורום ותנסה לשוחח ב"שפת רחוב" שזאת שפת "חוכמת החיים האמיתית".

sharon lev

New member
אני לקוית שמיעה

אבל מעולם לא הייתי חברה בארגון זה או אחר ומבקרת כאןלעיתים רחוקות

למעלה