הערות שלי על עוגת כרמלה בנחלה
עוגת מוס של כרמלה בנחלה את הבסיס אפיתי קצת יותר זמן (כ-15דקות סה"כ) אך דאגתי שעדיין תישאר מעט רטובה (אפשר לראות שהקיסם לא יבש מדי ולא נוזלי מדי). בשכבת הקראנץ' - השתמשתי באבקת נוגט וחייבים להמיס אותה עם שומן כלשהו לפני השימוש בעוגה זו כי אין מספיק נוזלים. בהתחלה המסתי את השוקולד והחמאה, הוספתי את האבקה ואח"כ הוספתי עוד 40 גרם חמאה מומסת. מכיוון שהעיסה היתה קצת יותר מדי דביקה הכנסתי לריכוך למיקרוגל (שיהיה "מקום" גם לברס וגם לקורנפלקס). בסוף לא השתמשתי בכל הברס ובכל הקורנפלקס. כל פעם שמתי קצת מזה וקצת מזה עד שהיה נראה לי שדי. לגבי המוס: יצאה לי כמות עצומה !!! זו לא כמות לתבנית 26 בטוח. אפשר לעשות חצי כמות או להכין עוגה נוספת מהחלבונים שנשארים ומכמות המוס שנשארת. (ועוד השארתי מעט מאוד מקום לציפוי, גם בלי זה היתה נשארת כמות מכובדת למדי של מוס). עכשיו העוגה במקפיא, נשאר לצפות אותה. ואחרי שהטועמים יביעו את דעתם אני אעדכן שוב.
עוגת מוס של כרמלה בנחלה את הבסיס אפיתי קצת יותר זמן (כ-15דקות סה"כ) אך דאגתי שעדיין תישאר מעט רטובה (אפשר לראות שהקיסם לא יבש מדי ולא נוזלי מדי). בשכבת הקראנץ' - השתמשתי באבקת נוגט וחייבים להמיס אותה עם שומן כלשהו לפני השימוש בעוגה זו כי אין מספיק נוזלים. בהתחלה המסתי את השוקולד והחמאה, הוספתי את האבקה ואח"כ הוספתי עוד 40 גרם חמאה מומסת. מכיוון שהעיסה היתה קצת יותר מדי דביקה הכנסתי לריכוך למיקרוגל (שיהיה "מקום" גם לברס וגם לקורנפלקס). בסוף לא השתמשתי בכל הברס ובכל הקורנפלקס. כל פעם שמתי קצת מזה וקצת מזה עד שהיה נראה לי שדי. לגבי המוס: יצאה לי כמות עצומה !!! זו לא כמות לתבנית 26 בטוח. אפשר לעשות חצי כמות או להכין עוגה נוספת מהחלבונים שנשארים ומכמות המוס שנשארת. (ועוד השארתי מעט מאוד מקום לציפוי, גם בלי זה היתה נשארת כמות מכובדת למדי של מוס). עכשיו העוגה במקפיא, נשאר לצפות אותה. ואחרי שהטועמים יביעו את דעתם אני אעדכן שוב.