העריכה מעצבנת אותי

העריכה מעצבנת אותי

העריכה מעצבנת, בכך שהיא מנסה ליצור תחושה של מתח. בנוסף, תמיד כשדבי קוראת לסבא, היא ודנה נחלצות כמה שניות אחריות. תמיד כשזוג פונה לעזרה מאלוהים, נראה שהוא מצליח כמה שניות אחרי למרות שלא תמיד זה כך. הניסיון ליצור מתח ע"י הדבקת תמונות של שני מתמודדים כאילו הם במרחק של דקה אחד מהשני בעוד שבופעל אני מבין שיש פער גדול יותר ביניהם.
והפרומו לתוכנית אתמול. בהחלה מצפייה בפרומו חשבתי שהסוורים שכחו משהו ושולחים אותם בחזרה למשימה קודמת, אבל אחר כך חשבתי שאולי מדובר בעוד מטלה אחת לפני שניתן לדרוך על השטיח.

choco2602

New member
בדיוק אתמול היה לי וויכוח על זה עם המשפחה שלי

אני חושבת שבשניה שזוג מתפלל/ קורא לסבא, סבתא או כל בן משפחה אחר פתאום שניה אחרי הוא מצליח.
אני מאמינה שבפועל הוא בדרך בוכה, מתעצבן, ממשיך לנסות עוד דקות ארוכות ואז דברים קורים..
אחי באמת האמין שהתפילות עוזרות. (הן עוזרות להפקה לעשות קיצור תהליכים).

Mידאס

New member
זה סתם

הכל עריכה מגמתית.

תחשבי שצריכים לדחוף עשרות שעות צילום לשעה וחצי של שידור. בזמן העריכה בוחרים את הקטעים הכי טובים, הכי מותחים לכאורה, הקטעים שההם המתמודדים יוצאים הכי מפגרים וזה מה שאנחנו מקבלים על מסך הטלויזיה. אני למשל לא מאמין לרגע ששימי ויסמין ו-א"א כמו שאתם מכנים אותם פה בפורום, כאלה מפגרים. באמצעות עריכה לא מתוחכמת במיוחד הם מציירים אותם באור שלילי ומציגים אותם כאנשים טיפשים במיוחד.

אני גם מבין את הרצון של ההפקה לשמור על באזז ועל מתח אצל הצופים מפרק לפרק, אחרת הרייטינג ידבר בעד עצמו, אבל קצת מציק לי מה שעשו אתמול למשל, כשבפרומואים נטעו בצופים את התחושה שהסוורים טעו/התבלבלו/לא השלימו משימה. הניסיון של ההפקה ליצור מתח אצל הצופים היה כ"כ בוטה במקרה הזה, שלי באופן אישי היה ברור שהכל היה בסדר עם הסוורים ושזו סתם שטות. רוצים ליצור מתח ובאזז? סבבה, אבל אל תזלזלו באינטליגנציה של הצופים שלכם.

choco2602

New member
א"א די הודו שהם כאלו גם בראיון..

הם אומרים שהם לא יודעים אנגלית בכלל והסתמכו על תנועות ידיים ורצון של אנשים לעזור.
ואם הנהגת שלהם באמת יצאה לחכות להם בחוץ, והם ניסו לחפש את האוטו בתוך חנות, זה לא בדיוק מוסיף לשכל שלהם..

לגבי שימי ויסמין אני לא חושבת שהם טיפשים, גם לא חושבת שהם גאונים. סתם לא מתאמצים יותר מדי.

שימי בחור פיקח. יש לו ראש על הכתפיים

אולי הוא קצת מתנשא על יסמין, אגב שם נהדר לבחורה רוסיה, אבל הוא בהחלט לא טיפש. השוואה שלו לטום עושה איתו עוול.
ולעובדה שהם לא מתליחים המיוחד להגיע למקומות הראשונים - זה גם עניין של מזל, של בן זוג, של יכולות ספציפיות. את משימת הכדורגל והשוורים שימי תיקתק. את משימת הצמר גפן- לא הצליח לו. לא כולם מסוגלים לאכול כמות כזו. אבל זה לא בגלל שהוא טיפש או משהו כזה.

choco2602

New member
בגלל זה אמרתי, אני לא חושבת שהם טיפשים.

אבל לא מרגיש לי כאילו הם מתאמצים (בגלל העריכה או לא.. אני לא יודעת)

ny22

New member
מנהל
אז גם הם אמרו, עדיין ההצגה של הזוגות

די מגמתית (אין לי עכשיו כוח וזמן [לחץ עצום בלימודים] - אבל רציתי לכתוב הודעה קצת יותר ארוכה ואני מקווה לעשות את זה בקרוב...).

choco2602

New member
יש באתר של המירוץ קטעים של יומן מסע

רואים מה כל אחד עשה בחדר..
איציק ואלירן רצו להזמין המבורגר.
אז אלירן מתקשר ואומר להם בטלפון "המבורגר" אז איציק אומר לו תזמין כפול אז הוא אומר "המבורגר טו (שתיים)".
אז הוא מבין שהוא טועה, ואיציק עונה לו "כפול זה מילה בין לאומית"
אז אלירן מנסה להזמין "המבורגר כפול" בצרפת דרך הטלפון.

"הצגה מגמתית" או לא, הם עדיין אמרו את כל הדברים האלו.

NP16

New member
לא לדעת אנגלית זה עוד בסדר,

למרות שאני ממש לא מבין איך הולכים לתוכנית כזו ולא לפחות מנסים ללמוד מילים בסיסיות. הם הרי יודעים מראש שהם הולכים לשם והם גם נרשמים לתכנית, אני לא יודע למה אנשים מצפים ללכת לשם בלי לדעת אף שפה או להישען על הבן הזוג השני 100 אחוז. ניחא. (אני לא יודע לקרוא מפות נגיד, במידה ואני יודע שאני אפילו כבר בשלבים סופיים להתקבל אני מתחיל ללמוד, בטח אם אני יודע שהתקבלתי)
אבל לפחות שיהיה לבן אדם מודעות שהוא לא יודע אנגלית, ככה שאם הוא צריך לבצע שיחת טלפון כזו של שירות, פשוט אל. איך הוא יגיד להם לאן להגיע ? איך ישלם? הרי למונית במירוץ הוא לא יודע להגיד לאן להגיע...איך הוא רוצה להזמין? ..
איציק הוא די בסדר מהבחינה הזו שהוא לפחות יותר מודע לעצמו וגם יש הרבה דברים שהוא מתמצא בהם וגם לפחות איכפת לו.
אולי עם בן זוג אחר היה מצליח יותר, פשוט גם הוא בעצמו לא טוב במירוץ במיוחד והוא לא אדם משכיל (שזה בסדר גמור!), אז זה יוצר שילוב כזה שהוא מפגר בגלל שהמירוץ גדול עליו והבן זוג שלו כזה. שימי ויסמין או לפחות שימי ממש לא מפגרים,שימי גבר בטירוף הוא עושה כל משימה בלי מניירות חדור מטרה.ממש אוהב אנשים כמוהו בתחרות. ויסמין פשוט ילדה, אבל יש בה משהו .לדעתי התקבלו כזוג צעיר כזה וככה מציגים אותם וככה הם, לא כמפגרים.

NP16

New member
חחחחחחח

אני מבין שאתה מעדיף להבין מה הסדר של הזוגות בוודאות לפני שהם מגיעים לשטיח??? ברגע שיודעים נגיד בפרק שאיציק ואלירן מודחים זה נפילה ענקית אין בעצם טעם לראות כשמבינים את הפער...
זה הרי ברור שינסו להראות הכל קרוב ולשמור על המתח זה לא משהו חדש באף עונה באף תוכנית באף מדינה
וזה מהדברים הלגיטמיים ביותר ששומרים עלייך כצופה.
הקטע של הסבא, של האלוהים, לא יודע, המתמודדים עצמם אמרו שזה באמת קרה מיד אחרי . לך תדע מה קרה.
הפרומו? דווקא היה מעולה. נראה מבהיל שלוקחים אותם אחורה ולגמרי לא עלה לי לראש שזה פשוט עוד משימה , איך אתה מצפה שיראו את זה בפרומו? "למתמודדים מחכה עוד משימה בשטיח !" נו באמת.... אתה תמים . אתה כנראה רוצה שיאכילו אותך הכל בכפית לפני שאתה רואה את התוכנית וגם במהלך התוכנית עצמה.אסור להפתיע אותך?
ההודעה שלך מריחה מפוברקת.

NP16

New member
מי אמר שהאמנתי?

היה לי ברור שזה לא משהו שקשור ספציפית לדוד ואלירן :/
תפקיד הפרומו הוא לעשות טיזינג , הם לא חייבים לך כלום, גם אם מנסים לגרום לך לחשוב שקרה משהו לזוג, זה כבר הראש שלך, זה לא נאמר מהפה של הקריין . אז זה זכותם.

שלי 78

New member
עריכה ומציאות מה שראיתי היום

היום בצהריים נקלעתי לאזור שאין כמעט סיכוי שאהייה בו. מקום שלא נוח לי להגיע אליו, שאין לי יותר מידי מה לחפש בו, אבל הכרתי אנשים חדשים שאחד מהם מכיר את האזור מצוין ונכנסנו לאכול במקום היחיד שהסכמנו עליו.

למקום נכנס בחור שהשתתף בתכנית ריאליטי לפני שנה. אדם שהוצג כאיש של עקרונות וככזה שלא מתחשב בזולת. בזמנו, די ריחמתי על מי שהיו סביבו.

היום ראיתי את הדבר האמיתי, מדובר בבחור מגושם ולא מסתגל לסביבה. אם העורכים היו מראים גם את התכונות הללו בו, הוא היה יוצא פחות מכובד מאיך שהוציאו אותו בתכנית.

המקרה איתו גרם לי לחשוב שאולי העורכים לפחות בחלק מהמקרים, יודעים את הקו הדק בין הצגת צדדים במתמודדים שישרתו את התכנית לבין פגיעה במתמודדים. יכול להיות שהסיבה שרוב הזוגות לא מחבבים את דבי שונה מזו שאנחנו רואים או שיש סיבות נוספות לחוסר החיבה והעורכים בחרו להציג סיבה אחת מרבות, כי בכל זאת המטרה שלהם היא להביא רייטינג ולא ליצור שנאה/זלזול וכו' כלפי המתמודדים.

אביבקיץ

New member
כלומר - עדיף להצטייר כמאניק ולא כמגושם?

ברור שההפקה העדיפו לצייר אותו כמאניאק - כי זה תופס רייטינג, אנשים אוהבים לשנוא.

אם יציגו אותו כמו שהוא - איש מסכן וגושם ולא טוב ביחסים עם אנשים -
(אין לי מושג על מי אתה מדבר, וזה לא משנה).

- אז חס ושלום קהל הצופים יקלוט מה קורה כאן.
ניצול של איש שכנראה לא לגמרי מבין מה קורה ואיך להתנהל
אם הוא לא היה כזה מגושם ובלתי סתגלן - אולי בכלל לא היה מגיע לתוכנית

(גם דבי, שאני לא סובלת אותה - היא מסכנה. היא לא מבינה שהיא פאתטית. )

שלי 78

New member
יש הרבה בדברייך

העריכה כן הצליחה איתי, באמת שהתקשיתי לחבב אותו. מאניק תופס רייטינג, מגושם מעורר תחושת ניצול של הפקה.

חיפשו אנשים אטרטקטיביים שמצטלמים טוב ושאפשר יהיה לסמוך עליהם שיושיבו את הצופים מול המסך וזו המטרה בכל תכניות הריאליטי.

עכשיו אם נחזור למירוץ למיליון. משחק של ההפקה יכול להיות עם הזוגות הבאים: דבי ודנה וקובי וטליה. נדמה לי ששימי ויסמין יותר יציבים משההפקה ציפתה. זה זוג שהיה לו פוטנציאל לעשות הרבה רעש בתכנית, אבל לפחות אחד מהם שומר על עצמו ולא מתפרץ יתר על המידה. הם לא הזוג שיביא ריטינג. כאן מישהו בליהוק יכול לסמן לעצמו כישלון.

Jason2

New member
לא אולי, בטוח

הריאליטי ואיך שהכל מצטייר שם מתבסס אך ורק על עריכה.

rax4444

New member
ריאליטי זה כמו עיתונאות...

אתה בסוף תקבל את הרושם של דעתו של העיתונאי - ויהיה מה.

במרוץ יש חסרון שאנחנו לא יודעים מה קורה במלון אחרי שהמשימות נגמרות... לפי זה ורק לפי זה מתנהל המשחק החברתי. הרי במהלך המשימות הזוגות כמעט ולא מתראים.

למעלה