הערים עם בעיות חניה הגדולות יותר

הערים עם בעיות חניה הגדולות יותר

ידוע שבתל אביב יש בעיות חניה לתושבים. באילו עוד ערים יש בעיות חניה קשות למתגוררים בהן? ואם אפשר גם לציין את האיזורים בעיר באופן כללי

amit1270

New member
בירושלים בשכונות הוותיקות,

כמו רחביה ונחלאות, יש מצוקת חנייה קשה.

בירושלים...

בטלביה, נחלאות], רחביה, מרכז העיר(גם ברדיוס מסביב איפה ממילא) תלפיות ,במושבה הגרמנית. בעיקרון י-ם בשנים האחרונות מצוקת החנייה שלה גוברת זה מתחיל במרכז העיר ומתפשט לשכונות הוותיקות שהיום מורגשת בהם מצוקה אמיתית. אבל בשכונות ה"חדשות" אין כמעט מצוקה למרות שעם הזמן והציפוף של הבנייה (כפי הנראה זאת הולכת להיות המדיניות)בעקבות הביטול המבורך של תוכנית ספדי גם שם תהיה מצוקה.

fireman

New member
באר שבע - מרכז העיר

לדיירים שגרים באזור המרכז האזרחי (קרן היסוד ולייב יפה בעיקר)

קובי לו

New member
שאלה מוזרה

אולי אפילו מאוד. כי כל עיר, אבל כל עיר בארץ יש לה בעיות חניה (לפחות באזורים מסויימים או שכונות מסויימות). בנתניה, חדרה, הרצליה, חיפה, רמת גן, גבעתיים, בני ברק, פתח תקוה, כפר סבא, רחובות. אלו הן ערים שמידע אישי אני יודע על מצוקת חניה, לפחות בשעות היוממות (8 או 9 בבוקר ועד 4 או 5 או 6 או 7 אחה"ץ) ובמרכזים העסקיים שלהן. אולי בירוחם ובמצפה רמון אין מצוקת חניה... אני גם לא מבין מה יצא לך אם תקבל תשובה על השאלה? תמנע מלסוע לערים אלו בפרייבט? ההמנעות היא מבורכת ומומלצת. בין היתר בשביל זה חלק גדול מאוד מהכותבים בפורום זה הם "בגרעין הקשה" של פורום תח"ץ.

בחדרה יש מצוקת חניה?

אולי לא הבנת למה התכוונתי באומרי "מצוקת חניה". הכוונה לכך שאדם מגיע עם רכבו לביתו, וצריך לחפש 20 דקות חניה לפחות. זאת מצוקת חניה. אני יודע שיש כזו בגבעתיים,ר"ג, וכמובן בתל אביב. איפה עוד יש אני שואל, בטח שלא בחדרה.

קובי לו

New member
או קיי, עכשיו הבנתי למה התכוונת

ואכן, חוץ ממספר שכונות בירושלים, מרבית העיר ת"א שמדרום לירקון וכן ר"ג, ב"ב, גבעתיים אין הרבה ערים כאלו. כי, מרבית הערים, נבנו עם בנייניי דירות וחניה במקום קומת קרקע (בתים על עמודים). באזורים מסויימים מאוד בהרצליה יתכן ויהיה קשה למצוא חניה (סביב רח' בן גוריון וסוקולוב). כנ"ל במספר מאוד מאוד מצומצם של מקומות ברמת השרון (שוב, סביב סוקולוב ואוסישקין). אבל, בשתי ערי השרון הללו, זה לא משהו רציני כמו ת"א וגבעתיים, שהן "אלופות" הארץ, אולי, בדבר הזה שנקרא למצוא בערב חניה.

קובי לו

New member
אין לי מושג

להערכתי יש מספר קטן של רחובות/שכונות שיש את התופעה הזאת. אם כי ממש לא כמו בגבעתיים ושלא לאמר ת"א. ומדוע, אגב, זה מעניין אותך ?

ידע כללי

וגם כי נחשפתי לתופעה של חוסר מקומות חניה במרכז(לי אישית אין רכב). אני חדש במרכז

Leiden

New member
למיטב ידיעתי, אין מצוקת חנייה

מלבד מספר קטן של רחובות בהדר

למעלה