הערכה עצמית כגורם לגימגום

elanc10

New member
הערכה עצמית כגורם לגימגום

מי מאתנו לא חש התרוממות רוח לאחר ביצוע משימה הקשורה בדיבור?מצגת באוניברסיטה או ויכוח עם מוסכניק שרימה אותנו ולא ויתרנו וזכינו? לחילופין היתקעות חמורה בדיבור מול אנשים מוערכים על ידינו, התקעות שגרמה לנו לא לומר את אשר עם ליבנו! רק מגמגמים יכולים לחוש בהשפלה הנוראית מול עינים משתאות ולועגות של הסובבים. הרצון להיבלע, להעלם! כולנו יודעים שכאשר אנו חשים עליונות על הסובבים אותנו, כמעט ואיננו מגמגמים וגם אם נתקעים מעט,לא איכפת לנו מאחר ודעת האנשים הללו אינה חשובה לנו,אינה יכולה להשפיע עלינו,התחושה היא כמו לדבר לאוזני זאטוטים. מסר מתקבל מכך,השתדל להיות טוב ורצוי הטוב ביותר בתחום בו אתה עוסק, השתדל לשפר הופעה חיצונית,רצוי מאד לעסוק בספורט,שאין ויכוח על השפעתו הגופנית והנפשית. אין בדברים אלה כדי להעלים את הגימגום,וכנראה שלעולם לא יעלם,למרות דעתם של חלק מהכותבים, אולם בכוחו להוריד וחזק את רמתו, בכוחו לגרום שנתקע פחות בפני אנשים מאחר ולא נחוש כי הם עולים עלינו בתחום המקצועי או הגופני. לגבי אלה המנסים "ללמד" אותנו,כיצד להתנהג,ומה רע בפורום,ביחוד לגבי אלה שאינם מגמגמים כבר אבל שורצים באתר מידי יום! הרפו מהענין. אם אינכם מגמגמים, כל הכבוד,יש אלפי פורומים אחרים, למה להמשיך "לזבל"את השכל מידי יום עם "מנטרות"

mgamgem

New member
פורום חדש

אולי תקים פורום "נפגעי mgamgem" שם תוכלו להשתפך בקשר לבעייתיות שבהשתתפותי בפורום. אני מבטיח שבפורום החדש לא תזכו לשמוע ממני (בעצם לא רוצה להבטיח דבר).

elanc10

New member
הפסקת לגמגם, כל הכבוד, אתה ענק

מה אתה רוצה עוד? כאן נמצאים מגמגמים שרוצים לבכות אחד בזרועות השני, זה ענינך? אנשים הבינו והפנימו והקיאו את המסרים שלך,ואתה חוזר ומנדנד. אין כאן נפגעים שלך! ישנם אנשים שאינם יכולים לפגוע ואתה אחד מהם. פשוט נמאס מהזיבולי שכל שלך וצר לי שעלי להגיב בצורה בוטה, ואני משוכנע שזה לא יעזור כי אתה נודניק כרוני.

mgamgem

New member
תיקון טעות

לא הפסקתי לגמרי לגמגם, נותרו בי עדיין כמה שאריות. בכל אופן - נדמה לי שבלי קשר אלי, הבעיה שלך שייכת לפורום אחר לגמרי.

elanc10

New member
מענין! לפתע נשארו שאריות? גרמים?

מילימיטרים? ננו מטרים? לפי קצב הכתיבה והעיסוק שלך בגימגום, אתה מגמגם כבד מאד!!! אנשים מגמגמים,שאינם מוטרדים מכך בחיי היום יום,וממשיכים בפעילות רגילה בחייהם המקצועים והפרטייים,נחשבים, לפחות לדעתי,כמגמגמים קטנים, אדם כמוך שלפי קצב כניסתו לאתר,הודעות מידי יום ומספר פעמים ביום, מוטרד מאד מהגימגום,אז כעת אתה בתקופה טובה יותר, כולנו חווינו זאת, תתפלל שההתפרצות לא תהיה חזקה מאד כי במקרים כאלה, כגודל התקווה כך גודל האכזבה. בכל מקרה,אינך מענין אותי כלל,כאדם,כאישיות, אני נרתע מאנשים שהכל ברור להם,שמחלקים עצות והערות לכולם.רק אנשים חכמים יודעים עד כמה אינם יודעים ונוהגים במנהג הצניעות. למד מ"שוקי" כיצד ניתן לתרום המון,לצבור ידדע ולשתף בו את כולם ולהשאר צנוע. בו נסיים את ההתיחסות ההדדית כאן,לכולנו יש מספיק בעיות והפורום מהווה לפחות עבורי נקודת השתחררות.

mgamgem

New member
תרשה לי בכל זאת להגיב?... תודה!

1. דווקא למי ש"היה שם" קל יותר להתבטא בעניין הגמגום. צר לי מאד בשבילך שרק בפורום אתה מרגיש נוח לדבר על הגמגום (ראה הודעותיך מהימים 6.7, 29.5, 30.5... ). יתכן שלו היית יותר פתוח היית גם מוכן לקבל דעות שונות משלך. 2. אם היית באמת קורא את מה שכתבתי עד היום, לא היית מופתע שנותרו בי שאריות, ושלדעתי לא ניתן לפתור כליל את הבעיה. יתכן גם שאם היית קצת מתעמק במה שכתבתי היית רואה את הדברים אחרת ואולי אפילו מוצא שם דברים שיכולים לסייע לך (תתפלא). 3. כפי שכבר כתבתי, חלק מרכזי בטיפול בגמגום הוא העלאת הבטחון העצמי. אכן לא צריך להיות דק אבחנה כדי להבין שאצלי הוא בשמיים. ותודה על החיזוק הנוסף. ממליץ לכולם לפתח בטחון עצמי מופרז - דרך נהדרת להתגבר על הגמגום. 4. נראה לי ש-15 שנה ללא גמגום (סליחה, עם שאריות) זכאים לכינוי הולם יותר מאשר "תקופה טובה יותר". 5. מביקורי הקצר בפורום הספקתי ללמוד ש"שוקי" הוא שוקי פרידמן, ללא מרכאות.

למעלה