הערכה עצמית נמוכה.

Saladin

New member
הערכה עצמית נמוכה.

משהו שאני חושב עליו בזמן האחרון, גם בעקבות שרשורים שהשתתפתי בהם והתכתבויות בפרטי: המצב המתמשך והארוך של חיי חברה לוקים בחסר והיעדר ניסיון זוגי תורם מאוד להחרפת בעיה של הערכה עצמית נמוכה ו"עוזר" לשכוח את כל הדברים הטובים שישנם בי ואת הדימוי החיובי שהיה לי בעיני עצמי ובעיני אחרים ולזנוח חלומות שהיו לי ולוותר לעצמי. יצא לי לפגוש במקרה כמה פעמים אנשים שהכירו אותי בגיל תיכון והמפגשים הללו יכולים להיות נורא מבאסים בשבילי, בגלל שאנשים נורא מופתעים (או מאוכזבים) לגלות שאני לא נמצא כבר בשלבים מתקדמים של מסלול קריירה מוצלח. לפני כמה ימים היה לי מפגש כזה שכמעט הביא אותי לדמעות. שנים ארוכות של חיים עם כל כך מעט פידבקים חיוביים הן כמו הליכה במדבר צחיח, סליחה על המטאפורה השחוקה, והם פשוט יכולים לייבש ולהשכיח מעצמי את מי שאני.
אני לא כותב מתוך פסימיות לגבי העתיד כי אני מצוי בתהליכים של בנייה מחדש של העתיד שלי ויש לי תכניות שאני מקווה לממש בטווח של השנה הקרובה ובין השאר לצאת מהבית. סתם הרגשתי צורך לפרוק ולספר קצת על תהליך ההתעוררות שאני עובר לאט לאט.

KhaIeesi

New member
אני לא שופטת

אבל כן נותנת ייעוץ מנסיוני האישי.
בגיל 30 לגור עדיין עם ההורים זה סוג של נוחות מסויימת. יש ויגידו "אולי הוא רוצה לחסוך..הוא לומד"

אבל אתה יודע מה אני חושבת? שברגע שאין לך את הלחצים בלהיות עצמאי, אתה לא תעשה שום דבר בשביל לשנות את זה. גם לא שינוי בקריירה או המצב החברתי.
לגור לבד זה אומר לשלם חשבונות לבד, וברגע שיש לך את זה על הראש אתה תעשה די הרבה בשביל להקפיד לשלם על הכל. וכן, זה נותן את הפוש למצוא עבודה, ועל הדרך למצוא עבודה טובה שכיף לך בה. למצוא מסגרת..
גם אם זה צעד קשה עכשיו, תעשה אותו.
אתה צריך את הדרייב הזה אחרת אתה כנראה תישאר באותו מקום.
אל תחשוב אבל על השנים שהפסדת, תסתכל קדימה מה אתה יכול לעשות עם השנים (הרבות אפילו) הבאות שלך :)

Saladin

New member
קודם כל יש לך ניק יפה :)

בחלק הראשון של שנות העשרים שלי עזבתי את הבית והניסיון לא עלה יפה בין השאר כי לא הצלחתי לשלב את הלימודים בתואר הראשון עם עבודה. העניין של עבודה היה די חדש לי. בדיעבד עשיתי טעות כשחזרתי הביתה ונשארתי יותר מדי זמן. אחד הגורמים לזה שלא העזתי לעזוב את הבית שוב פעם (חוץ מלתקופה קצרה של סיבלוט) היה תחושת חוסר הודאות בגלל התואר הלא מבטיח שעשיתי. לקראת סוף שנות העשרים שלי כבר ידעתי שאני מסוגל לעמוד במשימה של לממן שכ"ד באופן קבוע אבל החלטתי להשקיע בעתיד וללמוד תואר יותר פרקטי, והמשימה של שילוב לימודים יחסים תובעניים עם עבודה נראתה לי לא מעשית. ולאור מה שעברתי בשנה א' ללימודים זו היתה החלטה נכונה, אני חושב. יכולתי לעבור מהבית ולא לעבוד וההורים שלי היו מממנים אותי ואני מכיר מישהו בגילי שעושה את זה, אבל הרגשתי לא נכון לקחת מהם הרבה כסף כדי לתקן את הטעות שעשיתי כשהלכתי ללמוד תואר לא פרקטי בהתחלה. במיוחד שאבא שלי מעולם לא קימץ את ידו ממני ועזר לי בתואר הראשון.
אני מרגיש צורך לציין שההורים שלי לא נטו לדחוף אותי לעצמאות ואבא שלי תמיד העדיף שאלמד ולא אעבוד כדי "לא לפגוע בלימודים". לדעתי באיזשהו מקום ההורים שלי גם שמחו בינם לבין עצמם שאני נשאר בבית ומארח להם לחברה. אז קצת חינכו אותי להיות spoiled brat

כשכתבתי שאני מקווה לעשות שינויים בשנה הקרובה זה היה understatement. די ברור לי שיש לי את היכולת לעבור דירה ואחרי המבחנים הקרובים אני מתכוון לתת פול גז על לממש את זה.

KhaIeesi

New member
בהחלט לא התכוונתי

לאמר שאתה SPOILED BRAT, ולעבור דירה ולתת להורים לממן אותך זה גם לא יעזור בשום דבר.
אני פשוט חושבת שברגע שהחיים יכריחו אותך לעבוד בשביל לקיים את עצמך, אתה תעשה את זה על הצד הטוב ביותר. אתה תרצה להתקדם, להשקיע ולהתפתח.

Saladin

New member
לא אמרתי שהתכוונת לומר את זה.

זו היתה תוספת משלי

dori78

New member
אתה בחברה טובה.

תודה על השיתוף.

אני מאמינה שלרבים מחברי הפורום יש תחושות דומות לשלך בנוגע ל"התקדמות" בחיים.
גם אני משתדלת להמנע מהתקלויות עם אנשים שהיו איתי בתיכון, מפאת השוואות בענייני משפחה*.
אין לי כח להתחיל להכנס לשיחות "איך עוד לא התחתנת/השרצת 3 ילדים".
בעוד שנתיים אני מציינת 20 שנים לסיום התיכון, מאז גיל 26-27 חשבתי שאני אהיה זאת שאארגן פגישת מחזור לציון העניין.
עכשיו פשוט לא מתחשק לי, כי אני מרגישה שאני מגיעה בעמדת "נחיתות" בכל הנוגע לחיי משפחה.

מצד שני - לך תדע, אולי עד אז דברים ישתנו...

* כן, אני יודעת שזה מפגר לגמרי ושאני צריכה להיות שלמה עם עצמי ועם הבחירות שלי.
אני צריכה להזכיר לעצמי לעתים קרובות יותר שלא כל זוגיות היא מאושרת, שרבים יותר הזוגות שסובלים מכל רגע, בעיקר אלה שמגדלים שלושה עוללים. אבל אני רוצה ילדים וקשה לי עם זה שזה לא קרה עד כה.

למעלה