הערכה שלי: מאבק שלושה ראשים!

הערכה שלי: מאבק שלושה ראשים!

נכון, אני לא פרופסור, לא עיתונאי ואפילו לא פוליטקאי... אבל אני רואה את המציאות וחושב שברגע שעמיר פרץ יתחיל את התעמולה (החברתית, יש לציין) שלו וביבי (שכנראה ייבחר) יתחיל את התעמולה המדינית שלו, הרבה מצביעים מקדימה יחזרו למפלגות שלהם. לדעתי, המצביעים המסורתייים של הליכוד ושל מפלגת העבודה לא כ"כ מהר ינטשו את המפלגה שלהם ולכן אני לא אתפלא אם בבחירות עצמן תהיינה 3 מפלגות עם 25-30 מנדטים כ"א... מצב כזה גם די ייסבך את הנשיא.

Nellie Bly

New member
אני לא חושבת כך,

כרגע איש מבין המועמדים לא יכול לערער כל כוחה של 'קדימה'.הליכוד לא יצליח להחזיר לעצמו את הבוחרים-60% ממצבעיי הליכוד הלכו אחרי שרון,אנשי עיירות הפיתוח לא יסלחו לביבי על התקציב האכזרי וישימו בקלפי 'קדימה'. השאלה היא מה תהיה עם מפלגת העבודה,צריך להמתין ולראות הרשימות עדיין לא מגובשות והקמפיין עוד לא התחיל-אני צופה שהעבודה בראשות עמיר פרץ לא תקבל את המנדט להנהיג אבל תהיה חזקה ויציבה.הליכוד,לעומת זאת יתרסק.

איתיet

New member
אני גר בעיר פיתוח

אני חבר ליכוד. אני תומך במדיניות הכלכלית של נתניהו. איך זה?

ק צ ר י ם

New member
יש לך מזל שמישהו

לא שאל אותך מדוע אתה תומך במדיניות הכלכלית בלה בלה בלה על עדר שמעת? חוץ מזה נתניהו אחלה

bhnadav

New member
בהחלט יכול להיות.

גם אני לא מאמין שהגרעינים של הליכוד והעבודה יצביעו למפלגה אחרת. מה שמפתיע זה האם כל הגרעין של הליכוד באמת שווה רק בין 9-12 מנדטים, וכל השאר זה קולות שעוברים מפלגות? או שאולי הסקרים במקרה זה לא משקפים, והליכוד שווה בגרעינו לכ-20 מנדטים. בקשר לעבודה - ציפיתי שפרץ יצליח לסחוף הרבה יותר ממה שקורה עכשיו, כלומר שאפילו יוביל בסקרים. יש לו הרבה מה לומר, ויש לו הרבה מאוד אנשים לסחוף. אולי כל זה יתחיל עם תחילת תעמולת הבחירות, כשבכל המפלגות הרשימות יהיה מסודרות.

אני חושב

כמוך לגבי הליכוד והעבודה אבל תזכור מה שאני אומר לך אפילו שזה נשמע לא מציאותי קדימה לא יקבלו יותר מ15 מנדטים

אם קדימה לא יקבלו 15 מנדטים

אני לא יודע לאן הקולות האלה יעברו... האם הם יחולקו שווה בשווה בין הליכוד לעבודה? או שיילכו לשינוי (שגם היא סוג של מפלגה חסרת עמדה, כמובן חוץ מלדפוק את הדתיים)?

הקואליציה שיכול להקים עמיר פרץ

עבודה - קדימה - מרצ - ש"ס. מפלגות ערביות בתמיכה מבחוץ? אולי בסיטואציה מאוד מסויימת גם את המפד"ל הוא יצליח להכניס...

bhnadav

New member
אל תצחיק אותי.

אין שום אינטרס לאריאל שרון להיכנס לממשלתו של עמיר פרץ. אם הוא מסרב להיכנס לממשלה, הוא סולל את דרכו שהוא עצמו, שרון, יהיה ראש הממשלה. אז מה עדיף? שר החוץ (לדוגמא) בממשלת פרץ, או ראש הממשלה בממשלת קדימה?

IDO 242

New member
שרון יקבל 30-35

זה נכון שעכשיו שרון בנסיקה וזה נכון שאחרי שישרון יקבל פייט מפרץ ומביבי הוא ירד, אבל לא ל 15 מנדטים, למרות שאני רוצה ששרון יקבל 50 מנדטים, אחרי שהעניינים ירגעו ויתיצבואת תראי ששרון יקבל בין 30-40 מנדטים ככה

yogniz

New member
אני לא חושב שזה מה שיקרה..../images/Emo109.gif

אם חברי הכנסת והשרים מהעבודה והליכוד עברו לקדימה- אני לא רואה סיבה שמצביעי העבודה והליכוד לא יעברו גם לקדימה... לצערי זה נראה שקדימה יקחו את הבחירות בקלות...וזה לא ברור לי כי אני לא חושב שמפלגת מרכז שכזאת יעליה כל כך- שיש בה אנשים שדעותיהם כל כך שונות אחת מהשניה..אניי לא יודע איך הם בכלל יצליחו להסתדר בינהם..

למעלה