שאלה קשה
בדיוק אתמול דיברתי על זה עם איזה בחור צעיר שפגשתי והקים חנות וירטואלית לעיצוב הבית, שבה מציגות מגוון רשתות וגם יוצרים פרטיים.
לא ראיתי מחירים כי האתר עדיין חדש - אבל כשהוא שאל אותי בכמה כסף הייתי מעריכה את העבודות שלי - אמרתי לו שאין לי מושג, למעט תיק אחד שמכרתי וההשוואה שלי הייתה לתיק מעצבות אחר שראיתי, שנמכר ב 300 ש"ח. התיק שאני תפרתי היה עם כיסים נסגרים, דו צדדי מכרתי ב 200 ש"ח.
קשה לי לדעת אם הרווחתי או הפסדתי כי חלק מהבדים קיבלתי, וחלק קניתי בכסף. רוכסנים יש לי בבית מכל מיני "ירושות". יש בתיק הזה גם כפתורים. ושכבת מילוי, לא חישבתי את כל האלמנטים.
לגבי רקמה - יש מי שרוקמת לאט, ואחרת תעשה את אותה עבודה בשליש מהזמן כך שהמילה "איטי" היא בערבון מוגבל ותלוי מי הרוקמת.
נראה לי בהחלט שיש מי שקונים יצירות רקומות בעבודת יד - עובדה שאנשים קונים פריטים עבודת יד כמזכרות מחו"ל.
סתם לדוגמה: שמיכות טלאים שנמכרות בארה"ב במאות עד אלפי שקלים ויש להן ביקוש.
או רקמות אתניות של כל האזור הסלאבי, שטיחים ארוגים בנול ידני, חפצי נוי משיש משובץ צדפים דוגמת קופסאות ושולחנות הודיים (האישלי קנה בהודו שולחן צד ממש פצפון ב 300 ש"ח).
אני מוכנה, לפעמים, לשלם היטב על עבודת יד אם יש לי מה ללמוד ממנה. בתחום שאני לא עוסקת כי צריך מיכשור מיוחד וכו'.. לרוב לא אקנה כי האתגר להתלמד בזה גדול מידי ולא בר השגה.
רקמות אני קונה לרוב יד2 אם מוצאת משהו מעניין, ואז גם המחיר הרבה יותר נמוך מחדש - וגם רוב הסיכויים שזו באמת עבודת יד.
אני מניחה שקהל יעד לעניין מלאכות מסורתיות יכול להיות אנשים עם זיקה נוסטלגית, למשהו שמזכיר את מה שהיה בבית סבתא.
במיוחד כשמדובר ברקמה / סריגה שנתפשות שתיהן כמלאכות קצת סבתאיות