הערכה תפקודית בפסיכיאטריה

hagar offek

New member
הערכה תפקודית בפסיכיאטריה

שלום לכולם/ן דבר ראשון אני רוצה להגיד, כי אני קוראת אדוקה של הפורום ובתור מרפאה בעיסוק (חדשה מאוד, 3 חודשים), אני מוצאת את עצמי נפתחת לרעיונות חדשים כל הזמן ולומדת המון, כמובן שזו רק ההתחלה. ולבקשתי: אני התחלתי לעבוד לא מזמן במרכז לבריאות הנפש במחלקה של "תחלואה כפולה" ואני בשלבים של בניית תהליך הערכה תפקודית למטופלים. אני אשמח להיעזר ברעיונות מטפסים קיימים בתחום. הקושי העיקרי שלי נובע מכך, שזמן ממצוע לאשפוז במחלקה הוא חודש, בעיקר לצורך איזון נפשי וגמילה. בשל כך, תהליך ההערכה צריך להיות "קצר וקולע" וממקוד מאוד במציאת פעילויות משמעותיות עבור המטופל, כאלו שיכולות להפנות את הכוחות והאנרגיה הרחק מההשגה והשימוש בסמים/אלכוהול, במטרה להגביר את רמת ההשתתפות (שנפגעת קשות בשל השימוש בסמים). יש לי כמה כיוונים (שילוב של אלמנטים מגישת "הלקוח במרכז" ואלמנטים של קילהופנר) שאני רוצה להרחיב ואשמח לעזרה. גם הפניות לספרים ומאמרים בנושא (גם באנגלית) יתקבלו בברכה. תודה מראש.

hagar offek

New member
זה רק חלק

קודם כל, תודה על התגובה המהירה. אני מנסה להרכיב תהליך הערכה שלם, הכולל גם אבחונים סטנדרטים. ברור שאבחון ה COPM הוא חלק מאוד חשוב בתהליך, אבל זה לא מספיק. אני מנסה להרכיב גם טופס מנחה שכולל הערכה תפקודית כוללת, על מנת לרכז בו נתונים מתצפיות, מאיסוף מידע מהתיק הרפואי וכ"ו (בדומה מאוד לטפסים השונים בתחום הילדים ובתחום הפיזיקלי). אני מרגישה שיש בכך צורך לשם יצירת תהליך התערבות מסודר ויעיל. אני מקווה שאני לא תמימה מידי, אבל אני מניחה שטפסים כאלו קיימים בתחום של בריאות הנפש, כמו בתחומים אחרים. .

טפסים יש למכביר

אבל לפני שאת טובעת בהם, תגדירי מה את רוצה לבדוק. אבחונים סטנדרטיים לא בהכרח עוזרים יותר מה-COPM. אם יש לך שאלות ספציפיות עליהן את רוצה תשובה שרק אבחון יענה לך, אז סבבה - אבחון זה טוב. קודם שיהיו לך שאלות - אחר כך טפסים. מה את שואלת?

hagar offek

New member
תודה

תודה על ההכוונה. אני ינסה לעשות סדר בדברים ולחזור עם שאלות ממוקדות יותר. באופן כללי מדובר באוכלוסייה מגוונת, חלקם עם ליקויים קוגניטיביים כתוצאה ממחלות נפש וחלקם עם הפרעות אישיות ללא פגיעה קוגניטיבית, אך עם קושי בתפקודי ADL ובתחום החברתי. אולי אני צריכה ליצור שני תהליכי הערכה, ולא לנסות לעגן את שתי האוכלוסיות תחת אותו תהליך. אני אחשוב על זה. שוב תודה

hagar offek

New member
נ.ב

בכל מקרה, אני אשמח לראות טפסים קיימים, רק בישביל להכיר יותר...

למעלה