הערכת אומנות ועתיקות (בעיקר אגרטלים עתיקים) ומכירה שלהם

הערכת אומנות ועתיקות (בעיקר אגרטלים עתיקים) ומכירה שלהם

היי, יש לי בבית מספר תמונות של אמנים מוכרים (בזן ועוד) וגם עתיקות (חלק מחו"ל מלפני מאות שנים) שאני לא יודעת מה השווי שלהם. רוצים לקבל הערכה כמה שיותר מדויקת לגבי השווי האמיתי שלהם. כיצד ניתן לברר את השווי וכן להציע למכירה? שמענו שיש הרבה שמאים שמציינים מחיר נמוך בהרבה מהמקור ובעצם "מרמים" את הלקוחות על כן נרצה המלצה על דרך פעולה מיטבית. תודה רבה~

rachelea

New member
מזל שאנו חייבים בתקופה בה נתוני המידע נגישים ומציפים אותנו

אם מדובר בתמונות של אמנים מוכרים, ממליצה להיכנס למרשתת, להקליק את שם האמן/ית ולקבל תוצאות של מכירות שבוצעו בעבר. כך גם ניתן ללמוד על בתי המכירות השונים, התמחותם והצלחותיהם (פחות או יותר). רק לאחר שיהיה מושג כלשהו לגבי שווי עבודות שנמכרו בעבר, רק אז, אפשר לפנות לגורם זה או אחר ולבקש הערכה מוסמכת. סביר שתעמדו על כך שההערכה תהיה בסביבות המחירים שכבר למדתם עליהם.
אך תוהה אני: מדוע ששמאים יציינו מחיר נמוך?
אם זה לצרכי ביטוח, הגיוני שיתנו הערכה גבוהה, כך פרמית הביטוח תהיה גבוהה וזה כדאי לחברת הביטוח...
אם זה לצרכי קניה - נו, כאן ייתכן וירצו להעריך נמוך ולרכוש "מציאה". אך את כבר החכמת, חיפשת ובדקת ויש לך הערכה פחות-או-יותר לגבי שווי השוק.

rachelea

New member
שכחתי להוסיף

אם רצונך בעצת חברי הפורים, מומלץ לצלם ולהעלות כאן תמונות

hadi orr

New member
בהחלט צודקת רחל. תמונות יעזרו לראות ולדעת במה מדובר

תגובה וצירוף תמונות

אז ככה בגדול התמונות הן של שלמה אלטר, רודן, נ.בזמ, קוואקס, גרנות, ציפורה רונן וJOSE PEREZ. בנוסף יש אגרטל- 1764 GEKMANY.jpg Wallendorfer Porzellan. אשמח לעזרתכם לגבי השווי של התמונות ודרך הפעולה המומלצת. כמו כן, לא הצלחתי לאתר את האתר מרשתת, אשמח לקישור

rachelea

New member
יפה עשית שהעלית תמונות וגם רשמת שמות

רציתי להתייחס לציורים ולציירים אך בשל אופן העלאת הודעה אחת
עם מספר ציורים, נבצר ממני לעשות זאת באופן מסודר תוך התייחסות
לכל ציור וציור.
לכן ארשום כאן מספר שמות: שלמה אלתר, נפתלי בזם, נורית גרנות.
אינני יודעת מהיכן לקחת את השם רודן - לאיזה ציור יש לשייכו. גם
שמות נוספים שכתבת לא ברור לי למי שייכים.
אם רוצים לקבל תשובות, כמה שיותר רציניות, יש השתדל קצת יותר
ולסייע לנו כדי שנוכל לעזור לך.
ונכון כתבו הכותבים: אינטרנט בעברית זה מרשתת. כלומר כניסה
לגוגל והקלקת השמות, מאפשרת מציאת ציורים של הציירים (בגוגל
"תמונות"). כך אפשר גם לראות אם נמכרו ציורים של אותם ציירים,
זמן מכירתם, מחירם וכמובן לראות אם סגנון הציורים ו/או החתימות
הם כמו של אלה שבידך.
לגבי קובץ' (קובאץ'), ייתכן ומדובר באחד מבני המשפחה. בשנת 2010
העלה כאן מנשה שאלה לגבי הצייר קובאץ' ונענה כי יש 2 בני משפחה
אב ובן, בחיפה, שנהגו למכור ציוריהם מדלת לדלת. ייתכן והציור של
קובאץ' כאן, הוא של אחד מהם.

אספן 3

New member
מי צייר את התמונה השנייה?

זאת שמתארת סופר או אולי חוקר. גם אחרי הגדלת התמונה לא הצלחתי לזהות את חתימת הצייר/ת. מעניין אותי אם זהו דיוקן של מישהו מסוים או שזוהי סתם דמות מדומיינת.

עבודת שמאי

אשמח לקישור לאתר מרשתת. בנוסף, האם ההמלצה היא לפנות לשמאי פרטי ולא לבית מכירה פומבית או לגלריות? אם כן כיצד אוכל לאתר שמאי אמין וכן מה עלות סטנדרטית לעבודת השמאי?

מרשתת זו המילה העברית לאינטרנט.

צלמי בזום גם את החתימות על כל תמונה ותעבירי הצילומים לבית המכירות תירוש בהרצליה או שורשים בת"א. שם יידעו לומר לך, ללא תשלום, מה הערכתם למחיר פתיחה לתמונות במכירותיהם. זה לא מחייב אותך למסור להם למכירה אבל ייתן לך מושג. כמובן שעל מכירה דרך בתי מכירות יש עמלה כוללת של כ-22%, ואולי קצת יותר, תלוי בבית המכירות.

תודה

תודה רבה על ההצעה. בהחלט אפנה אליהם. בנוסף, ראיתי במרשתת:) טווחי מחירים לאותם אמנים, אמנם בטווח מאד גס. מה הצעדים המומלצים לאחר מכן על מנת למכור כמובן בצורה האפקטיבית ביותר, האם להמשיך עם בית מכירות או שמא יש גורם אחר שמומלץ לפנות אליו?

קבלי מחירי פתיחה מבתי המכירות, בדקי כמה עמלת מכירה כל בית

מכירות לוקח ותתקדמי. עוד אופציות הם מונטיפיורי, מצארט והמרסייט.

למעלה