הערכת מוכנות לפתיחת עסק מהבית

bell2002

New member
הערכת מוכנות לפתיחת עסק מהבית

מוכנות אישית: האם את מוכנה באופן אישי למאמצים שכרוכים בפתיחת עסק משלך? איזה תכונות וכישורים שלך יעזרו לך בהקמת העסק? איזה התארגנות אישית נחוצה לך (פינוי זמן, השתחררות ממחויבויות אחרות, פינוי מקום וכו')? איזה מכשולים או קשיים את צופה בתהליך ההתארגנות שלך? מוכנות עיסקית: מהו הרעיון שלך לעסק? מהו הרעיון או המוצר שאת מתכוננת למכור? מי יהיו הלקוחות שלך? מי יהיו המתחרים שלך? האם יש לך נסיון עסקי? מוכנות מקצועית: מהו התחום המקצועי שלך? האם את מיומנת בו? יכולה להתחרות? יכולה להתאים את עצמך לדרישות מגוונות של לקוחות? מחזיקה ברשיונות/תעודות נחוצות למקצוע? איזה השתלמויות נחוצות לך כדי להיות מוכנה? מוכנות סביבתית: באיזו סביבה תפעלי? האם המשפחה/חברים תומכים בהחלטתך להקים עסק? האם יש לך רשתות תמיכה חבריות/מקצועיות/רשתות מידע? באיזו סביבה עסקית תפעלי? איך את מעריכה אותה? כל הזכויות שמורות ל"עסק משלך - העמותה להעצמה כלכלית לנשים" ולמט"י. היכולת לענות תשובות אמיתיות, אמיצות ומפורטות הן הבסיס והמכשול הראשון בדרך להקמת עסק. כל אישה (גם כל גבר) שרוצה לפתוח עסק משלה, צריכה לענות על השאלות האלה באופן הכי אמיתי וראלי שיתכן. בנוסף תוכנית עיסקית היא חובה בבחינת יהרג ובל יעבור בדרך להקמת עסק. בהצלחה.

כל הכבוד, בל! ותודה שהכנסת את זה

אני בהחלט מתכוונת לעבור על הסעיפים ולעשות חושבים עם עצמי!

bell2002

New member
ככל שהקורס במט"י מתקדם

אני כל-כך שמחה שהצטרפתי לקורס הזה. כל כך הרבה טיפים וידע אני מקבלת משם - ממש שווה. תסתכלי גם באמנה לעסק מהבית שגם אותה העלתי לפורום, אני חושבת שבפיתוח מודעות לבעיתיות היא מאוד עוזרת. לדעת לקראת מה הולכים. ואחרון חביב, שיהיה בהצלחה עם החושבים שלך.

bell2002

New member
הקורס נקרא "עסק משלך" ומיועד לנשים

בלבד. בקורס הזה מתקיים במועצה אזורית מטה אשר אבל אני יודעת שגם במקומות אחרים הוא מתקיים. הגעתי אליו כשפניתי למט"י עם רעיון מגובש, שוחחתי עם היועץ ששאל אותי מליון שאלות. הוא סיפר לי על הקורס הזה והפנה את פרטיי למי שמנהלת אותו. עברתי ראיון קבלה כיון שהספסוד הוא מאוד רציני (משרד התמ"ס מספסד) והתקבלתי. הקורס בן 20 פגישות שכל אחת מהן 4 שעות אקדמיות ונמשך כחודשיים פעמיים בשבוע, בסיומו הנשים מקבלות כמה שעות יעוץ אישיות ע"י יזמיות ש"עשו את זה" ואח"כ במשך שנה נפגשים אחת לחודש עם הקבוצה למעקב ועזרה אם צריך. כל הסיפור עולה 450 ש"ח ב- 3 תשלומים. הקורס מחולק לשניים, העצמה לנשים וכל החלק העסקי. בהתחלה חשבתי שהחלק של ההעצמה הוא סתם בולשיט, אבל זה ממש לא ככה. זה כיף לא נורמלי לקבל טיפים לויכוח נכון ולאסרטיביות, הבטחון העצמי עולה (ואין לי בעיה של בטחון עצמי). החלק העסקי מעניין בטירוף (לפחות אותי) כי עכשיו אף אחד לא יוכל לסדר אותי בענייני כספים והוצאות והכנסות. מה שחשוב זה שאת לא חייבת להגיע עם רעיון מאוד מגובש אבל חשוב מאוד לגבש אותי עד סוף הקורס כדי שהעזרה והתמיכה יהיו ספציפיים ואפקטיביים. זהו בגדול על הקורס הזה. אם יש לך עוד שאלות, אני כאן.

בל ..../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo140.gif

על שאת דואגת לנו ומעשירה את הידע שלנו ....

למעלה