הערכת מחיר להחלפת גלגלים

be_roo

New member
הערכת מחיר להחלפת גלגלים

שלום,
ירשתי במתנה זוג גלגלים משומש שהוא יותר טוב ממה שיש לי כרגע.

מה סדר גודל העלות של החלפה (כולל העברת הקסטה והכל)?

(אני באיזור ת"א אם זה משפיע על התמחורים).

תודה מראש לעוזרים.

steiff

New member
אם יש לך את כלי העבודה המתאימים - בחינם

הרכיב יחיד שתצטרך כלי מיוחד לצורך פורוקו והרכבתו הינו הקסטה.
על מנת לפרד ולהרכיב קסטה תצטרך:
1. ״ראש״ מתאים למפתח Torque. זה ראש משונן שנכנס לתוך הבורג שנועל את הקסטה למנגנון הפראילאוף/דרייבר על הנאבה.
2. מפתח Torque של 40 ניוטון מטר.
3. ״שוט״ שמאפשר לך להחזיק את הקסטה ״קונטרה״ כאשר אתה פותח או סוגר את בורג הנעילה האמור.

בהנחה שצמיגים אתה יודע להחליף לבד, אלו הכלים שתצטרך, ואולי גם מברג פיליפס כדי לבצע כיוון מחדש של ההילוכים (למקרה שהמיקום של הקסטה על הנאבה קצת שונה).

אני מניח שהקפדת לרכוש גלגלים בעלי נאבות ברוחב המתאים וקוטר ציר המתאים לאופניך. פעם הכל היה ברוחב וקוטר אחידים: ״שחרור מהיר״ בקוטר 5מ׳מ מלפנים ומאחור. רוחב 100 מ׳מ מלפנים ורוחב 135 מ׳מ מאחור. היום יש מלפנים רוחב 100 או 110, ועובי 5מ׳מ או 15 מ׳מ או 20 מ׳מ. מאחור תמצא חוץ מ-135/5 גם 142/12 או 148/12... יש מתאמים שמאפשרים מעבר מחלק מהשיטות לאחרות, אבל לא מכל שיטה לכל שיטה...

ולשאלה כמה זה יעלה: מאחר ומדובר בעבודה בלבד, ואם שום דבר לא משתבש, מדובר בחצי שעה עבודה בערך (החלפת קסטה, וזה כולל הפסקת קפה באמצע) ואת כל השאר (צמיגים, הרכבה על האופניים, כיוון הילוכים) אתה עושה לבד - אז העלות היא חצי שעה עבודה לפי מחירון החנות.
אם אתה רוצה שהמכונאי יעשה הכל - פירוק, העברת קסטה, העברת צמיגים, הרכבה וכיוון מחדש - אז נניח שמדובר בשעה עבודה. כולל הפסקת קפה. כמה חנות לוקחת על שעה? מה שבע?

be_roo

New member
תודה על התשובה. אין לי כוונה לבצע את ההחלפה לבד

אתה אומר שמדובר על שעה עבודה, אבל אין לי מושג מה התמחור של שעה כזו... יש לך איזושהי הערכה?

nightjar

New member
120-150~

את יכולה להתקשר לחנות או שתיים ולשאול כמה זה יעלה. פרוק והרכבת קסטה (וכיוון הילוכים) הן פעולות פשוטות ושגרתיות.

be_roo

New member
תודה רבה

למעלה