הערכת מצב חברה ללא דוחות משנים מסוימות

הערכת מצב חברה ללא דוחות משנים מסוימות

הערכת מצב חברה ללא דוחות משנים מסוימות.
שלום רב. לעסק המשפחתי שלנו (חברה בע"מ) חסרים דוחות שנתיים משנים מסוימות בעקבות הזנחה פושעת ולא מדווחת של רו"ח קודם שלנו. חשבנו שנוכל להשלים אותם במרוצת הזמן אך רו"ח החדשה הסתבכה איתם ומסתבר שמה שלא טופל בעבר הפך למורכב ומסובך לטיפול. כיום אנחנו מתעניינים במכירת החברה ולוקחים בחשבון שקונה ירצה לראות דוחות. האם יש דרכים אחרות להציג את מצב חברתנו?
תודה רבה מראש.

דרור ים

New member
זה קשה ...

נראה לי שהבעיה של הצגת דוחות לקונה פוטנציאלי היא הבעיה הקטנה יותר. אם הבנתי נכון לא הגשתם דוחות שנתיים לרשות המיסים. הם לא מאלה ששוכחים ועוברים הלאה. מתי שהוא הם יגיעו אליכם ואז תצטרכו לשלם את המס, קנסות והצמדה.

לכן, צריך להכין את הדוחות השנתיים למס הכנסה. אחרי שתכינו אותם ממילא יהיו לכם דוחות לקונה פוטנציאלי.

אני גם חושב שאף אחד לא יהיה מוכן לרכוש חברה שיש לה בעיות כאלו עם רשות המיסים. הפוטנציאל לנזק כספי (קנסות, עיקולים וכו') לא ניתם בכלל להערכה.

האם אין בכלל הנהלת חשבונות מהשנים החסרות או שיש אבל חלקית?

דרור מכספית

סליחה על התגובה המאוחרת

יש הנהלת חשבונות חלקית. השאלה מה עלינו לעשות? אנחנו ניגשנו לכל העסק הזה בצורה תמימה כשאנו סומכים על הרו"ח שלנו. אני אפילו לא יודע מה כ"כ תוקע את הדוחות כי הרו"ח החדשה לא מנדבת פרטים. אני רק יודע שזה הפך לכדור צמר מסובך שקשה לפרום ואנחנו באמת אובדי עצות לגבי איך לפעול

למעלה