הערכת מצב

mayudi

New member
הערכת מצב

שלום לכולם בעלי ואני הגענו לארה"ב לפני 3 שלושה שבועות על ויזת H1B לי וH4 לבעלי. שאלתי היא, איך נוכל להגיע לגרין כארד בצורה הכי מהירה והאם יפגע התהליך לגרין כארד אם לא נעבוד בחברה שבה קיבלנו את ויזת העבודה. בתודה מראש מיה

doronf65

New member
מנהל
הערכות

אתם יושבים על ויזות נכונות על מנת להגיע לגרין קארד, ואתם בכיוון הנכון, אם כי הדרך עוד רחוקה. נתחיל מהדברים הפשוטים: הויזה שלך (וכנגזרת מכך בעלך) מיועדת לעבודה בארה"ב אצל המעביד הספציפי שהוציא לכם אותה. אם תפסיקי לעבוד אצלו - הויזה מבוטלת ואתם צריכים לחזור לארץ או למצוא לכם מעביד אחר שיגיש בקשת ויזה חדשה עבורך שתטופל כתהליך מההתחלה, נדמה לי שאולי אפילו לחזור לארץ על מנת לבצע זאת. כלומר: אל תפסיקו לעבוד אצל מהעביד הזה אם את רוצה להמשיך להיות על דרך המלך. לגבי הפיכת הויזה לג.ק: זה יקרה אם המעביד שלך מאוד מרוצה ממך ויוחלט לפתוח לך תהליך ג.ק. . זה תהליך יקר שעולה למעביד כמה אלפי דולרים, לוקח זמן, וגם קשה מבחינה הגירתית (הרבה חקירות, בדיקות, צריך להוכיח שאת לא לוקחת את העבודה לאף אמריקאי). בהצלחה

odedee

New member
לא מדויק.

ויזת H1B כן אפשר להעביר למעסיק אחר, ומדובר בהליך יחסית פשוט, ממש לא בקשת ויזת חדשה, ובהחלט אין צורך לצאת מארה"ב בשביל זה. זה כמובן לא אומר שאפשר ללכת לעבוד אצל כל מעסיק. ויזת H1B מאפשרת רק עבודה באותו תפקיד שעבורו הוצאה הויזה. מומלץ לברר אצל עו"ד את הפרוצדורה המדויקת לשינוי מעסיק. מעסיקים רבים מכירים אותה בעצמם.

רשמית אתה צודק- מעשית לא כל כך...

בימינו העברת H1B למעסיק אחר היא בחזקת עשיית ניסים "לאבותינו". בגלל המצב הקשה ויזות H1B בעצמן הן נס משמיים. מי שיש לו אחת - עדיף שישאר באותו מקום עבודה, יעבוד קשה ויוציא GC מטעם המעסיק המקורי. כל פיטורין של מחזיק H1B גוררת מיד פקודת "גירוש" מארה"ב, מעשית... תוך זמן קצר ביותר.

odedee

New member
לא חושב שהמצב כל כך גרוע.

אני מכיר שני אנשים שהחליפו מעסיקים תחת H1. אחד לפני כמה חודשים והשני לפני חודש. לא היתה להם בעיה מיוחדת. פיטורין לא בדיוק גוררים גירוש. מי שמפסיק לעבוד צריך להודיע לשלטונות (נדמה לי תוך 10 ימים), ואם אין לו מעסיק אחר הוא צריך או לעזוב או לעשות מין AOS הפוך לסטטוס תייר, כדי לא להיות out of status. בלי ספק עדיף לבצע את תהליך הגרין קארד אצל המעסיק המקורי, אבל לא חובה.

doronf65

New member
מנהל
שאלה לעדי...

שמעתי על אנשים שרק התחילו לעבוד על H1B ומייד הגישו בקשה לג.ק. . האם זה אפשרי או שחייב להיות ותק מסויים על הויזה על מנת להתחיל תהליך? האם labor verification הוא התהליך הזה? דורון

זה אפשרי

הלייבור סרטיפיקיישן זה התהליך שהמעסיק צריך לעבור בכדי להוכיח שהוא לא יכול להשיג עובד אמריקאי לתפקיד, כדי שיאפשרו לו להגיש עובר זר לג"ק. נכון להיום יש אצלנו בחברה אנשים שתקועים בשנה הרביעית... אחרי שעוברים את זה שאר ההליך די פשוט, אבל זו הבעיה העיקרית.

odedee

New member
עד כמה שהבנתי

תהליכי גרין קארד היום תקועים במשך שנים גם לאנשים שפה על L1, שבכלל פטורים מהוצאת labour certification... ל-USCIS פתרונים.

SilenceDogood

New member
Service center

I think for L visas it depends in which service center they are filing In TSC (Texas) it can take more than 2 years for a holder of L visa to receive his/her GC

mayudi

New member
הוספת פרט חשוב לשאלה

שכחתי לציין פרט חשוב, אבא של בעלי הוא תושב ארה"ב ואזרח אמריקאי ואיך זה משפר את מצבנו בזמן ההמתנה לגרין כארד ובתהליך עצמו. סליחה ועוד פעם תודה מראש מיה

odedee

New member
זה לא ישנה.

בעלך יכול בעקרון לבקש "איחוד משפחות" עם אביו, אבל זה יכול לקחת 8-12 שנים, תלוי בתור. המסלול לגרין קארד דרך ויזת עבודה קצר בהרבה.

למעלה