הערכת משקל "גוזלית"

מתן בת

New member
הערכת משקל "גוזלית"

שלום רב. אתמול הייתי בהערכת משקל ואני מודאגת. שבוע 31:5. BPD - 74 מ"מ מתאים לשבוע 29:5 OFD - 103 מ"מ HC - 278 מ"מ מתאים לשבוע 30:5 AC1 - 86 מ"מ AC - 262 מ"מ מתאים לשבוע 30:0 FEMURE - 59 מ"מ מתאים לשבוע 30:5 הערכת משקל בין 1578 ל 1632. טכנאית אולטראסאונד אמרה שהפער בין שבוע הריון וגודל ראש העובר גדול מדי וזה נורא הלחיץ אותנו. גם המשקל של העובר ממש "גוזלי קטן" מתאים לאחוזון 25. האם פער בין שבוע הריון בפועל וגודל ראש העובר ומשקל מעידים על בעיה כלשהי? נורא מלחיץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ תודה רבה

גודל הראש

לפי נתני הבדיקות נראה שלעובר יש מבנה ראש "דוליכוצפלי" - ז"א מבנה ראש אליפטי בו המרחק בין הרקות קטן יותר והקודקוד בולט יותר מאחור (דוקא מבנה ראש שלדעתי יפה) לעומת מבנה ראש ברכיצפלי שבו המרחק בין הרקות גדול והראש שטוח מאחור. (תסתכלו על מבנה הראש שלכם - האם הואמתאים לתאור ראשון?). מה שחשוב הוא היקף הראש והוא דוקא תקין. גם המשקל מחושב לפי המרחק בין הרקות ולכן סיכוי טוב שהמשקל קצת יותר גדול מהמחושב. אני לא ראה שום בעיה. מומלץ לחזור על בדיקה עוד שבועיים ולראות את קצב גדילת העובר. אם הוא נשאר באותו קצב - אין צורך בבדיקות מיוחדות. שנה טובה

למעלה