הערכת משקל ומצג עובר-שאלה

נורקס

New member
הערכת משקל ומצג עובר-שאלה

שלום לכולן, מקווה שאפשר לשאול שאלה שאולי לא קשורה ישירות ללידה פעילה, אבל קשורה להריון. אני בשבוע 38. לפני כחודש (שבוע 29) הייתי אצל רופאת הנשים שלי שעשתה לי הערכת משקל עובר שהיתה תקינה והעוברית היתה במצג ראש, אבל הרופאה אמרה שזה עוד יכול להשתנות וןביקשה שאחזור בשבוע 38. אבל השבוע כשהייתי אצלה לא עשתה לי אולטרסאונד להערכת משקל כי אמרה ש"לא צריך" ושאם לא אלד עד שבוע 40 שאחזור אליה ואז נעשה הערכת משקל. אני תוהה מה יכולה להיות הסיבה לסירובה? שאלתי אותה והיא אמרה שפשוט אין סיבה. אני לא רוצה סתם להיות לחוצה, ואני אישית לא בעד ריבוי בדיקות, אבל פתאום התגנבו לליבי מחשבות כמו: ומה אם היא קטנה מידי או גדולה מידי? ומה אם היא חזרה למצג עכוז? לא בא לי לבוא לחדר לידה ולהיתקל ב"הפתעות". יש למישהי הצעה או מילות הרגעה בשבילי???

שָׂרָה

New member
'הפתעות' עדיף!!../images/Emo45.gif

בגלל שאז הלידה פעילה ואין להם זמן להחליט על התערבויות (במידה ובאים מספיק ברגע האחרון) וכך קורות פה ושם לידות עכוז. מהסיבה הזאת לא רציתי לדעת כמה שוקל שלי או באיזה מצג הוא. רציתי ללדת מה שיוולד. ובאמת יצא לי תינוק גדול מאד כמעט 4 וחצי ק"ג.

ס ו ל ה

New member
אם את לא רגועה ולא משנה מאיזו סיבה

פשוט גשי אליה בנחת ותבקשי שתבדוק לפחות מנח לדעתי זה כן חשוב להערך ריגשית. ומילות הרגעה? באמת נשמע שפשוט לא היה לה חשק להתאמץ ותו לא! אל דאגה אם את כאן בפורום גם אם הוא בעכוז הסבירות הכי גדולה שיתהפך. זה עובר בגנים של הפורום. רוב ההפוכים חזרו למנח ראש!

mise

New member
לא מצליחה להעלות על דעתי

איזו סיבה נסתרת שבגינה היא לא תרצה לעשות לך הערכת משקל נוספת. אם את לא שקטה, גשי ובקשי שוב, בשביל שלוות הנפש שלך.

נורקס

New member
הבעיה היא וסליחה מראש על האורך...

אבל אני חייבת לשפוך את הלב, רופאת הנשים שלי התגלתה במהלך ההריון כמפלצת אמיתית
ואני די מצטערת שלא היה לי שכל להחליף רופאה. עכשיו ממרומי שבוע 38 זה נראה לי כבר מיותר. היא מסוגלת להמשיך בסירובה גם אם אגיע אליה ואבקש זאת בשביל השקט הנפשי שלי, זה פשוט לא יזיז לה. היו יותר מידי פעמים שיצאתי ממנה כ"כ מבואסת מהיחס, עד שפיתחתי לעצמי שמיעה סלקטיבית והתחלתי לסנן. אני אתן לכם דוגמא לחוסר הרגישות שלה, באותו ביקור השבוע היא שאלה אותי איפה יש בכוונתי ללדת ואמרתי לה שבלניאדו. ואז היא שאלה למה דווקא שם,אז אמרתי לה שיש שם מרכז לידה טבעי והמיילדות שם הן עם אוריאנטציה טבעית ושמעתי עליהן המלצות חמות מהרבה חברות שילדו שם. היא אמרה לי שלדעתה זו שטות ושאני צריכה ללדת באחד מבתי החולים הגדולים-איכילוב/וולפסון ועוד אחד ששכחתי, מכיוון שאם חלילה יש בעיה זה עדיף. כשאמרתי לה שלמיאדו הוא בי"ח לכל דבר ויש שם רופאים וחדרי ניתוח ואם צריך אפשר גם לעשות קיסרי. היא אמרה שקיסרי זה כלום ושרק לידעתי לידה היא תהליך שיכול לעיתים להסתבך מאד. שפעם נשים היו יוצאות לשדה, כורעות ויולדות אבל חצי מהתינוקות והנשים היו מתים תוך כדי. רק כדי שאני אדע. ואמנם זה נדיר, אבל בממוצע,פעם בחודש יש כזאת "פצצה מתקתקת" במחלקת יולדות.היא אמרה שהיא חייבת להגיד לי את זה וזו חובתה כרופאה, אבל אני ילדה גדולה ואעשה את השיקולים שלי... אתן מבינות????זה המידע שאישה "חייבת" לקבל שבועיים לפני הלידה!!!!!! יש לציין שברוך השם כל ההריון שלי תקין לגמרי. אמרתי לה שאני ממש מצטערת אם אני לא פסימית כמוה, אבל אני מאמינה שהלידה שלי לא תסתיים בסיבוך כ"כ רציני שיצריך את מיטב הכירורגים בארץ וגם שאלתי אותה אם היא מנסה להפחיד אותי היום (היא צחקה
). אני לא יודעת מה לעשות. אין לי למי לפנות. יש לי הרבה ביטחון בעצמי סביב עניין הלידה (למרות שזו לידה ראשונה) וכמובן שלא אשנה את החלטתי לגבי מקום הלידה בגלל תסריטי אימה שהיא מנסה להראות לי. אבל לגבי הערכת המשקל ומיצג העובר, כן הייתי רוצה לדעת בשלב זה. מה הייתן עושות במקומי??? תודה

אום נטע

New member
לכי למיילדת מנוסה שתעשה בדיקה

ידנית. זה גם לרוב יותר מדוייק מאולטראסאונד. ודרך אגב, נשים החלו למות בהמוניהן בלידות כאשר רופאים התחילו להתעסק עם לידות ולא רחצו ידיים לפני הבדיקות.

נורקס

New member
../images/Emo6.gifמסכימה איתך בקשר לרופאים

איפה אמצא מיילדת מנוסה??? אולי באמת פשוט אחכה ללידה?

מאי261

New member
אולי אפשר פשוט ללכת לקופת חולים?

איפה שעושים מעקב הריון עודף? לי עשו שם אולטרסאונד - אמנם אחרי התל"מ אבל אולי אפשר ללכת קודם? אגב איפה שאני נמצאת בארה"ב בכלל לא עושים הערכות משקל. סטיית התקן בבדיקה הזו היא 500 ג' לכל כיוון ולכן הם מאמינים שאין שום טעם. (אותי זה מאד משמח, אחרי שכל סוף ההריון הקודם הלחיצו אותי בטירוף בגלל הערכות משקל. במקרה שלי הסטייה היתה למטה - העריכו 4 ק"ג ובסוף יצא 4350 - וטוב שכך, כי לפחות לא איימו עלי בקיסרי, אם כי כן בזירוזים למינהם.) בכל אופן גם אותי היה מעניין לדעת המצג, אך לא המשקל. אגב גם את המצג המיילדת שלי גילתה במישוש ידני ולא באולטראסאונד (אם כי לא התאפקתי וביקשתי שתאמת באולטראסאונד - היא צדקה.) אבל בארץ לא נתקלתי בזה.

אם פי 3

New member
אם לא תמצאי מיילדת, כעצת אום נטע

את יכולה לקבוע תור לטכנאי/ת א"ס. למיטב ידיעתי גם ללא הפניה (אני זוכרת שעשיתי הערכת משקל בשבוע דומה, ובטוח לא הלכתי לרופא הנשים קודם, ונראה לי שדם לא היתה לי הפניה מרופא המשפחה). או מצד שני, להגיע למסקנה, שבעצם המשקל לא משנה, והמצג לא משנה, כי את נותנת לילדה שלך להיוולד כמו שהיא, בזמנה היא. הסיכוי שיהיה משהו כל כך לא תקין שיצריך ילוד מיידי, ללא סימנים מוקדמים, הוא בסך הכל קטן. אם את מוטרדת - אפשר בהחלט לבדוק (אינטואיציה היא גם סימן) אבל סתם - לא בטוח שזה הכרחי (ולהתהפך היא יכולה גם אחרי הבדיקה...). (אני עשיתי הערכת משקל בגלל שרשמית היתה לי סכרת קלה וככסת"ח למיילדת. זה היה מיותר לחלוטין מבחינתי, אבל מחיר שהיה לי שווה לשלם עבור המיילדת, שגם כך לקחה סיכונים פוליטיים איתי).

הילהל

New member
לא מסתדר לי משהו

שבוע 29 זה לפני כחודשיים לא? בכל מקרה - הרופא שלי שלח בשבוע כזה לבדיקה רק כדי לוודא שיש מספיק מי שפיר, שהעובר ממשיך לגדול, שהשיליה בסדר וכד'. נתנו לי הערכת משקל שם והוא טען שבשלב כזה זה שטויות (הוא בכלל לא ביקש הערכת משקל) ומאוד לא מדוייק (במקרה זה דייק אצלי, אבל זה כנראה ממש מקרה). אם את חוששת - תבדקי באמת אופציה לדיקה של טכנאי א"ס בקופ"ח. אפילו תגיעי ביום שאת יודעת שהרופאה המכשפה איננה בתואנת שווא כלשהו (כמו "לא מרגישה תנועות") וכבר יבדקו אותך.

אמארונה

New member
נורקס, יקרה../images/Emo24.gif

אם הערכת משקל זה משהו שאת זקוקה לו לתחושת הבטחון, אני מציעה שתקבעי לך תור אצל טכנאי אולטרסאונד דרך קופת החולים. אני בזמנו עשיתי את ההערכת המשקל בשבוע 36 אצל טכנאי אולטרסונד ולא אצל הרופאה שלי.

נורקס

New member
תודה לכולן על התשובות../images/Emo140.gif

אז מה, אני יכולה פשוט להתקשר למוקד של הכללית *2700 ולבקש תור לטכנאי אולטרסאונד באזור מגורי ומעקב גדילה???

ס ו ל ה

New member
אני פשוט הייתי קובעתתור אצל

גניקולוג שאני יודעת שיש יש לו אולטרא סאונד, ופשוט מבקשת בלי שום עניין שיעשה לי בדיקת מנח וזהו..... אני עברתי בלי בעיות מגניקולוג אחד לאחר בהריון האחרון ואת לא חייבת לאף אחד מהם הסבר! את משלמת ל"קופת בריאים" מספיק כסף כל החיים, בחיי אני ממש מתעצבנת מהממסד שמחייב אותנו לעשות מניפולציות שווא, את אל תתרגזי פשוט לכי לאחר. עם כרטיס ההריון זה הכל. ותראי שהכל בסדר.

למעלה