הערכת משקל- עזרה בפיענוח תשובות

colea

New member
הערכת משקל- עזרה בפיענוח תשובות

שלום רב היום בביקורת אצל הרופא נשים הוא שלח אותי להערכת משקל מפני שהבטן נראתה לו קטנה מידי. אני בשבוע 30+0. בדיקת האולטרסאונד נתנה את התוצאות הנ"ל: BPD 75.8 HEAD CIR 272 AB CIR 243 FEMUR LEN 59.2 משקל 1420. הטכנאית אמרה לי שבסה"כ התוצאות הן בנורמה פרט לגודל של בטן העובר שהוא קטן מידי. מה דעתך לפי התוצאות שציינתי לך? מה עלי לעשות? האם יש סיבה לדאגה? והאם אני צריכה להיות במעקב? פרט נוסף אחד ילדתי בעבר ילד במשקל נמוך 2.700 האם יש קשר? (שהעוברים שלי די קטנים?) תודה על התשובות וההתייחסות

הערכת משקל

היקף בטן מעט קטן. חשוב להשוות לבדיקות קודמות ולגובה וגודל שלך ושל בן זוגך. אנא פני לרופא המטפל עם תשובות הבדיקה.

אילון 31

New member
שאלה על היקף הבטן../images/Emo35.gif

בשבוע 33 הקיף הבטן התאים לשבוע 32 והקטנה שקלה 1790. בשבוע 35 הקיף הבטן ( אין לי את המספרים המדוייקים) התאים לשבוע 33 , ז"א שהפער הולך וגדל, המשקל היה 2180 (עליה של כמעט 400 גרם). לפי מה שהבנתי כול המדדים האחרים (אורך ירך, הקיף ראש) הכול מתאים חוץ מהבטן. אז מה זה אומר בעצם הקיף הבטן? ועל מה זה משפיע? היא פשוט תהיה תינוקת קטנה בלידה? תודה

היקף הבטן

היקף בטן מתאים ל 33 שבועות בשבוע35 הינו תחום הנורמה ואינומעיד על בעיה כלשהי. מכיין שיש הגדלה של פער בהיקף הבטן - הייתי ממליץ לבצע בדיקה חוזרת כעבור שבועיים לודא שהפער לא גדל.

למעלה