הערכת סיכונים

GiladRozenberg

New member
הערכת סיכונים

שלום. אני כרגע בקנדה על ויזת עבודה שנגמרת בעוד כמה ימים. עקב טעות בהגשה ובירוקרטיה שמעכבת אותנו יש סיכוי שנוכל לשלוח את הבקשה להארכת הויזה רק יום לפני או ביום שבו נגמרת ויזת העבודה. רציתי לדעת האם קיימת האפשרות לנסוע למעבר גבול (במקרה שלי, המעבר הקרוב ביותר הוא למישיגן) ולהגיש את הבקשה שם, כדי לא להגיע למצב שבו אני נמצא בקנדה במצב "דימדומים" חוקי ולא חוקי. ומה האפשרויות, או יותר נכון, התוצאות האפשריות. אין לי ויזה לארה"בת אז אני מניח שגם זו יכולה להיות בעיה. חוץ מזה, אני ממתין לPR במסלול ספונסרשיפ, שלפי לו"ז של משרד ההגירה יגיע באזור מרץ. והבוס שלי מוכן (אבל כמוני, מעדיף שלא) להעסיק שחור (אני ואשתי עובדים ביחד, כך שיש פתרונות אפורים...). עצות? תובנות? יש למישהו אולי נסיון?

אם העבודה היא במסלול פטור מ LMO

או שיש LMO תקף, אתה יוצא לגבול, עם מכתב מהמעסיק שמאריך את ההסכם העבודה שלך ומבקש מההגירה להאריך את היתר השהייה שלך, והפקיד בגבול ינפיק לכם היתר עבודה חדש. נדמה לי שלא לא צריך אפילו למלא טופס בקשה. מכתב המעסיק, ורישיון העבודה העומד לפקוע יספיק. אין צורך לצאת לארה"ב. באים לפקיד האמריקני, אומרים לו שיש לך סידורים באימגריישן הקנדי והוא מצייד אותככם בפתק מתאים, אתה עושה פרסה וחוזר. כדי שאשתך הקנדית תלווה אותך על כל צרה......

GiladRozenberg

New member
ומה ה ?worst case scenario

אם אני לא בקנדה ולא בארה"ב, יש אפשרות שלא יתנו לי להכנס בחזרה?

predoc

New member
בתאוריה

עשינו את הכתוב ..הגענו לגבול האמריקאי ..הסברנו ....חיכינו ...בצד...קיבלנו פתק...היו מאוד אדיבים ....אם כי לקח קצת זמן למרות שהיה 0 תור.....חזרנו בפרסה....הגענו לשומר בכניסה לקנדה...הסברנו לו את מטרתינו...בד'ק דרכונים הכל נראה לו בסדר....הבין ...צייד אותנו במסמך המתאים ..... עד פה הכל נראה שפועל לפי הספר...וכיוון אותנו למשרדים.... כמו שאמרו לנו פה הגענו בהרכב מלא עם שני ילדים קטנים מאוד בהתקשרות ל CIC ש גם שם אמרו שזה אפשרי המליצו לנו להגיע מאוחר כדי שלא יהיה תור הגענו לפקידה שכבר במבט ראשו ןנראתה רעה השלט הענק מעליה טען ו immigration בפועל הפקידה הודיעה לנו חגיגית שהיא לא מוכנה לעשות את זה. שנחזור הביתה. ניכנס לאינטרנט נשלם את התשלום ונשלח את המסמכים לאן שצריך ולחכות יפה בבית כי היא לא ממחלקת ההגירה אלא ממשטרת הגבולות והם עושים את זה רק במקרה חרום לאנשים שמגיעים מחול. ולעשות פרסה בגבול האמריקאי זה לא מספיק חול. היה לנו חודשיים יתרת ויזה בדרכון וזה מבחינתה מספיק זמן לעשות את זה בדואר ואין פה חרום אלא אם אני טס לחודשיים מחוץ לקנדה ואם כן שאציג מסמכים. הויכוח שהחל להתפתח נראה היה שיכול לגרום לנו רק לבלות את הלילה במעצר והחלטנו לוותר. העובדה שבפעם הקודמת למרות שהגשנו חידוש במועד עשו לנו בעיות בחידוש סתם, העובדה שהיתה לנו תקופת דימדומים ארוכה של בין פג תוקף לבין החידוש לא ממש עינייה אותה, גם לא העובדה שהיינו בלי SIN ובלי MSP באותה תקופה. גם שני הילדודס באמצע הלילה לא עשו עליה רושם. כמו גם הנסיעה של שעתיים לשם ועוד שעתיים חזרה. עופו לי מהעיינים אמרה בקיצור למרות שלא היתה שם נפש חיה מלבדנו. אז יכול להיות שזאת רק הפקידה. יכול להיות החודשיים יתרה. יכול להיות המעבר גבול הזה. יכול להיות הסבר אחר לא ידוע. אבל בהחלט סיכון. ממליץ להגיע למעבר גבול כמה ימים לפני הסיום לפחות כדי שאם במקרה לא ..תוכל להכנס חזרה ולשלוח מתוך קנדה ולהישאר בקנדה באיזור הדימדומים של בין משלוח בזמן לבין קבלת החידוש. בהצלחה

תלתל11

New member
בעקרון....

אם תצליחו להעביר את הבקשה אל הרשויות לפני תאריך הפקיעה, אז יש לך implied status עד שתתקבל החלטה בעניינך, כלומר אתה יכול להמשיך לעבוד. כך הוסבר לי בזמנו ע"י מוקד השירות ב-CIC. אבל זה רק בתנאי שהם מקבלים את הבקשה לפני שהויזה פגה, אז שווה להזדרז ולשלוח, רצוי עם פדקס או משהו דומה ושיהיה תיעוד על זמן המסירה. אופציה נוספת - הבנתי מהתיאור שלך שאתם לא בטורונטו (וינדזור?), אז אולי לא רלוונטי לכם, אבל בכל זאת - בזמנו הייתי צריכה להאריך ויזת עבודה בחודש אחד, וזה היה די ברגע האחרון. מסיבות שונות עניין ה-implied status לא היה מספיק טוב, והמליצו לי לנסות לסדר את העניין בסניף ה-CIC בטורונטו (אם אני זוכרת נכון זה על תחילת St. Clair W). הם לא ייגעו בזה אם זה כבר בתהליך ב-vegreville!!! רק אם עוד לא הגשתם לשם. הלכתי, עמדתי שעתיים בתור, הסברתי את העניין ו-20 דקות אח"כ קיבלתי את אישור העבודה החדש ביד. בשום אופן אין וודאות שזה יעבוד אצלכם, אבל יש סיכוי - במיוחד עם עניין הספונסורשיפ.

תלתל11

New member
הבהרה

קראתי שוב וראיתי שדרושה הבהרה - ההמלצה שקיבלתי, לנסות במשרד בטורונטו, לא באה ממישהו ב-CIC אלא ממישהו באוניברסיטה שמתעסק בכל הסידורים האלו ומכיר די טוב את המערכת. גם הוא לא הבטיח כלום אבל אמר ששווה לנסות.

למעלה