הערכת עלויות בניה

• פותח הנושא em22
  • פורסם בתאריך

em22

New member
הערכת עלויות בניה

שלום רב, יש לי שאלת תם... אבל לפני קצת עלי ועל התוכנית: אני חדש בעניני הבניה ויש לי את הזמן להרים את הפרוייקט ולא לקחת קבלן עד הגמר. אני מנסה כעת להבין עלויות עבור בנייה של 100 מר´ בקומה א´+ 60 מר´ מרתף, כאשר: 1) את המרתף אני מעמיד כרגע עד שלב השלד+ריצוף 2) יש לי מחשבה להוסיף קומה ב´ בעתיד. אני רוצה שהבנייה תהיה איכותית, אבל בהחלט מוכן להיתפשר על הסטנדרט. בינתיים הבנתי את העלויות הבאות, אני אשמח אם תוכלו להתייחס לעלויות שרשמתי ומה החסרתי כי אני בטוח שאני מפספס, כי אני קורא בפורום על סביבות ה 1000$ למ"ר בניה: 5000$ עבור האדריכל+מהנדס 200$ למ"ר עבור בניית השלד 250$ למ"ר עבור בניית השלד במרתף 2000$ למודד + בדיקת קרקע 7000$ לריצוף 5000$ אינסטלאטור 5000$ לחשמלאי 7000$ לטייח 5000$ לגג רעפים 2000$ לאיטום 2000$ דלתות 1500$ צביעה 7000$ אלומיניום האם החפירה למרתף + היסודות כלולים בעלויות השלד? אם לא מהם העלויות? עד כמה ויתור על המרתף ובנית כל ה 160 מר בקומה אחת יוזיל את הפרוייקט? תודה רבה

אם אתה לא עושה כלום בבית בעצמך

יש לשקול היום ברצינות קבלן עד מפתח , אם תמצא אחד שיתן לך מחיר של עד 850$ למ"ר תחטוף אותו . הקבלנים היום דוחקים את המחירים כלפי מעלה ללא הצדקה, כך שההבדל בין קבלן מפתח ליזמות עצמית, הוא אפילו לרעתך . ההערכות שלך לוקות בחסר, שלד לא פחות מ 250$ למ"ר . המרתף גם הוא יותר יקר לא זוכר בכמה הדלתות יותר מ 2000$ , דלת פנים סבירה עולה כ 800 ש"ח עד 2000 ש"ח , דלת כניסה כ 10000 ש"ח דלת יציאה לגינה פלדלת 3000 ש"ח . אני מניח שבאינסטלטור אתה כולל מקלחות וביוב , זה מעט מידי מטבח לא כלול אצלך כמו כן גדרות שבילים שער חניה מרפסות גינון פרגולות . בקיצור 1000$ למ"ר זה לא רחוק מהמציאות תפעל בהתאם , מרתף אכן מייקר ואם אתה מתכוון להשתמש בו למגורים זה לא רצוי עדיף לבצע את כל הבית בקומה אחת או עם יחידת דיור בקומה השניה .

בינא

Member
הבחור רוצה לבנות בעצמו...רק מה?

הוא יודע שיחסוך בעלויות הבניה, אבל עדיין לא יודע את מה שהוא לא יודע...בניה זה לא משחק ילדים, זה מקצוע קשה, אשר נדרש בו מידע מקצועי רב ומגוון ולכן רצוי לא לנסות לבד בבית, כמו שלא תנסו ניתוח מעקפים...

התכוונתי שאם הוא לא מתכוון

לבצע בבית עבודות כמו אינסטלציה חשמל צבע גינון וכו' בעצמו . אז כדאי לו ללכת על קבלן מפתח . כבר אני שומע על מחירים של 400$ למ"ר רק לשלד, שבילים, מרפסות וגדרות .

fireman

New member
דוחקים כלפי מעלה ללא הצדקה?

למה ללא הצדקה? כי לך לא מתחשק לשלם יותר? היום יש מצוקה חמורה של עובדים מקצועיים בענף הבניה בגלל צמצום כמויות העובדים הזרים וסגירה הרמטית של השטחים. לישראלי (אם הוא כבר מוכן לעבוד) משלמים פי 2 ו3 מלעובד זר\ערבי)

fireman

New member
וזה כמובן עוד לפני שבכלל דיברנו

על עליית מחירי חומרי הגלם (נחושת, אלומיניום, צמנט, פלדה....) בעשרות ומאות אחוזים בשנה האחרונה לבדה.

fireman

New member
למה ללא הצדקה?

אתה יודע מה עלות שכרו של ישראלי בענף הבניה מול עלות שכרו של עובד זר? יותר מכפול אתה יודע בכמה אחוזים עלתה הפלדה בשנים האחרונות? קרוב ל150 אתה יודע בכמה אחוזים עלה מחיר האלומיניום? מאות! אתה יודע בכמה אחוז עלה הצמנט רק לפני חודשיים? יותר מ20% ונקנח עם ביקוש והיצע.... ככל שיש יותר ביקוש ויש פחות היצע (קבלנים ועובדים מקצועיים) המחיר מזנק.

אתה רק רוצה לומר את דברך ?

לא מדובר על השנים האחרונות, אלא על חצי שנה האחרונה מאז המלחמה יש קבלנם שהעלו מחירים בצורה פראית שלד של 200 מ"ר + גדרות ומשטחים 100,000$ זה נשמע לך הגיוני ? רק לא מזמן שאלתי את בעל הבית של "אוולון" החברה שבנתה את הקרוילות, כמה הוא לוקח על שלד של 200 מ"ר הוא אמר כ 60000$ . והוא נחשב כיקרן כי יש לו מערכת שמנה של מהנדסים ומנהלי עבודה .

בינא

Member
160 מ"ר ב-84,000 $ - אפשרי?

אולי באתיופיה....אבל אופטימיות זו תכונה טובה. לבנות בית, בלי שום ניסיון אבל עם זמן על הידיים - אפשרי? כן...אבל עם ליווי מקצועי מתאים. מרתף עולה לבנות יותר מאותו שטח בקומת קרקע... לכן בית חד קומתי בשטח של 160 מ"ר יעלה פחות ממבנה עם מרתף 60 מ"ר וקומת קרקע של 100 מ"ר. ההפרש יהיה הרבה יותר מ-20% בשלד, יוסיף מדרגות, יוסיף פלדה ובטון ויסבך את המבנה מבחינה קונסטרוקטיבית, מה שייקר עוד יותר וזכל זאת בלי שנגענו בנושא סוג הקרקע ומיקום של המבנה בארץ (סלע, אדמה כבדה, מי תהום?). אשמח לעזור יותר אם תכתוב לדוא"ל של החתום מטה.

eyalm51

New member
קודם כל תודה לכל העונים!! אז ככה

אין לי כוונה לבנות ת'כלס לבד - הכוונה היתה ללכת מול כל קבלן בניפרד להבדיל מקבלן עד לשלב הגמר, בגלל חוסר ההתנסות העלתי את השאלות... אבל ההשואה בין בניית בית לניתוח מעקפים נשמעת לי קצת מוגזמת, בכל מקרה אין לי ספק שאין תחליף לייעוץ מקצועי. מכיוון שהעלות של השלד היא המשמעותית ואני מבין שהעלויות קפצו ב2 בערך, אני אנסה לדבר עם קבלן ולקבל ממנו הצעה בסיסית. כמובן שאעדכן. שוב תודה לעונים

em22

New member
במחשבה שניה

טוב קודם כל שוב תודה לכל המגיבים! קראתי החכמתי והכי חשוב - הסקתי מסקנות... (הניסוח הוא בלשון יחד, אבל אנחנו שניים (-: ) אז ירדתי ממרתף, כי הבנתי שזה יהיה פחות שימושי לי + ירדתי מ 170מר' ל 140מר', כי זה יספק אותי כרגע ובעתיד אם וכאשר תהיה לי היכולת אני ארחיב לקומה עליונה. בנוסף חצי גג יהיה גג רעפים והחצי השני משטח/מרפסת העלויות שאני חושב שנכונות הינן אלה: 5000$ עבור האדריכל+מהנדס 250$ למ"ר עבור בניית השלד 2000$ למודד + בדיקת קרקע 7000$ לריצוף 5000$ אינסטלאטור 5000$ לחשמלאי 5000$ לטייח 5000$ לגג רעפים 2000$ לאיטום 3500$ דלתות 1500$ צביעה 3000$ אלומיניום 7000$ מטבח גדרות ??? לגבי שבילים, שער, חניה, מרפסות, גינון, פרגולות – מוותר כרגע אשמח אם תגיבו האם עכשיו רשימת המחירים עדיין רלוונטית? מה יעלה יותר... מה יעלה פחות? מה פיספסתי? ותזכורת: שוב, אין לי כוונה לעשות את התכנון של הפרוייקט לבד, אני פשוט כרגע בשלב שאני מנסה להבין כמה שיותר במדוייק מהן העליות, כדי לא להיות מופתע... שבוע שמח לכולם

למעלה