הערכת שווי אוספי מטבעות, שטרות, בולים ומעטפות

galbarmats

New member
הערכת שווי אוספי מטבעות, שטרות, בולים ומעטפות

שלום רב,

יש ברשותי אוסף בולים ומעטפות ואוסף שטרות ומטבעות שסבי השאיר לי.
כל אחד מהאוספים מונה כמה מאות פריטים וקשה לי מאוד להעריך את שוויים.
את אוסף המטבעות והשטרות עוד טיפה יותר קל להעריך כי יש קטלוגים וכו'.
אך את אוסף הבולים אני אפילו לא מצליח להתחיל להבין... עם שובל, בלי שובל... כן חתום לא חתום עם דבק בלי דבק...
בקיצור אין לי מושג.

יש מקום כלשהו שאפשר לקחת אליו את שני האוספים ולקבל הערכת שווי של האוסף? והאם הערכה כזאת עולה הרבה כסף?
אם כן, האם יש דרך זולה יותר להעריך את האוסף?

תודה מראש לעוזרים

גל

powo

New member
פעם בחודש יש אפשרות לקבל הערכה

בדיזינגוף סנטר על הגשר.והאם אתה הוא זה שהציג את האוסף בפורום קולקט?

יש לך כמה כיוונים אתה יכול לעלות פה כמה תמונות מייצגות של מה שנראה לך הכי מעניין וניתן לך כיוון כללי אם שווה לחקור עוד או לא.

חנויות של בולים ומטבעות בד"כ יסכימו לתת הערכה כללית בעל פה ללא תשלום. אם אתה רוצה הערכה מדויקת ובכתב תצטרך לשלם. אם אתה לא סומך על האמינות של החנות תוכל לעבור בכמה חנויות ולהשוות.

galbarmats

New member
שמות של חנויות

תודה לכולם על העזרה.
איני יודע אם יש בולים של קק"ל בסוף. זה משהו שאני צריך לבדוק... בקשר לזה שאני אעלה פה כמה תמונות מייצגות... האמת היא שאני לא יודע איזה מטבעות בכלל אמורים להיות שווים משהו אז ככה שאני יכול להעלות כמה דברים חסרי ערך ותגיד לי שלא שווה לי לחקור כשבעצם יכול להיות שיש לי אוצרות בדברים האחרים....
אני יודע שיש לי הרבה מטבעות של מיל.... שלפי הבנתי הם שווים הכי הרבה מתוך המטבעות בישראל/פלשתין.
כמה אמורה לעלות הערכה כזאת של כל האוסף? ואיפה יש חנויות שיעשו לי הערכה כללית בחינם? שמות או כתובות יהיה מעולה!

ולבחור ששאל אם אני העלתי את האוסף בקולקט... אז זה לא אני. אבל האמת שחשבתי להתייעץ גם שם

cerberus13

New member
אוסף בולים + מעטפות + בולים

היי גל,
במידה והעניין עוד בתוקף אשמח לשמוע עוד פרטים.
צרי קשר ב [email protected] או 054-2396605

למעלה