הערכת שווי אתר

הערכת שווי אתר

שלום רב,

אני מעוניין לקנות אתר מכירות פעיל.
איתרתי אתר פוטנציאלי עם הכנסה מוכחת של 2000 ש"ח בחודש.
ההכנסה יציבה, העבודה השוטפת יחסית מועטה ובעל האתר אומר שיש לו פוטנציאל גבוה כי לא היה לו זמן להשקיע בעיצוב, מוצרים, פייסבוק, קידום וכו'.

מה לדעתכם המחיר ההוגן לאתר כזה?

נ.ב. פירסמתי הודעה דומה בכמה פורומים בתחום כדי לקבל מגוון רחב של דעות. חשוב לי לשמוע הכל. תודה!

ivgy1980

New member
יש כמה שאלות

1. מתי הוקם האתר?
2. האם יש לך דוחות של google analytics?
3. האם אתה יכול לתחזק בעצמך את האתר?
4. האם אתה קונה גם את הדומיין, או רק את התוכן?
5. האם ראית דוחות כספיים של העסק הזה?
6. האם האתר עולה בגוגל במקומות הראשונים?
7. כמה כסף רוצים על האתר?

אז ככה

1. הוקם שנה שעברה
2. לא, המוכר טוען ל-1500 כניסות אורגניות מגוגל, 500 מזאפ
3. נראה שכן
4. כולל הדומיין
5. לא, עברנו על פרטים עיקריים מרווח והפסד. אין לחנות מלאי מהותי או הון ששווה משהו.
6. כן, בקטגוריות הנכונות הוא מקודם היטב.
7. יריית פתיחה - 30K

ivgy1980

New member
דעתי הצנועה

1. תבקש לראות תדפיסים של google analytics מיום הקמת האתר, או התאריך הכי מאוחר שאפשר. אתה אמור, באידיאל, לראות גרף של עלייה מתונה כזו או אחרת.
2. תבקש את הדוחות השנתיים שהגיש רואה החשבון של העסק הזה, כולל תשלומי מע"מ.
3. תבקש את דוחות המע"מ השוטפים.

החלטה עסקית מקבלים על סמך נתונים. נתונים הם מידע כתוב ומודפס מתוך מקורות אמיתיים. מקורות אמיתיים דוחות לרשות המיסים ודוחות חשבון הגוגל (כי קשה לזייף).

Alexsushi

New member
שלוש נקודות עיקריות!

אני מבינה כי מדובר באתר מכירות, לכן החשיבות היא ברווח או לפחות רוות תפעולי ( קרי כמה כסף נשאר אחרי מכירת מוצרים) ולא בכמות הכניסות.

1. עזוב הכל ותבדוק האם זה עסק כדאי או פוטנצאלי, זאת אומרת כמה כסף ניתן להרוויח, איך עושים זאת? ראשית בודקים כמה כסף בממוצע נשאר מכל מכירה, שנית בודקים עלות "גיוס" לקוח, ז"א העלות להביא גולשים עד שמישהו מהם קונה.
2. תבדוק מה העלות האלטרנטיבית להקים אתר כזה, עושה הרושם שלאתר עצמו אין ערך יחודי, ודבר נוסף תבדוק מה העלות להשיג את המלאי ולייצר מנגנון מכירה ( ספקים/רו"ח מחירים/לוגיסטיקה ומשלוח ועוד)
3. בסופו של דבר תעשה בדיקה פיננסית פשוטה ( כי עדין לא נראה שיש ערך מוסף לאתר עצמו ) והיא היוון של תזרים מזומנים למשך שנה או יותר מכך, ( בריביות של היום זה סכום דיי דומה) בהכנסות ייצא לך בערך 24,000 לשנה... בהוצאות כבר תברר. מהתוצאה בסוף הייתי מורידה בין 30% ל 40% בגין סיכון וזה הסכום שהייתי משקיעה.

בקיצור, אם מדובר על 2,000 ש"ח רווח לחודש לא הייתי משקיעה יותר מ 17,000 שקל.

שוב כל זאת בהתבסס על הנתונים שפורסמו פה, את החישובים האמיתיים מציעה לעשות כבר עם רו"ח או יועץ כלכלי או חברה אשר נותנת שרותי פיתוח עסקי.

doron700

New member
רכישת אתר

חשוב לי להגדיר לך מהי מטרה של עסק
מטרה של עסק הוא לעשות כסף וכמה שיותר
עסק צדדי או לעשות עסק שהוא צדדי - לא שווה
עסק מתחיל להיות עסק שמחזור המכירות שלו הוא מעל 50 אלף שח
ציינתה כאן כי האתר עושה 20 אלף שח- 20 אלף מחזור או רווח
זה מאד חשוב לקביעת המחיר לרכישה
במקרו עלות רכישת האתר לא אמורה להיות גבוהה
דורון עמית יועץ עסקי
www.doronamit.co.il