הערכת שווי דירה מלפני 50 שנה

davesh

New member
זה בצפון-מרכז ת"א, ליד העירייה

דירת 66 מ"ר + 3 מרפסות וחניה.
רמת אביב בזמנו לא נחשבה בזמנו לשכונה יוקרתית כמו היום, אלא לשכונה ש"מעבר להרי האופל".

davesh

New member
הערכת שווי דירה מלפני 50 שנה

שלום,
מכרתי לאחרונה דירה שקיבלתי בירושה. הדירה נקנתה ב-1969/70, וכמובן שאין לי העתק של החוזה כדי לדעת באיזה סכום הדירה נרכשה על מנת לחשב מס שבח.
פניתי לטאבו כדי לקבל העתק של הנסח ההיסטורי בתקווה ששם יהיה רשום (לא היה רשום), כמו כן פניתי למשרד למיסוי מקרקעין, אך גם שם לא מצאו את התיק של הבניין. פניתי גם למחלקת הארנונה בת"א, ושם הפנו אותי לארכיב, אך אמרו שהסיכוי קלוש.
אילו עוד אופציות עומדות בפניי?
האם מישהו יכול להפנות אותי לשמאי שמתמחה במתן עומדן למחיר דירה מלפני 50 שנה? האם זה קביל, וכמה עולה עומדן שכזה?

חג שמח.

לא בטוח ששווי הרכישה באמת נצרך לך

בשל תקופת ההחזקה הארוכה והחישוב המוטב המחשב את השבח באופן לינארי ואינו ממסה את התקופה שעד 2014 ובשל האפשרות לניכויים לפי סעיף 39 לחוק; יתכן שגם אם תכניס שווי רכישה מינמאלי תגיע לסכום מס בלתי משמעותי.
&nbsp
מה שאני בעצם אומרת היא שיתכן שהמאמץ לאתר את סכום הרכישה יתברר כלא נצרך. כדי לדעת אם כדאי להתאמץ ולהזמין שמאות היסטורית, כדאי לערוך תחילה סימולציות עם שווים מינימאלים.

davesh

New member
הייתי שוב בטאבו, והם אמרו שיש להם העתק של שטר המכר

הזמנתי צילום, אבל הפקיד אמר לי שמחיר הקניה היה 83,796 לירות, כלומר 8.38 ש"ח.
מכיוון שהחלק שלי בדירה הוא 1/6, מחיר הקניה של החלק שלי הוא 1.4 ש"ח.
לפי השווי הזה העו"ד שלי חישב שאני צריך לשלם בסביבות 13,500 ש"ח מס שבח. זה לא ממש בלתי משמעותי ...

באופן יחסי לשבח שנצבר לתקופה

לא מדובר בסכומים משמעותיים.
&nbsp
לא צריך להיות איינשטיין כדי להבין שהכל יחסי :)

davesh

New member
לפי איזה מדד מחשבים את הערך העדכני שבה נקנתה הדירה?

למעלה