הערכת שווי של אתר

הסנדלרר

New member
הערכת שווי של אתר

אהלן חברים
אני דיי חדש בתחום בניית האתרים
חבר ביקש שאבנה לו אתר בסגנון של
atavot.com
לא משהו מסובך מדי
אך השאלה כמה אפשר לדרוש על דבר כזה?
ברור לי שיש טווח רחב מאוד של מחירים, אך עדיין אשמח לייעוץ
תודה

מאד קשה להעריך.

התשובה האחרונה - כמה שאתם מסכמים ביניכם.
&nbsp
בכללי -
1. חשב שעות שהשקעת כדי "למכור" את העבודה ללקוח, וחלק בהסתברות שהיא תימכר (אם השקעת עשר שעות, וההסתברות היא עשירית, אז התוצאה היא מאה שעות).
2. חשב כמה שעות יידרשו ממך להקמת האתר
2א. הפחת מהסכום הקודם "שעות לימוד" שישמשו אותך בוודאות בעתיד לעבודה דומה (אם להערכתך תשקיע עשר שעות ללמוד איך מתקינים אפצ'י, ולהערכתך זה ישמש אותך לעוד עשר עבודות, חלק את השעות בעשר, וחייב את הלקוח רק על שעח אחת מהן)
&nbsp
3. חשב הוצאות נלוות - ציוד מחשבים ומשרד (בלאי, מקום, חשמל, טלפון...),
&nbsp
4. כפול את השעות שחישבת בשכר השעה שלך, ושוב ב"עלות מעביד" (4% עבור חופשות, ?% מחלה, 10% ביטוח לאומי ...) והוסף את ההוצאות הנלוות. הסכום אליו הגעת הוא ה"רצפה" שלך - עבור סכום הנמוך מזה עדיף לתת אותו חינם ולא להסתבך עם תשלומים.

הסנדלרר

New member
תודה רבה על התשובה! ברשותך - חישוב זריז

1. שעות שהשקעתי למכור - 0. הלקוח פנה אלי וביקש הצעת מחיר.
2. לא נראה מסובך בכלל - מה שיקח הכי הרבה זמן זה הקלדת נתונים לדעתי - נגיד 5 שעות בטוטאל
2א. אין יותר מדי מה להפחית. לר רואה פה משהו שחדש לי
3. זה לא זניח בשביל 5 שעות עבודה?
4 נגיד נתחיל ב100 שח לשעה (לא יודע מה מקובל בשוק). כפול 5 כפול 1.2.
&nbsp
יוצא בטוטאל 600 שקל.
&nbsp
זה הגיוני? נשמע לי זעום למרות שהאתר לא נראה מורכב בכלל...
&nbsp

600 ש"ח לחצי יום עבודה נשמע לא רע

אלא אם כן שגית בחישוב שלך.
מה עם עלויות משרד? (מחשב, חשמל ...)?
&nbsp
עלויות מעסיק הן יותר מאשר 20%.
&nbsp
מצד שני, אני לא יודע מה הידע שלך, ויתכן ש-100 ש"ח לשעה זה יותר מ"שווי השוק" שלך (חלק משווי השעה הוא השכלה ונסיון, ולפחות בשני מהם קצת חסר לך).
&nbsp
600 ש"ח לחצי יום הם כ-24000 לחודש (בערך 18000 ברוטו לאחר ההערכה שלי על ניכוי הוצאות, בערך 12000 לאחר ניכוי הפרשות מס, בט"ל, פנסיה וכו', ללא הפרשות לקרנות), כך שאם ההערכה שלך נכונה, זו משכורת לא רעה. אם שגית פי 2 - אז מדובר בכ12000 לחודש (בערך 9 ברוטו קצת לחוץ לאחר ניכוי הוצאות, חלקן קבועות ולא תלויות בהכנסה, אבל עדיין לא רע למתחיל). אם שגית ביותר מזה - "אכלת אותה". פחות מ-9K חודשי בכולל מביא אותך אל סף שכר המינימום...
&nbsp
כמעט בלתי אפשרי לבדוק את החישוב שלך בלי "להכנס לך לורידים", ומפני שהתחום שלי הוא תכנות ולא רפואה, אין לי כוונה לעשות לך את זה.
&nbsp
100 ש"ח לשעה זה לא מעט, אבל בהתיחס לחוסר הנסיון שלך, אתה צריך קצת טווח שגיאה וזה מספק לך אותו.
&nbsp
בהצלחה.

הסנדלרר

New member
שוב תודה! מספר דברים

עלויות משרד ומחשב ציינתי שהן זניחות כי 5 שעות חשמל זה גרעינים... וכנ"ל מחשב, הרי הוא לא נקנה רק לשימוש של הפרוייקט הזה, אלא נגיד לתקופה של 2-3 שנים, אז אם נחלק את העלויות שלו לשעות, 5 שעות זה גם כלום ושום דבר...
&nbsp
עלויות מעסיק אני התייחסתי למספרים שאתה נתת, לא הוספתי עליהן כי אין לי מושג בזה :)
&nbsp
ונכון ש600 לחצי יום נשמע לא רע, אבל העניין פה הוא לא באמת המשכורת שלי, אלא כמה באמת אתר כזה שווה בשוק...
נגיד אני אפנה עכשיו למספר מפתחים, אני בטוח שאקבל מספר הצעות שנעות בטווח מאוד רחב. לכל טווח מספרים אפשר לעשות שכלול/ממוצע/חציון/כל דבר אחר כדי לקבל אומדן כלשהו על הערך האמיתי.
אני לא באמת מתכנן לפנות למפתחים וכדומה, בגלל זה אני שואל פה - האם יש דרך כלשהי לברר טווח שכזה?
&nbsp
מקווה שאני מובן :)
שוב תודה
&nbsp

FreeSoft

New member
איך היית מתיחס לפרויקט

גדול למדי שמתכנת אחר התחיל ואתה מתבקש להמשיך? כמה היית מעמיס על המחיר? (חובה להעמיס כי מדובר בפיתוח שהחל מ0 ורק להבין את הבאלגן שיש שם בצד שרת + צד לקוח...)

ופה רק התחלת את הבלגן ...

קודם צריך להשקיע זמן כדי לדעת כמה זמן תצטרך להשקיע כדי להבין את הבלגן, ואז עוד זמן כדי להכנס ... (תגיד, להשקיע זמן כדי להשקיע זמן, זה רקורסיה?)

FreeSoft

New member
זה באמת יכול להיות באלגן

אבל במקרים כאלה אני אוהב לתת לבעיה לשבור את הראש על עצמה. אז אני סגר עם עצמי על 20K עם נטיה צפונה במקרה של הפתעות לא צפויות וזה מה שהועבר ללקוח.
אין רקורסיה...

RoyceGracie

New member
פעם שאלתי בעל עסק לבניית אתרים כמה לגבות, הוא ענה

"לפי הפנים" - והוא צדק. היום אם יושיבו מתכנת מנוסה לגייר תבנית ולהרים ממנה אתר הוא יעשה את זה בערך בבארבע שעות. אבל אין מצב לגבות פחות מ 2000 ש"ח לאתר.
&nbsp
החישוב שלך נכון, זה כנראה יקח לך 5 שעות אבל מחירי השוק הם שונים מאד. יש חוסר איזון (לטובתנו) בין משך הזמן שלוקח לנו לבנות אתר והעלויות. בעבר היה צריך לתכנת כל דבר מאפס, היום יש כל כך הרבה כלים שהעבודה מאד פשוטה אם אתה יודע מה אתה עושה. אני מקווה שבשנים הקרובות המחיר הזה לא יתאזן ושאף חברה רצינית לא תשבור את השוק.
&nbsp

urilei

New member
אתה די חדש בתחום?

אז קח סכום סמלי של כמה מאות שקלים.
האתר שצירפת כדוגמה הוא באמת שום דבר (וזה עדיין לא חצי יום עבודה, בטח לא למי שאינו מנוסה).
את האתרים הראשונים שכתבתי בתור עצמאי עשיתי בכמעט-חינם (למרות שהיה לי ניסיון של מעל לעשור בתכנות בסביבת אינטרנט).

הסנדלרר

New member
לא ממש

אני בונה אתרים בשביל עצמי כבר לא מעט זמן (בהתאם לצרכים שלי), אבל אף פעם לא בניתי בשביל אחרים אז אני לא יודע כמה לגבות.
&nbsp
בניתי אתרים מסובכים יותר מהאתר שצירפתי ולא לקח לי יותר זמן ממה שציינתי, לא יודע למה אתה טוען שזה אמור לקחת יותר זמן.
&nbsp
בכל מקרה יש משהו במה שאתה אומר, לקחת סכום סמלי. אשקול זאת. תודה רבה!

גמלים וברווזי גומי

http://hebrew.joelonsoftware.com/Articles/CamelsandRubberDuckies.html
&nbsp
המאמר האלמותי של יואל. שווה עיון

למעלה