הערכת שווי של גג צמוד לפני משא ומתן

dogood76

New member
הערכת שווי של גג צמוד לפני משא ומתן

אני בתהליך משא ומתן על רכישה של דירה שהגג שחופף מוצמד לדירה בגודל של 110 מ״ר. הגג מרוצף והכניסה אליו היא מחדר המדרגות של הקומה העליונה - קומת הפמנטהוז
אין זכויות בניה כך שאני לא יכול לבנות עליה לגג מהדירה או כל מבנה אחר (חשבנו על חדר יציאה של 10 מ״ר עם שרותים).
ֿ
הייתי רוצה לדעת אם יש כלל אצבע שיעזור לי להעריך את שווי הגג?

תודה

רכישת דירת גג עם הצמדת הגג ללא זכויות - התייחסות.

במדינת ישראל למעלה ממיליון דירות ובאופן מפתיע לכולם יש גג [כזה או אחר] ,חלקם מוצמד לדירה שמתחת ו...רובם לא, לחלק גדול מאוד מהם יש מוצא מהמדרגות לגג [לא לכולם] כשעל הגג הדחוס בדודי שמש וקולטים אין כמעט מקום לשטח פנוי כל שהוא.
במדינת ישראל כ-250 אלף פנטהאוזים [דירות גג עם מרפסת כמוגדר בחוק]
במדינת ישראל מאות אלפי בניינים ישנים העומדים בקריטריון של תמ"א 38 תוספת ו/או פינוי בינוי להגבהת הבניין או בניית מגדל מגורים חדש.
במדינת ישראל מאשרים במקרים מסויימים הגדלה /קירוי / בנייה ע"ב הרחבות שניתנות ע"י הועדה המקומית לאחר כ-10 שנים במסגרת התב"ע המקומית [כולל גם בגבהת דירות בגג ובתנאי שלא יהיה מוצא לדירה שמתחתיה.

על איזה סוג בניין אתה מכוון ? [שנת בניה, קומות,מעלית,חניות, מרתף,מחסנים ועוד]
מדוע אין אחוזי בניה בגג ?
מדוע אתה סבור שתמיד יש לתמחר את הגג הצמוד בדגש כשאין אחוזי בניה ומכך אין כאן כל הטבה.[למעט אולי למתוח חוטים לתליית כביסה]

זה לא רציני לתת תשובה לא מוסמכת לנתונים בלתי ידועים.

==============================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

dogood76

New member
רכישת דירת גג עם הצמדת הגג ללא זכויות

קצת יותר פרטים:
דירה בקומה 3 מתוך 4. בכל קומה (1 עד 3) יש 3 דירות. 2 בחזית ואחת עורפית שהיא ללא צימוד לדירות אחרות עם 3 כיווני אויר - צפון, ודרום מערב.
הדירה המדוברת היא העורפית.
בקומה הרביעית מחולקת לפנטהוז (חזיתית), שטח משותף (דודי שמש ומעלית) ומרפסת גג שסגורה בדלת ששייכת לדירה הנדונה - כלומר רק חצי מהקומה בנויה.
הבניין הוקם ב 1990 (נראה לי).
הדירה בגודל 112 מ״ר (12 מ״ר מרפסת), 100 מ״ר גג צמוד רשום בטאבו, שתי חניות עוקבות ומחסן.
לבניין יש זכויות בניה של 18 מ״ר ששייכות לכלל הבניין - להבנתי בעל הדירה לא הצליח לקבל אישור מהדיירים לטובת בניה על הגג.
להבנתי, אין לדירה זכויות בניה רשומות לגג.
הגג מרוצף עם חומה תיקנית לאורכו (להבנתי). הכניסה דרך דלת פלדת. העליה לגג היא דרך מדרגות הבנין או מעלית.

התייחסות נוספת ושאלה.

מהתיאור שלך ניתן להבין שהגג מדורג ?
כלומר הגג שמעליך נמצא קומה אחת מתחת לדירת הפנטאהוז ובצד העורפי ?
אחרת איך יתכן שדירה בקומה 3 שמעליה [בקומה 4] דירת פנטאהוז, מקבלת זכויות בחלק מהגג.

ההסבר שלך לא מובן לי...אולי תמונה תעזור.
באיזה עיר מדובר ?

למעלה