הערצה עיוורת ותופעת ה"עדר"

הערצה עיוורת ותופעת ה"עדר"

שלום לכולם, לא מזמן גיליתי את הפורום הזה ואני עוד חודש נוסעת לפולין במסגרת בי"ס. במסגרת ההכנה למסע התבקשנו להכין עבודה שקשורה לשואה בעיננו. אני בחרתי לעשות עבודה על תופעת העדר, על הערצה עיוורת של מנהיג בהקשר של אנשי האס אס שהיו נאמנים להיטלר באופן עיוור. אם למישהו יש מידע כלשהו (בעיקר בהיבט הפסיכולוגי, אבל אפשר גם מנקודות מבט אחרות) על תופעת ה"עדר", על הערצה עיוורת או על סגידה מוחלטת למנהיג אבסולוטי, בבקשה תשרשרו! *לינקים לאתרים אחרים בנושא מאוד יעזורו, אפשר גם מקורות מידע באנגלית* תודה!

it is just me

New member
אני אחפש, אבל בינתיים אני אפנה אותך

לראות את הסרט "הנחשול". סרט באורך של כשעה, שמנסה להמחיש את העניין. ניתן למצוא בספריות וידאו. אם לא תמצאי - את יכולה לפנות אליי במסר.

כבר ראיתי ../images/Emo13.gif

הספר אפילו יותר טוב

הסרט הנחשול

הסרט הנחשול ממחיש בצורה טובה מאוד את תופעת הערצה העיוורת ואת תופעת העדר של הנאצים.

Pukipsey007

New member
../images/Emo50.gif יש גם חומרים אולי..

בלוחמי הגיטאות (לא בטוח) ביד ושם אמורים להיות המון חומרים בנושא.. וגם בספרייה הלאומית בירושלים.. בדקת שם אולי

thunderstorm

New member
../images/Emo127.gif

בהחלט יש חומרים בלוחמי הגטאות, יש שם ספרייה מצויינת, והספרנית נורא נחמדה ועוזרת!

שולחים אתכם לכתוב על אפקט העדר

בהקשר לנאצים...צודקים. אבל אולי כדאי שכשאנחנו מדברים על התופעה הזאת, נסתכל גם על עצמנו ועל החברה בה אנו חיים. דרך אגב, סגידה מוחלטת לא חייבת להיות למנהיג אבסולוטי. היא יכולה גם להיות מופנית כלפי כל סוג מנהיג אחר.

nofar 250

New member
תקרא את הספר..

תליינים מרצון בשירות היטלר...ספר מדהים.. שמתאר אחד לאחד את שלבי האימון של טירונים נאציים בצבא הרייך.. איך אומרים לחייל לפצץ רימון על הראש של חבר שלו כדי לראות אם הוא מסוגל לעשות הכל.. בקיצור מתואר איך הרגו להם שלב אחר שלב את הרגש..והפכו אותם למכונות הרג ורצח שיהיו מסוגלות לרצוח תינוקות.. ואיך תירצו את הכל בנאמנות לפיהרר שהוא הכי צודק והכי מושלם וכולם צריכים ללכת בדרכו.. בקיצור שטיפת מוח רצינית..קרא אותו..ספר מעולה ועוזר להבין הרבה דברים על האנשים (אם אפשר לקרוא להם ככה..) האלו.. מומלץ

למעלה