הערת אזהרה

s21m31

New member
הערת אזהרה

אני נמצאת בתהחילת תהליך רכישת דירה מקבלן. להבנתי, העברת השם בטאבו מתבצעת עד 12 חודש מיום הרכישה אך קיימת הערת אזהרה על הדירה. שאלתי: האם ההערה הזו מגינה עלי למשל במקרה של פשיטת רגל של בעל הפרויקט? תודה.

yaarp

New member
לא

אם העברת כבר את הכסף לקבלן אז אין לך הרבה מה לעשות בפשיטת רגל. הערת אזהרה בעיקר מונעת ממישהו אחר לקנות את אותה הדירה במקומך... את תהיי בעלת הדירה רק כשתשלימי את הרישום בטאבו, עד אז היא בבעלות הקבלן, גם אם העברת כסף ואת גרה שם בפועל. אם הקבלן פושט רגל אז קודם כל הנושים המובטחים (בנקים) יקחו את מה שישאר מהנכסים של החברה, כי הכל משועבד להם. אגב, בנדל"ן יש מינוף גבוהה ואין סיכוי שמשהו ישאר לנושים האחרים כמו ספקים ולקוחות שהם אחרונים שמקבילם משהו בדיני חדלות פרעון... לכן אם את חוששת מקריסה של החברה אז כדאי להשלים את הרישום בטאבו כמה שיותר מהר!

shlomi993

New member
שטויות

1. הערת אזהרה בטאבו מגינה בפני פשיטת רגל של הקבלן, 2. קבלן שרושם את הזכויות בטאבו תוך שנה קיים רק באגדות. 3. אם את מצפה לקבל תשובות בענינים הרי גורל כאלה (עתידו של כספך) -מפורום באינטרנט- מצבך באמת קשה. קחי עו"ד שבקי בתחום שיבדוק את החוזה עם הקבלן לפני החתימה.

s21m31

New member
שלומי

להבנתי, זה פורום ליעוץ משפטי. שאלתי שאלה בכדי לדעת באופן כללי ותו לא. זו מטרת הפורום. אם אתה רוצה לענות בצורה עניינית אז תענה ואם לא אז שב בשקט. נראה שאתה במצב קשה, לא אני. אתה לא צריך לתפוס מעצמך במידה ואתה מבין קצת יותר בנושא ספציפי זה.

michael48

New member
גדולללללל

העברה בטאבו מתבצעת תוך 12 חודש מיום הרכישה.....בדיחה טובה, ממש חזק..........תנסי תוך 8-10 שנים מיום הרכישה, זה יותר מציאותי. ההגנות של הערת האזהרה מצומצמות ולא מבטיחות את כספך במלואו אם בכלל ותלוי בנסיבות. בהצלחה, מיכאל גנון, עו"ד

s21m31

New member
אז שאני אבין

אם רשום לי כרגע בחוזה שהעברה בטאבו תתבצע בין 12 ל18 חודשיים. זה לא הגיוני? (בעיקרון אני נמצאת רק בשלב של בירור. יש לי העתק של החוזה אך עדיין אינני בטוחה אם אני רוכשת את הדירה) זה בניין של 12 קומות וכבר נרכשו דירות רבות. אם זה באמת לא הגיוני כיצד כל כך הרבה חתמו על החוזה הזה? האם יכול להיותשייש הבדל מבחינה זו בין רכישת דירה בבניין לבין רכישת בית (וילה) פרטי?

michael48

New member
יש הבדל

עקרונית, ברכישת דירה בבניין זה לוקח יותר זמן, אבל הכל תלוי בנסיבות הספציפיות, צריך לבדוק את מצב הקרקע, היכן היא רשומה, האם בוצעה פרצלציה, וכד'. לא ניתן לתת לך תשובה חד משמעית בפורום, את צריכה לקחת שעת ייעוץ אצל עו"ד העוסק במקרקעין. עולה כמה שקלים, אבל יכול לחסוך כמה מאות אלפי שקלים. בהצלחה, מיכאל גנון, עו"ד

macgyver007

New member
תשובה

שלום רב, במידה ואת נמצאת בתהליך רכישה של דירה מקבלן הייתי מציע שתעזרי בשירותיו של עו"ד מתחום המקרקעין וזאת בכדי לשמור על זכויותיך בעת רכישת הדירה. במידה ואת רוכשת דירה מהקבלן והדירה נמצאת בשלב הבניה, יש לבקש ערבויות של הבנק לכספים אותן את משלמת וזאת בהתאם לחוק המכר. הערת אזהרה לא תעזור במקרה של פשיטת רגל והדבר הכי טוב לעשות כאמור, הוא לדאוג לקבלת ערבויות מהקבלן. בברכה, עדי רוזנשטיין, עו"ד בראור רוזנשטיין ושות' משרד עורכי דין רח' בן גוריון 2, מגדל ב.ס.ר 1 רמת גן טלפון: 077-5561648/9 סלולארי: 0524825377

למעלה