הערת הזהרה בטאבו

הערת הזהרה בטאבו

תחת לחץ שהופעל הסכמתי להערת הזהרה ברשום הדירה בטאבו בדירה שרכשתי לטובת בני בכורי ,(כאשר מראש היה מדובר שזה יהיה לשני ילדי ,הבכור בצע מחטף)רציתי לדעת מה מחייב אותי הערת ההזהרה והאם אוכל להוריש את הבית למי שאבחר? במידה ובני נפטר מה קורה עם הערת ההזהרה? האם ניתן להוסיף את בני השני להערת ההזהרה? אודה לכם על התשובות ..

shlomi993

New member
תשובה

בשאלתך אין מספיק פרטים. לא ברור מהי ההתחייבות שבגינה נרשמה הערת האזהרה, או במילים אחרות- מה אומר החוזה או ההתחייבות שבינך לבין בנך.

הבהרה

הערת ההזהרה בהליך רישום שאני מעכבת הינה על דירה שרכשתי בכספי בית שרבע ממנו היה שייך לבניי . ההסכם שחתמתי עליו בלחץ אומר שהערת הזהרה לטובת בני הבכור ..(ההסכם בעפ בנינו היה .רק על רבע מהבית בשוויו כיום, וזה מה שחשבתי שהע"וד יודע) האמת בני הצעיר אישר לאחיו לפעול בשמו ,אבל בשיחה בניהם הבהיר שהערת ההזהרה תהיה גם על שמו ... שאלותי מה היא הערת ההזהרה ? האם עוברת בירושה? מה קורה אם ארצה להוריש את הבית לנכדיי ,לאחותי,האם בני צריך לאשר זאת? מה קורה במידה כשאני בונה יחידנה נוספת בחצר? האם הוא יכול להתנגד או לחלופין לדרוש חלק מדמי השכירות שאקבל עבור היחידה הנוספת? תודה על התשובות ..

shlomi993

New member
תשובות

1. באופן כללי- הערת אזהרה היא לא התחייבות עצמאית אלא רק מעין "מנורה אדומה" המזהירה מפני התחייבות קודמת ונרשמת בטאבו על מנת למנוע תקלות מקונה תמים שלא יודע על ההתחייבות הקודמת. 2. עדיין לא ברור מהנתונים שמסרת מה היה אופי ההתקשרות בינך לבין בנך הבכור ? מתנה? מכירה ? התחייבות להימנע מעיסקה ? הלוואה ?. גם לא ברור האם מדובר בדירה ? בבית צמוד קרקע? במספר יחידות דיור ? ויש לכך חשיבות. 3. אני ממליץ ללכת להתייעצות עם עו"ד חדש (לא אותו עו"ד שניסח את המסמכים- וייתכן שמצוי בניגוד עניינים). רק לאחר שיוצגו כל הנתונים תוכלי לקבל תשובות מוסמכות, ולרבות מה עלייך לעשות כדי לבטל את הערת האזהרה שמציקה לך.

תודה לך

בכל אופן התקשרות התקשרות בני ובין בני היא על רקע ירושה ...מאחר ולא היתה צוואה רבע מביתי שייך לבנים ..נאלצתי למכור את הבית בגלל מקומו בקומה רביעית ואי יכולתי , מסיבות רפאויות לעלות לבית , הבנים לא רצו לקבל רבע מכספי הבית (מאחר ואז לא יודעת אם היתה באפשרותי לרכוש בית),אבל רצו להבטיח קניית בית ..בכסף קנתי דירת שני חדרים צנועה , עם אפשרות הרחבה .. ההסכם בנינו היה שרבע מהבית ירשם על שם בני הצעיר ...אולם הבן הצעיר קבל יעוץ שהדבר יפגע בו כשירצה לרכוש בית ...הבכור לא רצה להיות בעל נכס נוסף ...ואז הציע העו"ד הערת האזהרה ...זה הסיפור ...

למעלה