העשרה בטכניון או באוניברסיטה הפתוחה

לב אם

New member
לפי בקשה של עידו אני מתייחסת כאן

אני לא מכירה את הפורום טוב. משמו אני מניחה שמדובר על חלופה של לימוד ביתי, והשאלה אלי מתייחסת לאפשרות לשלב לימוד באוניברסיטה למי שאינו לומד במסגרת השגרתית. אז ככה: הלימודים הרגילים באוניברסיטה הפתוחה, פתוחים לכל אחד, כאשר ההרשמה לתלמידים צעירים מותנה בהסכמת ההורים. בלימודים אלו יש שתי אפשרויות - מתכונת רגילה ומתכונת מורחבת. בתחילת דרכה של האוניברסיטה הפתוחה, רוב התלמידים למדו במתכונת הרגילה - שכוללת בעיקר לימוד עצמי ומעט מאד מפגשים. אין לי מספרים מדוייקים, אך ככל הידוע לי היום רוב התלמידים (לפחות בקורסים הבסיסיים) לומדים במתכונת המורחבת שכוללת מפגש הנחיה שבועי בדומה מאד לאוניברסיטה רגילה. התלמיד הצעיר משתלב בקורסים על פי הקצב שלו, בעזרת יועץ שנמצא במרכז הקרוב אליו, ואינו שונה מתלמידים אחרים. המסלול המיוחד לצעירים שסיפרתי עליו, הוא פרוייקט משותף של האוניברסיטה ומשרד החינוך שמיועד למחוננים ומותנה בהסכמת / המלצת בית הספר בו לומד הילד. אין לי מושג אם הוא קיים בצורה זו בכל הארץ או שזה פרוייקט יחודי לבאר שבע, וגם איני יודעת אם הם מקבלים למסגרת הפרוייקט מישהו שלומד באופן עצמאי - אני מניחה שאפשר לשאול את דיטה קליימן מנהלת המרכז.

תודה, תוכלי לספר עוד על הפרוייקט

בבאר שבע? זו הנקודה שפחות מוכרת לציבור הרחב.

לב אם

New member
אין מה לספר מעבר למה שכבר כתבתי

הפרוייקט רק בחיתוליו - קבוצה שניה יוצאת לדרך בסמסטר הקרוב. מכיוון שעוד לא התחלנו, אז כל מה שאנחנו יודעים זה מה שהציגו בכנס, ועל השאר אוכל לספר אולי בעוד שנה. בגדול: נפגשים פעם בשבוע, באותו יום, כל הצעירים. מקבלים את פניהם בארוחת צהרים (בקפטריה על חשבום אבל במחיר מסובסד), ואחר כך ללימודים. לומדים ביחד בתוכנית מובנית שכוללת שני מסלולים - מדעי המחשב או מדעי החיים. מי שמסיים קורס בהצלחה מקבל השתתפות של 50% בעלות ממשרד החינוך. מובטחת תמיכה, ליווי ויעוץ אישי לכל ילד בכל בעיה - בן אם היא קשורה ללימודים באו"פ ובין אם קשורה לבית הספר ובכלל.

למעלה