העשרה עצמית

Master Stav

New member
העשרה עצמית

בימים אלו אני בודק את החוברות של שיטת סינגפור למטמיטיקה לילדים נישבר לי הZ מהכלום הנילמד בבית הספר מה איתכם מעשירים את הילדים במה שבית הספר לא מסוגל/רוצה/יכול לתת ?

כל הזמן. מילדות. בכלל דעתי על בתי הספר

מאוד השתנתה בשנים האחרונות. פעם האמנתי במערכת הזו - היום אני כבר פחות נילהבת ממנה ומבינה שללא העשרה של הורים - הילדים ישקעו בבינונית ומטה מכך. והעשרה היא לא רק חוגים - גם לצאת לטיול, לבשל, לצלם ובעצם בכל דבר יש אפשרות ללמד ולהעשיר את הידע ולהרחיב את האופקים.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא באופן סדיר, זה קורה באופן טבעי למשל אם הילד מוקסם מנפלאות המגנט, אבא שלו מיד נותן לו הסבר פיזיקלי (מותאם לילד) איך זה עובד. או אם נוסעים לירושליים ורואים כלמיני אנשים שמסתובבים שם ../images/Emo197.gif../images/Emo198.gif../images/Emo195.gif../images/Emo68.gif, אז לא מתעלמים מזה, אלא מסבירים קצת מי הוא מי ולמה ../images/Emo13.gif ואם צריך לחלק דובוני גומי שאורח הביא, בין 4 ילדים, זו הזדמנות לתרגיל חילוק. למשל אתמול, הבכור תהה כמה פעמים הפיצקי יכול להכנס בחלל המטבח. אז מדדנו כמה פעמים הוא נכנס על בלטה, הכפלנו במספר הבלטות; אז אבא העריך כמה פעמים פיצקי יכול להכנס לגובה (עד התקרה), וכפלנו שוב, לצהלת כולם... הרעיון שאנחנו מנסים להעביר, הוא שידע הוא חלק כייפי מהחיים.

hag70

New member
עם הסקרנות שיש אצלנו זאת לא ממש בעיה../images/Emo9.gif

הילדה לא מפסיקה לשאול שאלות ואנחנו עונים בשמחה, לפי תחומי העניין (אמא - רוח וחברה, אבא - מדעים). מה שכן אנחנו נותנים לה את הספייס שלה: כשהיא מתעניינת אנחנו מלמדים ומשקיעים וכשבא לבהות מול הופ היא מוזמנת לעשות את זה בשמחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל זמן שזה הופ אפשר באמת להיות רגועים ../images/Emo13.gif (שנאמר:"לגדול בידיים טובות" ../images/Emo8.gif) העניין הוא שבעוד כמה שנים היא בטח תחליט שהופ זה לקטנים, ואז... ועוד בעיה היא, שהילד/ה השני/ה נחשפים הרבה יותר מוקדם לשטויות של ערוץ הילדים וגרוע ממנו, בגלל האחים הגדולים...

hag70

New member
הופ כבר התחיל לשעמם../images/Emo13.gif

משבוע הבא יהיה לנו לוגי, כי סופסוף יהיה לנו ממיר דיגיטלי בבית. זה גם אומר שיהיה לנו ערוץ הילדים וכל מיני זוועות כאלה אבל הוסכם מראש שאין מצב שמסתכלים עליהם. נראה מה יצא

חנול

New member
הופ משעמם? יש דברים שאני אוהבת...

פוקו, קאיו משפחת הקונצונים, ועוד כל מיני חמודים הם הפייבוריטים שלי.

הילדים שלי לא מתים על הופ

הבכורה כבר באמת גדולה מידי אבל הזאטוט מעדיף בוב ספוג וספיידרמן ואת זה אין בהופ.

hag70

New member
הופ זה מקסים../images/Emo9.gif

ובעיני יש שם תוכניות מאד מוצלחות (גם הקונצונים שרבות שוחחנו עליה פה, אבל גם חי וזרה ועוד כל מינית כוניות שמלמדות על כל מיני דברים). אבל מה לעשות שיש גם דברים תינוקות או לפחות לילדים קטנים והילדה שלנו עוד מעט בת 7. ודווקא בלוגי יש תוכניות ממש לא משהו ואני בטוח שלילדים בגילה מאד קשה להבין או ללמוד משם משהו, אבל זה מה יש. עדיף מערוץ הילדים

schlomitsmile

Member
מנהל
לוגי בהחלט ערוץ טוב כל עוד היא יכולה לעמוד בלחצים החברתיים, ולא מפריע לה שהיא לא מכירה את כוכבי ערוץ הילדים, וגיבורים אחרים, גרועים מהם - תהנו וברכו כל רגע...

למעלה