העתקות בבחינות (מי יצא פרייאר?!)

רחלילי

New member
העתקות בבחינות (מי יצא פרייאר?!)

בעת השרשור על תירוצים נזכרתי: כיתה י´. בית ספר "למחוננים". מבחן בגאוגרפיה. רחלילי לא יודעת כלום מחייה, ויותר מזה, לא מבינה כלום בג"ג. יושבים כמה ילדים "בני טובים" שיש להם שיעור חופשי כי הם דוברי אנגלית. ומכינים "שליפים". רחלילי עובדת בשיא המרץ. יושבת רושמת כותבת. כתב קטן וצפוף. לא יהיה קשה להכניס שליפים כי מותר להשתמש באטלס. יושבים להם כמה "בני טובים" דוברי אנגלית. ושמחים שנפלה בחלקם שעה חופשית למשימה חשובה זו. מחביאים כל אחד באטלסו הוא את השליפים. מגיעה שעת המבחן. תרתי משמע. רחלילי נתקפת התקפי חרדה עזים. מרוב לחץ ומרוב מראות שעוברים לה בראש של מה יקרה אם יתפסו אותה, מה יחשבו עליה, היא הרי ילדה טובה...(חה חה חה) רחלילי מרוב הסטריה חוששת להוציא את השליפים. אבל מה, השליפים בתוך האטלס. כך קורה שבעוד כל הכיתה עושה מבחן עם אטלס (וחלק עם אטלס משופצר יש לומר) ישובת רחלילי ועושה את המבחן כשאטלסה נותר בתיקה!!!! ככה קיבלתי 60 בג"ג שבהתחשב בזה שזה היה ללא אטלס זה לא כזה נורא. אבל זה היה אחד הציונים שבחיים לא אשכח, שמצטרפים לבמחן הראשון בגאומטריה שאם נוסיפו לציון בג"ג לא נגיע יחדיו למאה. זהו חברים. לפחות לא העתקתי. אבל יצאתי פרייארית. ודבר דומה קרה בקורס מיקרו באוני´ ששם באמת כמעט כל הכיתה עשתה שליפים ורחלילי מרוב לחץ שיתפסו אותה פשוט לא השתמשה במחשב שלה במבחן... וכמובן נכשלה (אך לפחות לא העתיקה) ושוב יצאה פרייארית. אבל לא העתיקה. פרייארית.

שמופית

New member
שליפים........

למגן בהיסטוריה בכיתה י´ דיגמתי שליף של הלייף
הכנתי פנקס קטן, מלא דפים קטנים בכתב קטנטן תפורים ביחד... איך שהוצאתי אותו, המורה ניגשה וביקשה שאני אתן לה אותו... לפחות היא לא פסלה לי את הבחינה, אבל בטח הם ישבו אחר כך כל המורים וצחקו על כל השליפים שהם תפסו (אולי הם אפילו עושים תחרות השליף הנועז/המקורי
). בכיתה י"א כבר השתכללנו וחברה שלי ואני המצאנו לנו שפה משלנו, כלומר - לכל אות של הא-ב היה לנו סימן משלנו. זה היה נראה לכולם כמו סינית אבל אנחנו קראנו את זה. וככה השלפנו לכל המבחנים - פשוט כתבנו את התשובות על השולחן (!!!) בשפה שלנו.

אתי@

New member
והבעלוש תמיד מספר......

שלפני מבחנים בהיסטוריה, הוא היה כותב על השולחן את כל התאריכים בערבית......

dorlim

New member
גם לי היה כתב סודי...

ותשובות היו נכתבות ב"קשקשת" על השולחן. חוץ מזה גם כשהייתי טורחת ומכינה שליפים, בחיי לא השתמשתי בהם .כשהיו לי שליפים פחדתי אפילו ללכת לשירותים

רחלילי

New member
זהו??? כל האחרים לא ניסו מעולם????

או שלא יודעים מה זה שליפים. אולי זו מילה בירושלמית.

kisses

New member
מה הבעיה נייר עם כל החומר

יושבת מעל זה, וכשהמורה לא ראה מעתיקים במיוחד בשעורי ערבית

ayush

New member
הייתי אלפוה בלהכין שליפים...אבל

כמעט אף פעם לא הייתי משתמשת בהם.... מצאתי כי הכנת שליפים היא הדרך הטובה ביותר ללמוד למבחן ! ברגע שהייתי מעתיקה את החומר - החומר עשה את דרכו בצורה מיוחדת מהיד-לראש.. ואפילו לא הייתי צריכה לקחת אותם איתי למבחן.

גם אני הכנתי שליפים!

הייתי אלופה בלהכין פתקים קטנים עם ה-מון חומר למבחנים! משהו כמו בול דואר עם כל החומר של השנה כתוב קטן קטן.... ובסוף זכרתי הכל.... שנים שמרתי את הפתקים הללו... ממש יצירות אמנות! שיעורי בית הייתי מכינה כמו ילדה טובה בבית (התרגלתי כי למדתי הרבה שנים באירופה ושם כולם ילדים טובים ולא מעתיקים....)

יעלי2

New member
תראי לילדים שלך, הם לא יאמינו

שגם אמא שלהם העתיקה! אבל אצלהם ההעתקות בטח יהיו באמצעות מחשב מתוחכם דרך שעון היד שלהם. משהו ג´יימס בונדי עתידני, שהמורים לא יעלו עליו

אביבית1

New member
אני הייתי מכינה שליפים

אבל בפעם הראשונה שעשיתי את זה בכיתה י´ (מבחן בהיסטוריה), פחדתי להוציא אותם, מאז הכנתי שליפים אבל גם כתבתי על השולחן בכתב שרק אני ראיתי, וכל האחרים היו צריכים מיקרוסקופ בשביל לראות אותו, וככה פשוט עשיתי לעצמי גיבוי, והאמת שתמיד השתמשתי במה שהיה כתוב על השולחן כי אף פעם לא היה לי אומץ להשתמש בשליפים.

3 סיפורי העתקות בבגרות

1. ישבתי שולחן ראשון ליד הקיר, לפני ארון מתכת גדול. בשעת אחר צהרים מאוחרים, אני ושותפי לשולחן מתגנבים לבי"ס, ורושמים תשובות על הקיר מאחורי הארון. זה היה באזרחות. ציון 95. 2. בבגרות אחרת, באתי עם ג´ינס קרוע. על הרגל- מתחת לקרע, מודבק שליפ עם תשובות לשאלות. בגרות בסוציולוגיה- ציון 90. 3. מזימה עולמית, בגרות בהיסטוריה 93 (זה היה גם בעיתונים). קרובת משפחה של חברה = בשליחות באוסטרליה, פיקססה לנו את טופס הבחינה. מאות תלמידים לחוצים קיבלו שכפולים של הטופס. ציון- 80 (ממש שנאתי היסטוריה...). הסיפור דלף, משרד החינוך איים לבטל את כל תוצאות המבחן. בסוף זה לא קרה, ואני הרווחתי לפחות 40 נקודות במבחן...

וואו שליפים - בטח שהכנתי../images/Emo9.gif

על פתקים עם כתב מאד מאד צפוף, על השולחן , על הכסא של זה שישב מלפניי , על הסרגל בקלמר, על החולצה הייתי מדביקה מדבקה עם החומר בצד הפנימי שלה למטה, כך שהייתי יושבת הייתי יכולה לקפל אותה ולראות. סה"כ האמת הייתי ילדה דיי חנונית , אבל לא פחדתי להעתיק, למרות שבהרבה מקרים פשוט מרב שהכנתי פתקים כבר זכרתי הכל הע"פ . עוד משהו שהייתי עושה, השגתי דפי מבחנים (דפי שורות של הביה"ס שעליהם היינו צריכים לכתוב תשובות, ) ובבית הייתי משערת בעיקר בהיסטוריה מה יהיהו השאלות ופשוט מכינה מראש תשובות, , ואת זה הייתי שמה בתיק במקום שליף, ואם היתה אותה שאלה, הייתי פשוט מוציאה מהתיק תשובה מוכנה.

רחלילי

New member
איזה רעיונות גדולים../images/Emo70.gif

רק על הרעיונות הייתי נותנת לך מאה איזה יצירתיות בחיים לא הייתי מגיעה לרמה כזו של תחכום.

ווואו נראה לי שהצטיירתי בעינכם

ממש כילדה מעתיקנית. אז אני רוצה רק לתקן , היו לי המון המון רעיונות - בזה אני ממש יצירתית..... אבל אני רוצה לספר לכם משהו . כשהגיעו מבחני הבגרות אני השבעתי את עצמי שאני בבגרות לא מעיזה להעתיק ולא רוצה להסתכן, אבל פחדתי מאד שלא אצליח במיוחד בביולוגיה שעשיתי 5 יח"ל , וכל הזמן העתקתי, אז פשוט ישבתי עם עצמי ממש ממש חזק ולמדתי לבגרות , ובלי להעתיק באף מבחן קיבלתי ציונים שבחיים לא הייתי חולמת עליהם . בביולוגיה למשל קיבלתי 87 . האמת נראה לי שפשוט מכל הכתיבות של השליפים זכרתי הכל ואז היה לי יותר קל. עוד קטע- מבח בספרות כיתה י"ב. אני וחברה שלי יושבות בסוף הכיתה צמוד לקיר . השולחן שלי מלא הכתב צפוף. חברה שלי קוראת למורה להסביר לה משהו , אותו מורה מגיע מהצד שלי (כי בצד השני יש קיר) , ומה לעשות שהוא לא שומע הכי טוב. בקיצר הוא מתקרב אליה עוד ועוד כי הוא לא שומע, ואני מתה מפחד כי תכף הוא דבוק לי עם הפרצוף שלו לשולחן . במזל הוא לא ראה כלום , והכל עבר בשלום....

danonit

New member
סיפור שליפים...

גם אני הייתי עושה מלא שליפים, בעיקר אחרי שקלטתי שזאת הדרך הכי טובה להכניס חומר לראש - אבל לא הייתי ממש משתמשת בהם בפועל... לפני המבחן מגן במתמטיקה כמה חברים שלי באו לקרוא לי דחוף דחוף לרוץ למזכירות בי"ס כי המזכירות משדכות שם את הטפסים של המבחן (הם לא העיזו להציץ, ואני הייתי ידועה בתור אחת - איך לומר - שכן...) הקיצר רצתי לשם (8 קומות למעלה) והסתובבתי שם בתמימות וראיתי 2 שאלות שלמות ושעוד כמה דפים צולמו מהבגרות של שנה שעברה... אז חברים שלי ואני הכנסנו את התשובות לשאלות שראיתי מוכנות למבחן (כי מותר היה להביא דפי טיוטה) והוספנו אותם, וכמובן למדנו טוב טוב את התשובות לכל השאלות של שנה שעברה... ככ הוצאתי 100 במגן במתמטיקה

ספר השליפים

אני זוכר שהיינו גוזרים מחברת מסביב לאיפה שיש סיכה שמהדקת את הדפים ביחד, ככה נוצר ספרון כיס קטנטן עם המון
מקום לכתיבה. אבל אחרי מבחן אחד שהשתמשתי בשיטה, גיליתי שבאמת יותר קל פשוט ללמוד את החומר (לא שטרחתי לעשות את זה...) הלוואי והייתי

למעלה