העתקתי מפייסבוק

גנגי

New member
העתקתי מפייסבוק

(מקווה שהבוחנת לא תפסול אותי על זה)

Hillel Sommer (מרצה לדיני משפט)
20 hrs ·

תשמעו סיפור עצוב ומצחיק גם יחד. בבחינה בדיני פרסום השנה נשאלה שאלה על "תקנון מבצע". חמישה סטודנטים שונים ניתחו את השאלה בצורה מוצלחת יותר או פחות, וכולם כתבו כאסמכתא את המילים "ירום הודו" (אם כי חלקם עיברתו ל"יורם הודו"). הבודק ואני לא הצלחנו להבין מאיפה זה בא. תהינו אם זה שיבוש של שם פסק דין כלשהו שמובא כאסמכתא.
זה לקח יומיים, ואז נפתרה התעלומה.
בשנה שעברה שאל אותי סטודנט בדף הפייסבוק הכיתתי מה האסמכתא המשפטית לכללים שאני מלמד בשיעור על מעמדו המשפטי של "תקנון מבצע".
השבתי לו (בפייסבוק) שמדובר בפיתוח שלי של דיני ההטעיה בחוק הגנת הצרכן. הייתי כנראה במצב רוח משועשע, והניסוח שלי היה: "ניתוח של המרצה, ירום הודו, כנגזרת של דיני ההטעיה בחוק הגנת הצרכן וקצת של דיני החוזים".
זה לקח למעלה משנה, אבל המרצה הידוע "ירום הודו" (או יורם) הפך לאסמכתא במחברת הבחינה הרשמית של המחזור בשנה העוקבת. מעניין כמה שנים העניין יימשך עכשיו. וכמובן שאם מישהו רוצה להציע את ד"ר יורם הודו לאיזה פרס, אז זה הזמן.

giba70

New member
אני לא הבנתי מה זה מרצה

לדיני משפט?
זה כמו, נגיד, מדריכה לתזונה אכילה?
&nbsp

אבא שלי סיפר פעם על סטודנטית חרוצה

שבאחת ההרצאות כתבה כל מילה שיצאה מפי המרצה ואז ברגע מסויים היא כנראה לא הספיקה לכתוב, הרימה את הראש ושאלה "מה היה המשפט האחרון? לא דובים ולא מה?"

L Bloomer

New member
אצלנו בתיכון מישהי שאלה איך כותבים "פישר"

אחרי שהמורה אמר משהו כמו "איך נפוליאון, הפישר הקטן הזה, הפך לקיסר צרפת".
אבל זה היה די מזמן.

למעלה