העתקת דוגמת רקמה

העתקת דוגמת רקמה

אני בד"כ מעתיקה את הדוגמא עם עפרון או מאלתרת על פיה בלי ממש להעתיק.
או שזו רקמה קטנה ומעתיקה ומה שרואים זה מספיק.

עכשיו כשרציתי לעשות משהו מורכב יותר (למה נתתי לה לבחור לבד, ומשהו עם כ"כ הרבה פרטים לרקום על חולצת טירקו!
מה עבר לי בראש???) אז זה יוצא חלש מדי, לא רואים מספיק ברור, ומעצבן. רוצה העתקה מדויקת, אבל גם שבוודאות תמחק אח"כ.

בעלתה בית הביאה לי גלגלת (אלו פרטים קטנים מדי לגלגלת) וגיר סימון - זה מתאים יותר לתפירה מאשר לרקמה.

יש לי דף העתקה צהוב לבד כהה. על לבן בקושי רואים משהו.
עם עפרון יצא גם שלא רואים מספיק חד את הכל.

אילו עטים יורדים בוודאות יש OUT THERE שאתן ממליצות?

Miss Moo

New member
פתרון אפשרי...

יש עטי סימון לתפירה אבל נראה לי שהם קצת עבים (תלוי כמובן בציור, אמרת שיש בו הרבה פרטים...)

פתרון אחר הוא להעתיק את הדוגמא על נייר פרגמנט, להצמיד אותו בסיכות לבד ולרקום עליו ובסוף העבודה פשוט לקרוע אותו בעדינות... הצעתי את זה בזמנו למישהי פה שעבדה עם קטיפה (שזה בד שבכלל בלתי אפשרי להעביר אליו תרשים) והיא אמרה שזה עבד לה...)

העתקתי פעם אחת על טישו

(זה מה שמצאתי בנט, כשרציתי להעתיק לשחור בערב, והעפרונות הייעודיים לזה לא עשו עבודה מרשימה, ולפני שניתי את נייר ההעתקה הצהוב),
ונשבעתי שאני לא רוקמת ככה יותר.
כל התכים יצאו לי הרבה פחות מדויקים ויפים והיה ממש סיוטי מבחינתי.

תכלס - זה היה סוס ים קטן על מכנס שחור, אז לא הרבה עבודה יחסית, ויצא מקסים, וממילא לא רואים את זה מקרוב.
אבל בחט"ב רקמתי יותר מדויק מזה.

תודה!

tair40

New member
תקשיבי!

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2285&MessageId=166215110
אחד הדברים החדשים שלמדתי כאן לאחרונה, אני משתמשת בו והוא נהדר!
לא להאמין אבל זה עובד!

maybesure

New member
נכון אבל אי אפשר להתבלבל

כי זה "עט מחיק" - וזה מה שאת צריכה לבקש בחנות מכשירי הכתיבה. רוב האנשים שאני מכירה משתמשים בזה לתשבצים/סודוקו.
בקצה שלו יש מחק אפור. זו בעצם חתיכת פלסטיק רכה שבחכוך יוצרת חום ומעלימה את הדיו.
ברקמה אני מעלימה את הדיו בגיהוץ, ואם אני לא רוצה "לשטח" את הרקמה בגיהוץ - אז בעזרת מייבש שיער.

אני משתמשת בו לכתיבה על לוח שנה, אם מתבטל לי משהו אני פשוט מוחקת.

רכשתי כאלו עבור כ 15 בנות שמשתתפות איתי בחוג רקמה וכולן מרוצות.

אבל גם לפני איזה20 שנה היה עט מחיק

והוא לא נמחק מחום, אלא באמת מהמחק....

אז לך ברור שיש אחד, שמתאים גם וגם, לי לא

חוץ מזה שיש לעוד חברות, לא רק של פיילוט, את יודעת שגם שלהם מחיקים כך?
וממה שחיפשתי מדגישים שזה עט ג'ל מחיק. אולי הג'ל הוא הרכיב המשמעותי פה..

קניתי שניים.

tair40

New member
אני רק יודעת שניסיתי

וזה באמת עובד יופי, אני "מוחקת" עם מיבש שער שסוף סוף אחרי שנים בארון בגדים יש לו שימוש

למעלה