העתקת מודעות אישיות (השכרת דירה) בין אתרים

העתקת מודעות אישיות (השכרת דירה) בין אתרים

שלום,
העליתי מודעה באתר ישראלי X לגבי השכרת דירה בבעלותי. אתר ישראלי אחר Y העתיק את המודעה קומפלט - כולל את פרטי הקשר שלי (טלפון, שם) ותמונות שצילמתי של הדירה וכן כתובת הדירה וכל התיאור שסיפקתי. יש לציין שהאתר Y עושה את זה במוצהר, מעתיק את כל ההודעות מאתר X ומפרסם אותן אצלו.
האם המעשה הזה חוקי? אני לא משפטן בהכשרתי, אבל לפי המעט שאני יודע: אני אישרתי לאתר X לפרסם את הפרטים שלי מתוך ידיעה שאני בשליטה על המודעה וכו'. אמנם העליתי את המודעה לאתר ציבורי שבו כולם יכולים לראות את הפרטים, אבל אני עדיין חושב שיש צעד שמפריד בין זה לבין פרסום מודעה שלמה בשמי, עם מספר הטלפון שלי וכל הפרטים המזהים באתר אחר.

חיפשתי בגוגל פסקי דין שנוגעים לנושא אבל לא מצאתי משהו רלוונטי.

אשמח לתשובה, תודה רבה!
 
העתקת מודעות

פסק הדין הכי רלוונטי לעניינך הוא פסק דין בו ייצגתי בשם חוגל נ' רביב. חפש בגוגל. מחוזי. כבר אגלה לך סוד: ניצחתי שם, ונפסק שהמודעות הרלוונטיות לא היו מוגנות למרות שהועתקו.
ככלל, כמו כל דבר בתחום שלנו, יש כאן ניואנסים רבים שביניהם: זהות התובע, אופי המודעה, תוכן המודעה, הנזק שנגרם לך (אם נגרם) וכדומה.
כלל האצבע הוא שהמידע הוא חופשי, טקסט או תמונה יצירתיים ומאגר מידע כלליים- מוגנים.
איפה עובר הגבול? רק ביעוץ עם עו"ד תוכל לקבל תשובה יותר קונקרטית.
בהצלחה.
 
אין מה להוסיף...

 

Oz the great

New member
אין פה פגיעה בפרטיות?

אם מישהו מפרסם מודעה עם השם והטלפון שלו בלוח X מתוך מטרה למכור את הרכב, וידוע שבאתר X הוא יכול למחוק את המודעה. ולא רק שהוא יכול למחוק את המודעה, באתר X הטלפון מופיע בתור תמונה - ככה שא"א לחפש את המס' טלפון בגוגל ולמצוא את המודעה.

האם תאמר שמישהו שהעתיק את המודעה, ועכשיו שנתיים אחרי שהמודעה כבר הוסרה מהאתר המקורי, כל מי שמחפש באינטרנט את השם או הטלפון של המפרסם, רואה את המודעה למכירת רכב. זו לא פגיעה בפרטיות? הרי המפרסם בזמן הפירסום חשב שהוא יוכל למחוק את המודעה ושהטלפון שלו לא יהיה זמין בגוגל.

אני אשאל את זה אחרת: האם מותר לאדם X לכתוב בבלוג שלו (שזמין במנועי חיפוש) את השם והטלפון של אדם Y עם פרטים על מכירת רכב שהוא ביצע, ולמעשה לספר לכל העולם ללא רשותו של Y איזה רכב היה לו, למה הוא מכר את הרכב, כמה כסף הוא דרש על הרכב וכו' וכו'? דבר שיכול לשפוך אור רב על סוג האדם כשמחפשים מידע על האדם בקשר לסכסוך/חיפוש עבודה/פיתוח קשרים עסקיים.

לי עצמי יצא כמה פעמים לחפש מידע על אנשים, ומודעות כאילו הם המקור הכי טוב להתרשם מהאדם לפני שאתה פוגש אותו, בגלל שאילו מודעות שהכותב לא התכוון שאני אראה בחיפוש אחריו. את הרזומה הוא ערך טוב טוב לפני שהוא הגיש - אבל את המודעה...הוא לא חשב שאני אראה.
 
תראה את הגדרות החוק

יש "פגיעה בפרטיות" בלשון בני אדם, או תחושה סובייקטיבית שהפרטיות שלך נפגעת, ויש הגדרת החוק. הן לא חופפות. אלה הגדרות החוק.
החוק לא צועד יד ביד עם המציאות, הוא תמיד קצת מאחורה. יש שתי אפשרויות:
א. או שמשנים את החוק (מעדכנים)
ב. או שבית המשפט מפרש את החוק פרשנות יצירתית ("חקיקה שיפוטית") וקורא בתוך ההגדרות הישנות משהו חדש. בארץ הוכרה מזמן "הזכות להיעזב" פס"ד ונטורה כמדומני. אבל "הזכות להשכח" עדיין לא הוכרה. באירופה היום יש תביעות לחייב את גוגל להסיר תוצאות חיפוש.

זו לשון החוק:
2. פגיעה בפרטיות מהי
פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה:
(1) בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת;
(2) האזנה האסורה על פי חוק;
(3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד;
(4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;
(5) העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו;
(6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח;
(7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם;
(8) הפרה של חובת סודיות לגבי עניניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע;
(9) שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה;
(10) פרסומו או מסירתו של דבר שהושג בדרך פגיעה בפרטיות לפי פסקאות (1) עד (7) או (9);
(11) פרסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד.
עינייך רואות שמה שאדם עושה במרחב הציבורי, לא מוגן. אם הוא החליט לפרסם את הטלפון שלו או את הרכב שלו, אז נתן הסכמתו מדעת. אין בחוק התייחסות למתן הסכמה ולאחר מכן ביטול ההסכמה. זה עניין בלתי הפיך. כי המידע כבר שוחרר.
 
למעלה