העתקת קטעי מאמרים מאתרים מובילים

nehederet

New member
העתקת קטעי מאמרים מאתרים מובילים

שלום רב, אם אני מעתיק כותרת ראשית + כותרת משנית מאתר כלשהו (למשל YNET חדשות) לאתר שלי אבל מוסיף את הקישור למאמר המקורי ע"י ציון של "לכתבה המלאה לחץ כאן", האם אני עובר על חוק זכויות יוצרים ונדרש לקבל אישור מהאתר המקורי? תודה, גולש בעילום שם

העתקת קטעי מאמרים

מבחינת החוק, ברוב המקרים כותרת ראשית לא תהווה יצירה בפני עצמה וגם לא חלק מהותי מיצירה וכאשר תתבצע העתקה שלה בצירוף מתן קישור וייחוס לבעלי הזכויות, הפעולה לא תהווה הפרת זכויות. לגבי כותרת משנית, חוששני שהמצב עלול להיות יותר מורכב, שכן יש יותר סיכויים שכותרת משנית, אם היא יותר ארוכה, היא עלולה להוות חלק ניכר מהיצירה. נראה שברוב המקרים,עדיין ניתן להשתמש בה, במסגרת הגנת השימוש ההוגן. אולם את שואלת על העתקה סיטונאית, ויש לדעתי הבדל בין העתקה של כותרת אחת לבין בניית עסק שכולו בנוי על העתקות מיצירות של אחרים. כפי שהסברתי פעמים רבות, חוק זכות יוצרים אינו חזות הכל, כך שגם אם לא תהיה הפרה, צריך לבדוק את האתר ממנו רוצים להעתיק, ולוודא שתקנון האתר אינו אוסר פעולות כאלה, שכן הפרת תקנון הינה למעשה הפרת חוזה.

nehederet

New member
העתקת קטעי מאמרים

דורון - תודה ! לגבי האתר שמעתיק כותרות ומציג קישור לאתר המקורי - האם אמור להיות הבדל אם מדובר באתר מסחרי או באתר המיצג עמותה חברתית שכל חבריה מתנדבים ומתקיימת מתרומות?

ממש לא

כולם שווים לפני החוק. כדי להמחיש לך, זה בערך כאילו שתשאלי אותי אם אם למובטל מותר לגנוב לחם מהסופר.

nehederet

New member
‫העתקת קטעי מאמרים

הבנתי, תודה ושאלה אחרונה באותו נושא, מה קורה עם תרגום מאמרים לעברית? כלומר לקחת מאמר מאתר בחו"ל בשפה כלשהי, לתרגם לעברית ולהכניס לאתר שלי, האם גם זאת עבירה על חוק זכויות יוצרים גם אם אני מציינת שמקור המאמר הוא מאתר בחו"ל בכתובת הזאת והזאת?

דין תרגום

כדין העתקה. זאת פשוט פעולה נוספת מבין הפעולות שהזכות היחידה לבצעם נתונה לבעל כויות היוצר.

למעלה