הע\ארה קטנה...

dani09

New member
הע\ארה קטנה...

בהודעת המנהל\ת בפורום, המסר פונה לנשים בלבד והיות שיש כאן תרעומת לא קטנה על נושאים מסוג זה-אפשר להפנות הודעה זו לשני המינים. (אני בטוחה ש"אבא גאה" יסכים איתי)

tookmy

New member
על אפליה מתקנת שמעת?

פעם אחת אנחנו רוצות להרגיש כמו מלכות העולם. חוץ מזה אני מפנה אותך לאתר שפונה רק לנשים "מטעמי דווקאות פמיניסטית", ואת האתר, מותר לי לגלות, בנה מכר שלי שהוא גבר והאתר אפילו לא קשור לענייני פמיניזם. סתם. אז בפורום שמיועד לנשים בעיקר? נו, באמת.

BooBee

New member
בעניין האפלייה המתקנת

אני מתנגדת. אני חושבת שאפלייה מתקנת עוד יותר מותירה נשים בעמדות מוחלשות וזה יוצר אנטיגוניזם בקרב הציבור הגברי. אני רואה את זה כמו כוסות רוח למת. באמצעות האפלייה המתקנת, כך אני חושבת, סותמים לנו את הפה, יענו "הנה, יש 2 שרות בממשלה, מה עוד את רוצה?", "הנה, שריינו 20 אחוז בדירקטריון, מה עוד?". בדיוק כמו שזה שיש היום חיילות שמגיעות לקורס טייס ויש טייסת קרב אחת, אז זה ישר גורם לדיבור מהסוג של "הנה, יש טייסת קרב, מה את מתבכיינת". ושוב, אני אחזור ואומר, בפעם המליון וחצי(מי סופר), שרק שינוי עמוק לאורך שנים בתפיסות חינוכיות במערכות החינוך, העצמת נשים לא מתוך חולשה, אלא מתוך שוות בין שווים ושוות יגרמו לשינוי ממשי. רויטל.

אבא גאה

New member
שינוי עמוק בתפיסות החברה

מתחיל בדברים נורא קטנים.... כמו: שילדות בביה"ס מתחילות להבין שזה שמדברים אליהם בלשון זכר למרות שהן רוב מוחץ בקבוצה זו או אחרת זה לא בסדר.... או כשבנים בכיתה לא "נעלבים" כשמדברים אליהם בלשון נקבה רבות, כי הם מבינים שזה לא רע או משפיל יותר להיות אשה....

ולהלן תגובת האקדמיה ללשון:

"לא היו דברים מעולם! צורת הזכר בעברית היא הצורה הלא-מסומנת, הצורה הסתמית - והיא יפה אפוא גם לנקבות. ואילו צורת הנקבה מציינת רק נקבה. זו דרכה של העברית, ואין האקדמיה רואה עצמה רשאית לקבוע קביעה המנוגדת לדרך זו. (אגב, אילו התקבלה החלטה כזו, פירוש הדבר היה שיש לספור את הנוכחים בכל אירוע כדי לדעת איזו לשון לנקוט. ועוד אפשר היה להקשות אם ההחלטה חלה גם על עצמים שאינם בני אדם, כגון דלתות וחלונות.)" ממש ככה. ועוד תחת הפרק "שאלות קבועות".

אבא גאה

New member
מישהו ספר

את כמות הגברים וכמות הנשים באקדמיה? עם כל הכבוד לאקדמיה (ואין לי הרבה כבוד) היא מורכבת מא/נשים שהיום אומרים Y ומחר יאמרו X. בהרבה מקרים העם קובע את השפה ולא האקדמיה. למרות שהם נורא רוצים, אף אחד לא מדבר בשח-רחוק, הולך לטוזיג ומגיש תקרובת. אנשים מדברים בטלפון, הולכים לקומזיץ ומגישים כיבוד/ חטיפים /פיצוחים.... זו דרכה של העברית! קפיש? אקדמיה? קפיש?

אבא גאה

New member
אבא גאה דווקא לא מסכים ../images/Emo3.gif

אם הרוב נשים (והרוב נשים כאן) ויש רק גבר אחד, אז זה נראה לך בסדר שידברו לכולם בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד? האם 99 נשים אמורות להבין שמדברים בלשון זכר מטעמי נוחות ואילו גבר אחד לא מסוגל להבין זאת? לי אין שום בעיה שידברו אלי בלשון נקבה (במידה ומדובר על קהל גדול שיש בו גם נשים כמובן)

dani09

New member
אני מקווה שהבנתם\ן

שהפנייה שלי היתה לאור הדיונים האחרונים בפורום...

למעלה