הפאראמדיק כבן אדם

inbale

New member
הפאראמדיק כבן אדם

קטע ששלחו לי במייל. מענין וחשוב לקרוא.

דן צ

New member
זה לא רק הפאראמדיק

זה גם החובשים הנהגים והמתנדבים שחווים את מראות הזוועה בעיניהם, ואני מצטער אבל אף אחד לא יוכל לומר " אני חסין ,כי ראיתי המון מראות שכאלו שזה הפסיק להשפיע עליי". ואני מאמין לפאראמדיק הזה על כל מילה שאמר וזה לא קשור לאופי של הבן אדם כל אחד נשבר ממראות כאלו וזה פוגע לו בחיים האישיים. בוקר טוב לכולם , דן

ישראל פ

New member
התמודדות...../images/Emo57.gif

עינבל / דן שלום. הכותב האנונימי הביע את תחושותו האישית, הכואבת, המייסרת, ואם נרצה הכה אנושית למראה אליו נחשף הוא ורבים רבים מעובדי ומתנדבי מד"א. אינני דובר לא של מד"א ולא של המנכ"ל, אך מהיכרות אישית קרובה מאוד למנכ"ל, יסכימו כולם ללא ספק, כי מר אבי זוהר הוא יחיד במינו ברגישותו העצומה לכאב, סבל, כמו שמחה של עובד או מתנדב במד"א. לא זכור לי מנכ"ל אשר התרוצץ ממש לכל האירועים של עובדיו ומתנדביו, לא היתה לוויה אחת בה לא נצפה המנכ"ל, ולאחר מכן גם בעת ניחום האבלים, לא היה פצוע אחד אותו הוא לא ביקר, עודד, והפיח בו רצון ונחמה. לא היה מנכ"ל אשר אין לו לא יום ולא לילה, ומשתתף אישית בכל אירוע פח"ע, בכל סיום קורס, ומעורה כל כך בחיים האנושיים הדינמיים של הארגון ועובדיו ומתנדביו. להאשימו בציניות / בכהות חושים הינו האבסורד הגדול ביותר, ולדעתי אכן מי שלוקח על עצמו את העיסוק בהגשת עזרה ראשונה וכניסה לתוך זירה כמו פיגוע, חייב לדעת מראש את ההשלכות והסיכונים הנצפים ממנו, ואני בטוח שרוב רובם של עובדי ומתנדבי מד"א יודעים להתמודד בצורה הראויה אל מול המראות הקשים מנשוא אליו הם נחשפים. יחד אם זאת, חשוב לציין כי עובד / מתנדב אשר חש צורך בעזרה כלשהיא בעקבות עבודתו {ולא משנה באיזה אירוע מדובר, גם מראה פלילי לעיתים הוא מראה קשה מנשוא, ודי להזכיר את מקרה הרצח המשולש בו אמנון כהן מת"א רצח את אשתו וחנק למוות את 2 בניו הפעוטים ולאחר מכן בקור רוח הציתם} יכול, זכאי, ואף חייב לדווח על כך לממונים עליו, אשר ידעו איך לטפל ולסייע בעדו בצורה הטובה ביותר. אגף הרפואה בראשות ד"ר פיגנברג, מרכז את התחום של סיוע והגשת סעד נפשי לנפגעים מהמראות ועושה את הכול על מנת להחזיר את העובד / מתנדב למסלול החיים הנורמטיבי בהקדם. אז... שלא נזדקק, שלא נצטרך, אך במידת הצורך ראוי וכדאי לדעת, שיש בהחלט אוזן קשבת.

inbale

New member
ברוך הבא ישראל ../images/Emo24.gif

אני שמחה שהצטרפת אלינו. אין לי היכרות אישית עם מר אבי זוהר אבל ללא ספק ההתבטאות הזו אם אכן צוטטה נכון היא התבטאות אומללה. אין לי ספק שכל אחד מעובדי מד"א יודע להתמודד עם מראות קשים ועם חוויות קשות אבל אסור לשכוח שבתוך כל המערכת הענקית הזאת שנקראת מד"א נמצאים בני אנוש. לכל אדם יש את סף הספיגה והיכולת שלו. אין אדם אחד שפוי שיכול לומר שהוא רואה מראות קשים של פיגוע וזה לא משפיע עליו. יש דברים שגם המוח האנושי לא יכול לקלוט. התגובה של אדם משתנה מאחד לאחד אבל תמיד והדגש הוא על זה היא שיש תגובה. לאנשי מד"א אין את ה"פריוולגיה" של לסגת לאחור לקחת אוויר ולנשום בזמן אירוע קשה. תחת לחץ גדול ומראות קשים חייבים להמשיך ולתפקד ולשמור על מחשבה צלולה. בכל סיטואציה שאדם אחר היה בורח או נסוג לאחור אנחנו אילו שצריכים לזנק ולהמשיך הלאה. וזה גובה מחיר. את המחיר משלמים אחר כך בנישה הפרטית שלנו. בבית. בחיק המשפחה. אני מקווה שבמד"א משכילים להבין שתקופה קשה כמו שעברנו צריך להשקיע בעובדים ולתת מקסימום תמיכה. אני מקווה שלא מחכים שהעובד יבוא לבקש את הסיוע אלא מספקים אותו כחלק מטיפול סטנדרטי בעובד. כדי להציל חיי אדם צריך להיות קודם כל בן אדם.

berrale

New member
התבטאות המנכ"ל

א. למיטב ידיעתי והכרתי מד"א אינו מודע ואינו ערוך לטפל פסיכולוגית בצוותים הרפואיים. לא רק בתקופת פיגועים הדבר רלונטי, לא חסרים מתנדבים צעירים שעזבו את את הסניף בו אני מתנדב לאחר שחוו אירוע טראומטי כזה או אחר כגון תאונה קשה, החייאה על מכר. אף אחד, כולל עבדכם הנאמן כבעל תפקיד בעבר, לא פנה אליהם ולא בדק אפשרות לעזור להם. ברוח התבטאות המנכ"ל, יש איזושהי מחשבה לא מושכלת שאנשים שאינם מצליחים להתמודד, כנראה לא מתאימים לארגון ולאופי העבודה. בראיה מפוכחת יותר מדובר בשטויות במיץ. המינימום שאפשר לעשות הוא להעביר סדנאות בנושא ולאפשר טיפול פרטני. ב. ובכל זאת, לזכות המנכ"ל ייאמר שבניגוד מוחלט שבמוחלטים לקודמו, מאז אני זוכר את מד"א, הוא התבלט בתרומתו לרווחת העובדים (בעיקר) ולמתנדבים ויש לו השגים לא מעטים בתחום מצבו הכלכלי של האירגון (אולי זה יפתיע את חלקכם, אבל יחסית המצב מצוין). אגב, אינני יכול להוכיח קשר ישיר, אבל מאז שהוא בתפקיד, היחס למתנדבים השתנה מקצה לקצה. ג. (ושוב..) ויחד עם זאת, דבר אחד שלא אהבתי אצלו זה התערבות בשיקולים מקצועיים, אבל זה נושא לדיון נפרד.

למעלה