הפגישה באיכילוב ל 30/8 נדחתה !!!

רוייקו

New member
הפגישה באיכילוב ל 30/8 נדחתה !!!

הפגישה למחר נדחתה, כאמור. הודעה לגבי תאריך חדש תבוא כשאדע מחנה, האחות המתאמת של דר´ סובחי. יום טוב רוייקו

lia*

New member
היי! אני גם יכולה לבוא?

או שזה רק למנותחים? איך זה הלך? צריך להירשם -לשלם?

שלגיה**

New member
ליה חמודה

כשזה יגיע,אם זה יגיע...את תדעי את הכל בנתים דוחים ודוחים ודוחים....

רוייקו

New member
הפגישה פתוחה לכולם .. ו..כן, יש

פרוטקציות למשתתפים בפורומים...
סתם סתםםםם, ההזמנה, פשוט, נעשית בעיקר באמצעות הפורומים ופחות באמצעות פליירים או הודעות בבית החולים עצמו. הפגישה בהשתתפות דיאטניות קליניות, דר´ סובחי או מנתחים אחרים בבית החולים איכילוב ועוד אנשי מקצוע, כגון אנדוקרינולוג, פסיכיאטר וכו וכו´.. הפגישה מתוכננת להיות להתקיים אחת לחודש, בכל יום חמישי אחרון של כל חודש וכולם מוזמנים, מועמדים לניתוח ומנותחים מכל בתי החולים השונים. (כמובן שהשאיפה היא למשוך גם את אלה הפונים לאיכילוב אבל לא רק) את וכל האחרים מוזמנים לערב הזה. אני אשתדל להיות נוכח שם. רוייקו

קרן_ס

New member
הפגישה

מישהו יכול לפרט מה אמור להיות בפגישה ? זה תמיכה ? זה הרצאה בנושא קיצורים ? רק רציתי לדעת אם יש לי טעם לבוא (אם וכאשר זה יתקיים...) כי אני לא מקוצרת קיבה. 10X, קרן

רוייקו

New member
מטרת הפגישה באיכילוב:

1 לטפל בבעיות שנוצרו למנותחים ולענות על שאלות מומחים לקבוצה גדולה... 2 להעביר משוב אחד לשני - רופאים למנותחים ולהיפך 3 מיפגש חברתי של מנותחים ומועמדים לניתוח.. העברת חוויות וכו ועוד ... את מתכננת ניתוח, קרן ?

קרן_ס

New member
חושבת על ניתוח...היום כבר לא

בעבר הלא רחוק חשבתי על ניתוח, החלטתי שכנראה אין לי מספיק רצון ושהניתוח פשוט יכריח אותי להפסיק לאכול. באחד המפגשים של הפורום מוואלה השתכנעתי בזכות גומל ושלגיה שלא כדאי עדיין (כי לא ניסיתי עוד מספיק דיאטות והניתוח הוא מפלט אחרון), בנוסף יש לי חברה שעשתה את הניתוח לפני מספר שנים (כשיטת הטבעת רק נכנסה, היא שלימה באופן פרטי איזה 30,000 שקל !!! אצל הרופא המפורסם שאת שמו אנ לא אציין (בעצם אני כן אציין - סובחי), והיום כשהיא סובלת מכאבים איומים עד כדי אשפוז הוא לא מוכן לראות אותה ולא מוכן לעזור לה (על כל סגירה ופתיחת הטבעת הוא דרש ממנה אלפי שקלים!!!). בנוסף כל מה שאני קוראת בפורמים השונים ממש גודם לי להתרחק מהעיניין, אני לא חושבת שאני מוכנה לסבול כ"כ הרבה בשביל להיות רזה ואני לא מוכנה לעשות כאלו ויתורים בחיי רק בשביל מראה חיצוני, חוצמזה אני מבינה ממה שכותבים פה רבים שהראש עדיין רעב...אז מה עשינו בזה ?!?! אני מעדיפה שהראש יהיה לא רעב והבטן כן!! אני לא אוכל לסבול את העיניין הזה שבא לי משהו לאכול (לדוגמא משהו בצקי/מאפים) ושאני פיסית לא אוכל לאכול - אני אצא מדעתי במיקרים כאלו, אני בטח אהיה עצבנית מכל העיניין. היום כפי שאתה יודע עשיתי לעצמי את הסוויץ הנהדר הזה בראש ואני אוכלת קצת כל כמה שעות, לא מגיעה אף פעם למצב של רעב כדי שאני לא אתנפל על המטבח, נהנית מאוד מהאוכל שאני אוכלת (לא רק סלט וגבינות, גם דברים שאסור לפעמים - ומקזזת עם משהו אחר), רגועה, והכי חשוב: יורדת במשקל !!! (אמנם לא בקצב המסחרר שלכם, אבל בממוצע קילו פלוס מינוס בשבוע). אבל.... למרות כל מה שכתבתי למעלה...אני מעוניינת לבוא ולשמוע בנושא - האמת שנראה לי שעל כל דבר רע שאני שומעת על הניתוח (כאבים, "סתימות", ניתוחים חוזרים וכו´) אני רק מחזקת את ההחלטה שלי לסוויץ הגדול שעשיתי בראש ובהרגלים היומיומיים שלי. חוצמזה שאני טיפוס סקרן מטבעי ואני חייבת לדעת הכל וקצת להתערב גם בדברים שלא נוגעים אליי ישירות, ואם אני לא יודעת אני חייבת לשאול !

gal33

New member
אני הגעתי לניתוח מטעמי בריאות

בלבד. ההכללה שכולם פה עשו את הניתוח כדי להיראות רזים יותר עושה עוול. היו עוד שיקולים. תשאלי את האנשים. כבד להם, מסורבל להם, כניסה להריון וכו´. מקווה שהתפכחת מספיק בשביל לא להגיע לניתוח מטעמים אלו. לא כולם יורדים פה בקצב מסחרר, קילו +- בשבוע זו ירידה של רוב המנותחים. רעב בבטן לאורך זמן הינו מתכון בטוח לכשלון. מחקרים מראים כי 95% מהדיאטות נכשלות (ואיתם האנשים שעושים אותם) כיון שלא ניתן להחזיק רעב בבטן לאורך זמן. אפשר לעשות דיאטה מוצלחת מבלי להרעיב את עצמך. את הרעב בראש לא יפתור שום דבר חיצוני, רק אנחנו מבפנים. בהצלחה.

קרן_ס

New member
באופן עקרוני

גם אני מוגדרת שמנה בריאותית, כלומר הבעיה היא לא אסטטית היא הפכה כבר לבעיה בריאותית (לפי הרופא שלי בכל אופן), אני מניחה שכל אחד עם 45 BMI נחשב עם השמנה כבעיה בריאותית !!!!

gal33

New member
הי קרן, איני מדברת על "הגדרה"

אני מדברת על לא להרגיש טוב מספר חודשים, סוף כל סוף ללכת לעשות בדיקות ואז לגלות שיש לך רמת סוכר בתחום הסכרת (מעל 240), ואו שאת מתחילה להזריק אינסולין או שאת מתחילה להזריק אינסולין. לא היתה דרך אחרת. ואני מדברת על לחץ דם מאוד גבוה, שהנמוך (דיאסטולי) מתחיל מ- 110/120. כבר BMI מעל 30 הוא השמנה במידה כזו שמסכנת אותך בריאותית, לא צריך לרוץ עד 45. הלוואי והייתי מתחילה עם BMI 45, היום אחרי 40 קילו פחות, אני ב- BMI 43, כפי שאת מבינה מספרים לא מפחידים אותי
, ואולי חבל... דווקא בגלל שזו היתה הגדרה יבשה כל השנים זה לא הפריע לי במיוחד. אבל ביום שכבר מרגישים את זה, זוהי אופרה אחרת לגמרי. בגלל זה, אני מאחלת לך שתצליחי בדרכך. שלא תגיעי ליום שכבר אין לך אפשרות אחרת!!! תעצרי את ההדרדרות קודם. אם היתה לי אפשרות להוריד במשקל ללא ניתוח, הייתי עושה את זה, כי גם אחרי הניתוח מתמודדים עם דיאטה.

לקרן שלום

ראשית אני לא עשיתי את הניתוח בשביל להראות יפה ורזה ,אני בן 52 ולא רוצה להיות דוגמן,אני עשיתי את זה מטעמי בריאות,ירדתי כ50 ק"ג עודף משקל גרם לי ליתר לחץ דם לסכרת לכאבים בברכיים ,ואת יודעת מה יכול להגרם כתוצאה מלחץ דם ומסכרת, פעולות של כל יום עליה במדרגות ,אפילו לשרוך נעליים היה לי קשה ,שיש טבעת לא צריך להתנזר מאוכל אצלי הטבעת נשארה פתוחה ואני אוכל הכל ירדתי בכמות הנישנושים אני שמח שאת יורדת במשקל 1 ק"ג בשבוע זה טוב אם תצליחי לרדת במשקל בלי ניתוח אז על הכיפק. עכשיו בקשר לד,ר סובחי אני נותחתי על ידו לפני 8חודשים וקשה לי להאמין מה שאת מספרת עליו בקשר ליחס אל חברה שלך,הרבה חברים בפורום פה ובפורום של וואלה נותחו על ידו ולא שמעתי מאף אחד שום תלונה עליו(לפני שמשמיצים משהו כדאילבדוק שוב) שיהיה לך בהצלחה ושנה טובה!

קרן_ס

New member
מספיקה לי השמצה אחת

מחברה מאוד קרובה, בשביל להעמיד את הבחור בסימן שאלה. אבל בשביל הסדר הטוב, אני אתנצל
, כי אין לי שום עיניין לעורר פה מהומות או להכפיש את שמו, לה יש את המלחמה שלה איתו.

רוייקו

New member
לדעתי, קרן, את לא מכירה מספיק טוב

את דר´ סובחי. ביחס לרופאים אחרים, הוא נחשב לסופר מקשיבן, אנושי, אכפתי, רגיש וגם סופר מקצועי, מהשורה הראשונה של מנתחים בתחום ניתוחי הגבלת/קיצור קיבה. לכל אחד מהמנותחים או המועמדים יש מה לאמר על מנתח כזה או אחר... אבל, אני חושב שאת, פשוט לא מכירה את המנתח שאת מדברת עליו מספיק טוב, ואומרת עליו דברים קשים ואולי מיותרים.

עדי.פ

New member
שלום קרן ../images/Emo70.gif

אני נותחתי לפני 4.5 חודשים (יו איך שהזמן רץ) וירדתי עד כה 32 ק"ג. לא עשיתי את הניתוח כדי להיות דוגמן אלא פשוט חישבתי את המשואה הבאה :משקל עודף+חוסר פעילות גופנית+ גיל (מה לעשות כל שנה מזדקנים בשנה)+בדיקות דם לא מחמיאות = בעיות בלב, סכרת, סרטן,דום נשימה בשינה, (אפשר לבחור אחד או את הכל). בקיצור , אני עובד קשה מדי מכדי להיות מוגבל בעוד 10-20 שנה. ניסיתי כל דיאטה אפשרית ואפילו ירדתי 20 ק"ג לפני כמה שנים אבל מה לעשות אני חלק מהסטטיסטיקה של 95% כשלון לאורך זמן בדיאטות הקונונציונאליות. מאז הניתוח לא היו לי כל סיבוכים, לא הקאתי ולא היתה לי בחילה . נותחתי ע"י דוקטור סובחי (הנפלא) באופן פרטי (ביטוח של חברת מנורה) ומאז אני ממשיך במעקב וטיפולים באיכילוב ללא תשלום בכלל (ספרי לחברתך שקיים דבר כזה שנקרא טופס 17 שמקבלים מקופת החולים למרפאה כרורגת באיכילוב). בכלל הטלת רפש לפני שבודקים לעומק ובעקר ברופא שפועל לטבת מטופלי השמנת היתר כמו דוקטור סובחי אינה במקום וראויה לגינוי (בעקר כשהעובדות לא נכונות) עדי

קרן_ס

New member
היא לא עשתה את זה דרך

קפ"ח, אז אני לא בטוחה שהם ממימנו את זה, חוצמזה שה BMI שלה לא היה מספיק גבוה. אני שוב רוצה להדגיש את העיניין - אני מתנצלת, אין לי שוב רצון להכנס פה לוויכוח עם אף אחד על דר´ סובחי, מי שנהנה ממנו ... שירוויח, אבל שתדעו לכם שיש המון, אבל המון אנשים שאני פגשתי שממש ממש לא הניבו תוצאות מהניתוח (בלי קשר לדר´ סובחי). מי שטוב לו...סבבה, אבל זה רק צד אחד של המטבע, לא ייתכן שאת הפאשלות (ויש הרבה כאלה) יחביאו מתחת לשולחן !!!

עדי.פ

New member
יש רבים שלא יוותרו על הבמבה

ואף ניתוח בעולם לא מפריע לכמויות במבה/מילקשייק/גלידה/פיצוחים ושאר מרעין בישין להכנס חגוף המנותחים יש מנותחים שבטוחים שאם נתחו אותם אז עכשין אפשר לאכול אוכל משמין כי הניתוח ירזה אותם ואז כשהתוצאות מבוששות להגיע מאשימים את המנתח/טבעת מה לעשות יש כאלה עדי

רוייקו

New member
ניתוחי הגבלת קיבה, בניגוד לניתוחי

קיצור קיבה "אוריגינאליים" שונים מהותית בכך שעל המנותח לשמור, בכוח הרצון שלו, שלא לאכול מזונות עתירי שומן. בהגבלת קיבה קיימת האפשרות לאכול מזונות רכים ונוזליים כמעט ללא הגבלה והפרזה בהם יכולה להביא לעלייה במישקל ולכשלון הניתוח. ככל שהניתוח מגביל יותר, כלומר, מעניש יותר, כך המנותח עשוי להגיע להצלחות טובות יותר ולשמור על ההישג לאורך זמן ממושך יותר, אולם, הניתוח לקשירת הקיבה עם הטבעות המתכווננות הביאו איתם ניתוח קל יותר מחד, אך עם אפקט מגביל פחות בהרבה מניתוחי קיצור קיבה. קל מאוד לרמות ניתוח להגבלת הקיבה ולא צריך הרבה על מנת להכשל בו כשלון חרוץ.

gal33

New member
יש להבחין בין פאשלות לבין

תופעות לוואי וסיבוכים. בתור אחת שעברה משני הסוגים, שניהם לא נחמדים במיוחד
. עם זאת, ההפרדה במקומה. תמיד מידע על פאשלות, סיבוכים, וכו´, לא ינתן לך על מגש של כסף ויש לדעת לשאול עליו ולהתעקש לברר. כמו תמיד, נשאלת גם השאלה של cost-effective בין חיים בלי ניתוח לחיים עם ניתוח. כל מקרה לגופו. כמו כן, מה שעדי רשם נכון מאוד, מבלי להיכנס לתפריט, הניתוח הוא כלי עזר נקודה. גם אופניים עם גלגלי עזר, לא יזוזו אם לא יפדלו, ועדיין יכולות ליפול לצדדים אם מאוד "משתדלים".

רוייקו

New member
"פאשלות" כפי שנוהגים לכנות, או

כשלונות כירורגיים קיימים ואף לא נדירים, אולם, בגלל שאכילת יתר נחשבת לסוג של מניפולציה עצמית הרסנית (אכילה שיש בה נזק של הפרט כלפי עצמו), קשה להוכיח איפה הכשלון - האם הכשלון הוא של המנותח, בכך שלא נישמע להוראות או שמא הניתוח ניכשל מבחינה כירוררגית ואינו פועל כפי שצריך היה להגביל ? זאת קשה להוכיח. מנותחים רבים מאשימים את המנתח בכשלון, למרות שאם יעשו בדק בית, יראו שהם אחראים לכשלון יותר מאשר הניתוח אשם.

היי עדי מה שלומך?

עדי אני חבר בקופת חולים כללית וברצוני להגיע לאיכילוב למרפאת השמנה טופס 17 לא נותנים למרפאת השמנה .האם טופס 17 הפנייה למרפאה כירורגית לאיכילוב מספיקה ,תודה לך והמשך ירידה טובה במשקל.שבת שלום!

למעלה