הפגם שבאשה

הפגם שבאשה

[חברה שלי שלחה לי את זה בדיוק עכשיו במייל, עם הכותרת: "להזכירכן בנות". אז אני מזכירה גם לכן] מוקדש לכל הנשים ביום שאלוהים ברא את האישה הופיע מלאך ושאל : "מדוע אתה משקיע כל כך הרבה זמן ביצירה זו ?" ואלוהים ענה : "האם ראית את המפרט שתכננתי לה ? היא מורכבת מיותר ממאתיים חלקים בעלי יכולת לתפקד על דיאט קוקה קולה וקמצוץ מזון בלבד, בעלת זרוע שיכולה להחזיק 4 ילדים בו זמנית ובעלת נשיקה שיכולה לרפא מברך חבולה ועד לב שבור, ואת כל מה שהיא עושה, תוכל לבצע בשתי ידיים בלבד". המלאך נדהם מהתשובה. "רק שתי ידיים ? בחיים לא ! וזה רק הסטנדרט הרגיל ? זה יותר מדי עבודה בשביל יום אחד ! חכה למחר כדי לסיים". "לא, אני לא", אמר אלוהים, "אני קרוב לסיום היצירה הזו, שקרובה כל כך ללבי. כבר עכשיו, עוד לפני שהיא גמורה, היא מרפאה את עצמה כשהיא חולה, ויכולה לעבוד 18 שעות ביממה". המלאך התקרב ונגע באשה : "אבל עשית אותה כל כך רכה". "היא רכה", הסכים אלוהים, "אבל גם קשוחה. אין לך מושג מה היא מסוגלת לבצע ומול אילו קשיים היא יכולה להתמודד". "האם היא תהיה מסוגלת לחשוב ?", שאל המלאך. "לא רק שתוכל לחשוב", אמר אלוהים, "היא תוכל אף לחשוב בהגיון, ולהתווכח". המלאך נגע בלחי האישה. "אופס, יש פה דפקט, אמרתי לך שאתה מנסה להכניס יותר מדי בדגם הזה". "זה לא דפקט", אמר אלוהים, "זו דמעה". "בשביל מה דמעה ?", שאל המלאך, ואלוהים אמר "הדמעה היא דרכה להביע שמחה, צער, כאב, אכזבה, אהבה, בדידות". המלאך התרשם. "חשבת על כל דבר ! אישה היא דבר מדהים באמת !". אכן כך ! יש נשים בכל הגדלים, הצבעים ובכל הגזרות, אבל לכולן אותן תכונות : לנשים יש כח ועוצמה אינסופיים, הן סובלות קשיים אבל מסוגלות לחוש אהבה ואושר. הן מחייכות כשהן רוצות לצרוח. הן שרות כשהן רוצות לבכות, הן צוחקות כשהן עצבניות, הן נלחמות עבור דבר שהן מאמינות בו. הן מתקוממות כנגד חוסר צדק. הן לא מקבלות "לא" כתשובה, כשהן מאמינות שיש פתרון טוב יותר. הן אוהבות אהבה שאינה תלויה בדבר. הן בוכות כשהילדים שלהן מצליחים ומעודדות חברים בכישלון. הן מוצאות חוזק גם כאשר נראה להן שהן מתפרקות. הן יודעות שחיבוק ונשיקה מרפאים הכל. לב של אישה הוא מה שממשיך להניע את העולם. ובכל מקרה, אם באשה אכן יש פגם, זאת העובדה שהיא שוכחת כמה שהיא שווה.

אוי, כמה שזה לעוס ודביק

זה כל כך סכריני, למעשה נראה שגבר כתב את זה בחנפנות יתרה. למעשה יש פו לא מעט מוטיבים סטראוטיפיים, 1. האשה תמיד עושה דיאטה - ולכן הגוף שלה צריך להתאים לדיאט קולה ובלי אוכל, כל עולמה הוא על גופה. 2. האשה מגלת ילדים ולכן בעלת יכולת סחיבה לא מבוטלת וקישורי ריפוי, כמובן גם לבעלה (ראה לב שבור). 3. האשה עצמאית ולכן לא צריך לדאוג לבריאותה - היא דואגת לעצמה (איזה חיים טובים יש לי כגבר, איפוא הבירה שלי ... מי מביא לי כרית) 4. שאלת המלאך "האם היא תהיה מסוגלת לחשוב" ומה אלוהים עונה ? "בוודאי היא תוכל לחשוב בהיגיון וגם להתווכח", כלומר היא לא יכולה לפתח קריירה או ליצור או כל דבר אחר שגברים יכולים היא תוכל להיתווכח - איזו חמודה. 5. הדימעה: מזה אפשר להבין שנשים רק בוכות - הן לא צריכות את שאר הבעות הפנים. וכמובן הסיכום: 1. "הן סובלות קשיים אבל מסוגלות לחוש אהבה ואושר": איזה קשר מדהים, מי כתב את השטויות האלה, מה הקשר בין עמידה בקשיים ובין יכולת לחוש אהבה ואושר. 2. הן שרות כשהן רוצות לבכות: מה הקשר ? 3. הן מתקוממות כנגד חוסר צדק: אה, הן יודעות להתווכח, זה כניראה הקשר. היא לא שוכחת כמה היא שווה, זה הסביבה שכל הזמן אומרת לה, אין בעיה תתקדמי אבל את לא עוברת את תקרת הזכוכית, את יכולה לצאת לעבוד אבל את חייבת לדאוג לניקיון הבית וגם לכל 4 הילדים, מה זאת אומרת את לא רוצה ילדים ? זה הרי בטבע שלך!. מלח אנגלי

על זה נאמר: אוווווווו (באינטונאציה

מירב מיכאלית) וכן: יאללה יאללה (באינטונאציה נהג מוניתית) וכן: "I dont trust anything that can bleed for five days and still live" (south park כמובן)

XUXA141

New member
שטיפת מוח לנשים.

בבחינת "את נפלאה, את מקסימה , את מיוחדת - עכשיו תחזרי לחיתולים ולבישולים". כאילו לגרום לה להרגיש כל כך נפלא שהיא תתלהב לחזור למטבח, ומצד שני להדגיש ש"רק נשים מסוגלות דברים כאלה" ולכן גברים פטורים מכך כי "זה לא שאני לא רוצה, אני מת לעשות דברים כאלה אבל אני לא בנוי לזה, את בנויה לזה מעצם היותך אישה, פשוט מושלמת לתפקיד".

נשמות יקרות שלי

צר לי, אבל אני דוחה בתוקף את הביקורת שלכם! עם כל גלגולי העיניים וכל ההתחסדות המתבקשת, אתם שוכחים דבר אחד פשוט: נשים ממעיטות בערך עצמן. תמיד. כולן. כן, גם הלסבית המתנשאת שעושה לכולם את המוות ושכל הגברים במשרד רועדים מפחד לידה. זה אולי נראה לכם מוזר, אבל גם היא, כשהיא חוזרת הביתה, היא קורסת בזרועות זוגתה וממררת בבכי שהיא לא מצליחה להיות מספיק תקיפה בעבודה. צר לי, אבל ראיתי בחיי יותר מדי נשים חכמות, מוכשרות, מצליחות ומוצלחות, רגישות, מבריקות, מחוזרות ונפלאות, רוכנות שפופות על הרצפה, מחפשות עם זכוכית מגדלת את הביטחון העצמי שלהן מתחת לשטיח. ואם נדמה לכם שאתם מכירים את האישה שהיא בדיוק הדוגמא הנגדית, אז:
כנראה שאתם לא מכירים אותה מספיק לעומק
גם אם אתם כן מכירים אותה מספיק לעומק זו רק דוגמה אחת מתוך כל הנשים בעולם
ועדיין אני טוענת שאתם לא מכירים אותה מספיק לעומק. ואני אומרת את כל הדברים האלה מתוך היכרות אישית עם כמה מהנשים המצליחות ביותר במדינה! עכשיו תחזרו ותקראו שוב את הקטע.

נשמה יקרה

גם גברים לא מושלמים ווגם להם יש בעיה עם הביטחון העצמי שלהם - איך שהוא זה תמיד שייך לאיך קוראים לו ... שמוליק. כך שאפשר להגיד שזה תופעה כלל אנושית, ולכן לא שייכת רק לנשים. את בתגובה שלך הישתמשת בלסבית - למה בעצם ? היא יותר נשית או משהו ? היא תמיד קשוחה ? מה לא פגשת לסבית שהיא סתם אישה, אם מיגדר שונה משלך ? "ואם נדמה לכם שאתם מכירים את האישה שהיא בדיוק הדוגמא הנגדית, אז:" דעת המומחה כמובן, אתם לא מבינים, לא רואים, הרי המלך עירום - זה לא משנה שהוא חשפן ולא מלך - אבל אני מומחית וככה אני אמרתי. קראתי ובשבילך גם קרעתי את הקטע, ודבריי באינם עומדים, אמיר היה הכי קולע בתשובה שלו לדעתי ולכן: אווווווווווווו (בעגה מרב מיכאלית)

גם גברים אינם מושלמים

ויש גם גברים שסובלים מבטחון עצמי נמוך, אבל, וזה ההבדל, יש גם גברים שלא. לגבי הלסבית, לקחתי פשוט דוגמא פרטית של בחורה שאני מכירה מקרוב, וכשכתבתי את הדוגמה ראיתי אותה מול עיני. אתה יכול ללעוג ולגלגל עיניים עד מחר, אבל כמה אתה באמת יודע על איך זה להיות אשה "משוחררת"?

אשא משוחררת

אותי מרגיז הצורה שבא זה ניכתב- כאילו לפאר אבל בעצם, תהיי יפה ותשתקי. אאההה, כלומר בגלל שאני גבר אני לא מסוגל להבין את המשמעות של השיחרור, היות ואני גבר אני בהגדרה לא יכול להבין על מה מדברת התנועה הפמיניסטית, אל מה מדברות מועצות הנשים השונות - איזה ניצול מחפיר עוברות נשים במקומות העבודה ובבית ועוד לא ניכנסנו לכותרת האלימות. ואם נתייחס לכותרת הפורם, על בחירתן באופן המשפחה שלהן ועל גופן. ע"פ הגדרתך גברים בגלל שהם גברים הם סתומים, כניראה זה החוסר באסטרוגן ... כי הרי ידוע שלגברים יש רק 2% אסטרוגן וזה בדיוק יכולת ההיזדהות וההבנה שלהם.

טרוליתה

New member
לא אתה לא יכול להבין

וזה לא קשור לאסטרוגן ולא קשור לרמת הסטימות שלך או של הגברים האחרים. זה קשור לזה שאת הל אעולם אל תהיהי בסיטואציה כזאת, אין לך הזדהות קולקטיבית עם המין הנשי מכורח היותך גבר ולא אישה. לך אמא לא תגיד - נו עוד מעט לא תוכל להביא יותר ילדים, לך לא יגידו שאם שכבת עם חברה שלך לפני הנישואין אתה זונה (על חברה שלך יגידו), לך לא יגידו שאתה צריך פסיכולוג כי אתה לא רוצה ילד (לאישה יגידו שיש לה בעיה הורמונלית כניראה או שהיא מסתירה בעיה פיזיולוגית כלשהי), אותך יקדמו אם מגיע לך ולא תשמע שהבוס לא אוהב נשים בעמדות כח ושהן מסיחות את הדעת. זה לא שינאה לגברים (למרות שזה נשמע ככה) ואני לא ממורמרת רק מסבירה לך למה אתה לא יכול להבין. ולגבי החיבור לעיל - כן, נשים הם באיזשהו מובן סופרוומן. אנחנו רק לא ממש יודעות את זה.

gertrude

New member
סתם לידע כללי

ללסביות אין "מיגדר שונה" מלסטרייטיות, יש להן העדפה מינית שונה (מגדר מתייחס לתפיסות התרבותיות הכרוכות במין הביולוגי).

barak001

New member
...

כל תכונה בנפרד לא מהווה מגדר, אבל לא ברור איך להתייחס לתכונה של נטייה מינית בראייה מגדרית. כלומר, ניתן לומר את המשפט הזה על כל תכונה (לשרירניות אין מגדר שונה, למוסכניקיות וכו'). אם לא רואים נטייה מינית בקונטקסט מגדרי, למה תכונות אחרות כן רואים? כל הרעיון של מגדר מאד פלואידי. מעבר לזה, ההתנהגות המגדרית של לסביות שונה מהתנהגות מגדרית של סטרייטיות, בהכללה כמובן. ההתנהגות המגדרית לא צריכה להיות מדד, כי מגדר זאת הזדהות אישית ולא הפירוש של אדם החיצוני. עם זאת, יש הרבה לסביות שכן מאמצות מגדר שונה בקשת שבין גבר לאישה במוצהר, וזה קורה יותר מאשר בחברה הסטרייטית. מגדר ונטייה מינית קשורים זה בזה, בצורה שקשה להבין. יש מחקרים מדעיים שמקשרים בין השניים. אבל אין ספק שהם פחות קשורים מאיך שהחברה תופסת אותם כיום. רוב האנשים כלל לא מבדילים בין טרנסג'נדר לגיי. טוב, זה לא הדיון או מטרת הפורום אבל סתם התחשק לי לכתוב משהו...

efroch99

New member
ועכשיו אני הבנתי

מה מפריע לי בקטע הזה. כל המשמעות של האישה פה היא כנגזרת של מה שהיא יכולה לעשות בשביל אחרים. זה לא גורם לי להרגיש שמחזקים אותי. זה גורים לי להרגיש- *כישלון, אם אני לא דואגת כל הזמן לאחרים *משתמע שהיכולת להתמודד עם קשיים צריכה לבוא ממקום של לחימה למען אחרים, ולא למען עצמך. דמות האישה שמשתקפת שם מעצבנת אותי, אני לא מזדהה איתה בכלל. מטרותיה וחייה שונים משלי. תמונות ה"אם הרחמנייה", בעלת סבלנות וחמלה אין קץ עולה לי על הנרבים, והיא לא אידיאל לשאוף אליו בשבילי. להיפך, זה מה שמקבע את האישה במקום שבה כל משמעותה במה שהיא יכולה לתרום לאחרים. מה היא עושה פה בשביל עצמה? חוץ מההנאה שהיא שואבת מלהפוך את ילדיה לאנשים לתפארת? חוץ מזה, מעצבן אותי - הן מחייכות כשהן רוצות לצרוח, שזה באמת פרפרזה על "תהיי יפה ותשתקי", וגם בעייה סימפטומית של נשים - היכולת להביע כעס בצורה שקולה. לא להגיד את מה שהן מרגישות, לשמור הכל בפנים עד "הפיצוץ" הנשי ההיסטרי טיפוסי. בניגוד לגבר שמותר לו להביע את דעתו ואת כעסו.

I s t a r

New member
זה נכון שנשים איבדו את הערך של עצמן

אבל המשפט הזה: ". הן מחייכות כשהן רוצות לצרוח. הן שרות כשהן רוצות לבכות, הן צוחקות כשהן עצבניות, הן נלחמות עבור דבר שהן מאמינות בו." לא משקף בעיני ערך עצמי אלא מנציח את דמות האישה כיצור שלא נאמן לרגשות שלו, לא יכול להביע אותם בפתיחות וכנות ואמור להדיחק אותם תחת חיוך. לצערי, יש נשין רבות שאוהבות מאוד מאוד בתנאים, תבדקי כמה ילדים יש שאמא שלהם אוהבת אותם בתנאי שיעשו מה שהיא חושבת שנכון. בנושא קמצוץ המזון והדיאט קולה..ממש לא הבנתי מה זה אמור להביע..

והמשפט שבעטיו הבאתי את זה לכאן

הוא דוקא האחרון. מתי בפעם האחרונה בא מישהו והזכיר לך כמה את שווה? האם את זוכרת גם כאשר לא מזכירים לך? אני אישית לא.

XUXA141

New member
שווה מה?

בקטע הזה ה"שווה" פרושו רחמניה, מטפלת בילדים, נותנת, מוותרת וכו'. אני לא חושבת שזה ה"שווי" שהייתי רוצה. הייתי רוצה להיות מוערכת בזכות המחשבות שלי, הדעות שלי, הכשרונות שלי בכל תחום, הביצועים שלי, התרומה שלי בכל תחום. לווא דווקא בתחומים הצרים והסטראוטיפים. ואם יש אישה שלא עונה על הקריטריונים שמופיעים בקטע, אבל יש לה כישורים ונתינה בתחומים אחרים, אז היא לא "שווה"?

barak001

New member
...

הפורום הפך ל"מלחמת המינים"? חשבתי שיש פה אנשים שעברו את כיתה ג'...

למעלה