הפגנה בירושלים ביום ששי הקרוב

קמנצינד

New member
אמור להתחיל בשבוע הבא

מתוך אתר הבנים : 10/10/08 - תל אביב - 10:00 - החל מתאריך זה בכל יום שישי תיערך משמרת ערנות מול ביתה של יו"ר קדימה, השרה ציפי לבני, מי שצפויה להיות ראש הממשלה הבאה. המשמרת תערוך כשעה וחצי ברח' ניסן, שכונת רמת החי"ל בתל אביב.

קמנצינד

New member
הפגנה בירושלים ביום ששי הקרוב

בשעות 10:00-11:30 על יד הכניסה לבית ראש הממשלה כרזה

יונה1

New member
תגיד קמניצד

כמה שנים צריכות לחלוף עד שהאנשים יאזרו עוז ויקראו לפעילות שלהם "משמרת מחאה" ולא "התעוררות"? משום מה כל ההתעוררות הזו מזכירה לי את הנסיעות לאומן...

נגיעוT

New member
זה עקרוני?

איך הפעילות נקראת? מי מארגן אותה? שמי שיוכל שיצטרף למחאה בלי עוד הרבה דיבורים. יש את כל הפרטים בקישור שצורף להודעה המקורית.

קמנצינד

New member
אני לא יודע מי מארגן את זה

רק ראיתי את זה באתר 'הבנים'. חוץ מזה אני לא יודע על זה כלום.

יונה1

New member
מלי, האם זה מאד עקרוני לך

שבין היתר, אותי גם מעניין מדוע אנשים מסתתרים מאחורי מילים מכובסות ונמנעים מלקרוא לילד בשמו? כיון שמעולם לפני הפעילות למען גלעד לא נתקלתי במונח "התעוררות", הרי שמאד מאד מאד עקרוני לי לדעת כמה שנים על גלעד לשבת בעזה, עד שלמעטים שפועלים למענו ישבר, ולפחות ברמה הסמנטית הם ירגישו שהם יוצאים מביתם על מנת למחות על המצב ולא על מנת "להתעורר בעזרתו". בנוסף, הרי זה בלתי אפשרי שמצד אחד אהיה מוזמנת לכל מני פורומים על מנת להשמיע את דעתי, ומצד שני כשאני מנסה לתת כאן ולו מעט חומר למחשבה, את ממהרת לסתום את פי. הרי ההערה שלך היא בדיוק המענה לסיבה מדוע אין לי שום עניין לשבת עם אנשים ולהתווכח איתם.

נגיעוT

New member
התשובה שלי

כוונה גם לדינה וגם אליך ברור לכולם כשיושבים מול ביתה של ליבני עם שלטים ביד-מה המטרה לא חשוב מי מארגן את זה,לא חשוב איך קוראים לזה זו מחאה מאוד ברורה גם למוחים וגם לגברת ליבני. ומי שנמצא בפורום הזה מבחינתי עושה זו מתוך בחירה אישית שלו.

יונה1

New member
עובדה שממש לא לכולם ברור

עובדה שכאשר אנשים עמדו מתחת לביתו של ברק, ברגע שהוא ירד אליהם "המחאה" הסתיימה בלחיצות ידים. עובדה שלאנשים שמעולם לא הפגינו בעבר, עובדות שלך ולי נראות אלמנטריות, אינן בדיוק כאלה. עובדה שהיתה כאן מישהי בעבר שטענה שדבריו של אורי שחק במשמרת ירושלים (דווקא הוא - המנומס והעדין מכולם), נשמעו לה "אלימים". עובדה שהיה כאן מישהו שנכח השבוע ב"ארוחת החג" והיא התקבלה אצלו יותר מכל "כמפגש רעים".

קמנצינד

New member
בקשת עזרה למשמרת מחר

שלום, אם יש מישהו שמגיע מחר למשמרת מאיזור המרכז נשמח לדעת, מכיוון שיש לנו משהו חשוב להעביר אל המשמרת (מדובר בדבר קטן שלא מצריך הבאה ברכב, כך שגם אם אתה/את מגיעים בתחבורה ציבורית נשמח לדעת). אנא צרו איתי קשר עוד היום למייל זה או לטלפון מס' 0528979694 תודה ויום טוב. מירב

קיבלתי ב'מייל': יום ב' 6.10 ב-7 בערב ככר רבין

אפשר לראות את התגובות של חבריי בקפה דה מרקר http://cafe.themarker.com/view.php?t=656620 גלעד יקר לקראת ערב יום הכיפורים, כאשר שעם ישראל מתמרק ומתכונן לבקשת סליחה, יתאסף בכיכר רבין , ביום ב' 6.10 ב-19:00, ציבור גדול וקהל מכל קשת רבדיה של החברה הישראלית , ואת כולנו מאחדת תפילה גדולה, בקשה ענקית, ודרישה מיידית: השיבו את גלעד הביתה ! כשאני מנסה לחשוב איך אתה מרגיש ? שם בכלא בשבי החמאס כשאני מנסה להבין מה אתה חש גלעד, במקום בו אתה נמצא בעל כורחך אני מבין שאי אפשר להבי ן! צריך להחזיר אותך הביתה, בלי תירוצים, בלי סיבות. מייד ! גלעד בעצם החזרתך הביתה, לא רק אותך אנחנו מחזירים אלינו, אלא גם את הערכים שאיבדנו, את האמונה ביושר דרך, דרך אהבת האדם המדינה , דרך הערך שאחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד, אתה היית בכרם-שלום בשביל כולם. יצאת להגן עלינו, האם אנחנו כולנו בשבילך? כן גלעד בכך שכל בעם שלנו מתאחד בדרישה להחזיר אותך הביתה - בעצם כל אחד בעצם מחזיר לעצמו את מה שאבד. את האמיתי הטהור התמים הכנה הנאיבי, את הסיבה האמיתית שנותנת לנו זכות לגיטימית כחברה ישראלית כעם יהודי. היית בסך הכול ילד שמייד אחרי בית הספר התגייס לצבא, ללא היסוס כדיי לשרת ולמלא את חובתך למדינת ישראל, ראית בכך זכות לשרת את העם שלך לכן העם שלך צריך לראות זכות גדולה להתעקש ולהחזיר אותך הביתה בשלום. חבריך שהתגייסו איתך כבר השתחררו ואילו אתה עדיין אסור בכבלי החמאס, עוד מעט יעמוד החזן מול קהל גדול ויקרא עבורו לבורא עולם: " כל נדריי ואסריי - - -" אבל עכשיו קהל גדול קורא בקול אחד בטוח ותקיף שיבקיע שעריי שמיים, קהל גדול עומד כאן מול בורא עולם ומבקש "התר את אסריי גלעד שליט...!" כל נדריי....לא יותר....כל נדריי לא יופר...זה הנדר שקיים בינינו לבינך גלעד, זה הנדר שנודר העם שלך,עד שתשוחרר מהכלא . עד שתשוב הביתה גלעד ! לא למעננו אנחנו מבקשים בערב יום כיפור זה אלא למענך גלעד ובעצם כך שאנו מבקשים עבורך שתשוב אלינו ולמשפחתך בשלום בעצם כך נמצא שוב את עצמנו כחברה חזקה יותר שעומדת ומקדשת את ערך החיים, ואת חשיבותו של כל בן ובן מבניה. זו חוסנה של החברה שלנו, זה כוח הרוח שלנו , כוחנו שאוב מכך ולכן העם הזה יוצא ממעגל האדישות, כדי שלא ישנה מקרה רון ארד! העם הזה , קהל גדול , מכוון תפילה אליך ואל בורא עולם שיעזור לנו להשיב אותך הביתה בשלום. בחצי השעה הראשונה של האירוע אני אזמין אנשים מהקהל לעלות ולהקריא את בקשות הסליחה שלהם , לאחר מכן אבצע את השיר שנכתב מייד עם החטיפה "תקופה שכזאת, ואז אזמין את אורלי וילנאי ואת גיא מרוז להנחות את העצרת בשילוב נאומים וזמרים מצויינים כגון : שלמה גרוניך, סי היימן, דניאל סלומון. "על דעת הקהל ועל דעת המקום אנו מתירים להתפלל עם עבריינים" כך אומר שליח-הצבור לפני ארון הקודש בתחילת תפילות יום כיפור. לכן לא נותר לי אלא לחזק זאת ולאמר "על דעת הקהל ועל דעת המקום, אני מוכן לדבר עבורך גלעד, עם כל עבריין מחבל או טרוריסט, ובלבד שנצליח להביא אותך הביתה בשלום !" על דעת הקהל ועל דעת המקום - מי ייתן ויפתחו שעריי שמיים ביום כיפור זה, ונצליח להשיב אותך גלעד....הביתה בשלום ! "לפעמים תפילה, מילה או שתיים מושכות לפתח שעריי שמיים אתה עומד נפעם אל מול הפלא וממלמל העוד ישנם כל אלה מהמאום הזה אתה בראת יוצר מחייה מקיים אמונתך מעפר סומך נופל שם כולם אחים, אל שולחנך סמוכים ליבי אליך .....מתגעגע " מחבק אותך באהבה שלך ובשבילך - מגן דהארי, האפנוען בדרכים - 054-3055033

יונה1

New member
נדמה לי

שלגלעד שליט אין מחשב שמה בבור בעזה . אבל כמובן שאולי אני טועה וכן יש לו.

למעלה