הפגנה למען שיחרורו של יהונתן פולארד

• פותח הנושא SGVB
  • פורסם בתאריך

SGVB

New member
הפגנה למען שיחרורו של יהונתן פולארד

כבר 18 שנה שיהונתן "חוגג" את יום הולדתו לבד. הפעם - אנחנו נהיה איתו מכאן! ביום שלישי ז' אב (5.8), ערב יום הולדתו של יהונתן פולארד, נתכנס כולנו בירושלים לצעדת מחאה והפגנת המונים יחד נקרא לרה"מ להביא לשחרורו המיידי של יהונתן פולארד. 17:30 - התכנסות ונאום בגן העצמאות - בסמוך לקונסוליה האמריקאית 18:00 - יציאה לכיוון הכנסת - דרך בית רה"מ 19:15 - הפגנת המונים בגן הוורדים - מול הכנסת "האם באמת ציפו ממני לאפשר להיסטוריה לחזור על עצמה ולא לעשות דבר על מנת למנוע אסון מעמנו?" (מתוך מכתבו של יהונתן) למידע ולפרטים נוספים: 055-269991 (ליאורה) 056-701454 (יסכה) 054-214037 (עדי) 058-348661 (אחיה) 054-402308 (אלי) דוא"ל: [email protected] אינטרנט: www.jonathanpollard.org (אנגלית) www.jewsite.org/pollard (עברית)

SGVB

New member
שרון לא פועל לשיחרורו של פולארד

רה"מ התחרט: לא העביר לבוש עצומה לשחרור פולארד למרות שחתם בעצמו, יחד עם עוד 111 ח"כים, על עצומה לשחרור המרגל ג'ונתן פולארד, העדיף רה"מ שרון ברגע האחרון להשאירה בבית ולא להציגה בפני בוש. גורמים מדיניים: שרון לא רצה להכביד על הפגישה. ח"כ איתן, יוזם העצומה: צריך לבדוק למה לא לקחו אותה. אשתו של פולארד, אסתר: "שרון לא רוצה שג'ונתן ישתחרר" כתבי ynet האם אריאל שרון חשש בביקורו בארה"ב "להרגיז" את הנשיא בוש בעצומה למען המרגל היהודי ג'ונתן פולארד? העצומה שלא נמסרה מעוררת תגובות חריפות, בין היתר של רעייתו של פולארד, אסתר, שמאשימה את ראש הממשלה בטירפוד מכוון. ל-ynet נודע כי ראש הממשלה נמנע מלהעביר לנשיא בוש בעת ביקורו בוושינגטון עצומה שעליה חתמו 112 חברי כנסת, כולל הוא עצמו, הקוראת לשחרור המרגל למען ישראל (לנוסח העצומה המלא לחצו כאן). במקום זאת, מסר אתמול ח"כ מיכאל איתן את העצומה לסנאטור האמריקני, טום דיליי. גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו ל-ynet כי בתיאום עם ח"כ איתן וראש לשכת רה"מ, דב וייסגלס, הוחלט שמכתב חברי הכנסת לא יוגש במהלך הביקור, זאת למרות שראש הממשלה עצמו חתם על המכתב לפני נסיעתו. לדברי הגורמים, העצומה תימסר "בהזדמנות אחרת". הגורמים טענו כי "לאיתן הובהר שעניינו של פולארד אמור לעלות בכל מקרה בפגישתו של שרון עם בוש והעצומה אמורה רק להוות חיזוק לנושא". עם זאת, לא ברור האם הנושא אכן הועלה בפגישה. גורם בכיר בפמלייה סירב במהלך הביקור להתייחס לנושא. גורמים מדיניים הסבירו כי הרצון לתרום להצלחת הפגישה בנושאים רגישים כמו הגדר, גרם לדחיקה מסויימת של נושאים אחרים, ו"שרון לא רצה להכביד כנראה יתר על המידה". בתגובה אומרת ל-ynet אסתר, רעייתו של ג'ונתן פולארד: "אנחנו בהלם אבל לא מופתעים. מדובר בהתנהגות עיקבית של שרון בעניין פולארד מאז שעלה לשילטון. הוא פשוט לא רוצה שג'ונתן ישתחרר". פולארד טוענת כי אם שרון היה מגיע לבוש עם 112 חתימות חברי כנסת - "הוא לא היה מסרב לו. הרי שרון התעקש לחתום על המכתב ומשרדו הבטיח למיקי איתן שהוא וסילבן יחתמו עליו". לדברי פולארד, "ראש הממשלה הבטיח לעם שהוא לא ישחרר מחבלים עם דם על הידיים, אבל אם הוא לא יפעל בנושא, דמו של ג'ונתן יהיה על הידיים שלו". ואילו ח"כ איתן, ראש השדולה לשחרור פולארד בכנסת, ואחד מיוזמי המכתב, אישר כי עודכן בכך שהמכתב לא יילקח לנשיא בוש. לדברי איתן, כעת, לאחר שראש הממשלה שב מביקורו בוושינגטון, יש לערוך בדיקה כדי לברר מדוע לא נלקחה העצומה לארה"ב. אמש נערך הוענק בכנסת המכתב למנהיג הרוב בסנאט, טום דיליי, שהבטיח להעביר את העצומה לנשיא ארה"ב. באותה נשימה, הביע דיליי, בתשובה לשאלה, את התנגדותו הנמרצת לשחרור פולארד. מכתב דומה הועבר ל... נהג של רייס עדי גינצבורג, פעיל במטה הפעולה לשיחרור פולארד, אומר היום ל-ynet כי הוא תוהה מדוע שרון לא העביר את המכתב. "שרון הרי חתם על מכתב התמיכה בעצמו ובסוף הוא לא מעביר אותו? הוא כנראה לא מאמין באמת שצריך לשחרר את פולארד, או מפחד מהכותרות שיצאו לאחר שישתחרר". לדברי גינצבורג, מכתב דומה שנוסח בעבר, ועליו חתמו 110 חברי כנסת מצא את דרכו רק לנהג של היועצת לביטחון לאומי, קונדוליזה רייס. "מדובר במכתב קריטי, שכנראה ראש הממשלה לא רוצה להתמודד איתו. הוא בבירור לא רוצה ללחוץ על בוש. כשמעבירים מכתב דרך נהג זה מסר ברור מאוד שהנושא לא חשוב". חברי מטה הפעולה לשיחרור פולארד מתכננים לקיים הפגנת מחאה בשבוע הבא. הפעילים יצעדו מהקונסוליה האמריקנית אל בית ראש הממשלה בירושלים. הידיעה הראשונית הגיעה באי-מייל האדום (YNET) להשיב את יהונתן הביתה

אפריים1

New member
סיכום+תמונות מההפגנה למען פולארד!

למעלה מ3000 איש (כך על פי דיווחי ערוץ 1) השתתפו בצעדת המחאה והפגנת ההמונים שנערכה כ"מתנת יום הולדת" ליום הולדתו ה49 של יהונתן פולארד. לסיכום האירוע ולצפייה בתמונות: לחצ/י כאן

אביתרל

New member
מכתב ששלח פולארד לרה"מ לפני שנתיים

מכתב זה נשלח לרה"מ אריאל שרון ע"י יהונתן פולארד לפני שנתיים, ביום הולדתו ה47 של יהונתן. הוא מובא כאן לראשונה בתרגום לעברית. המכתב אקטואלי היום בדיוק כמו אז ואפילו יותר. בס"ד לכבוד ראש הממשלה אריאל שרון: היום הוא יום הולדתי ה-47 ואני רוצה בהזדמנות זו לשתף אותך בכמה תודות, ברכות ובקצת מחכמת החיים שרכשתי בעמל רב בין כתלי הכלא בשש עשרה השנים האחרונות ראשית אתחיל בתודות: הדבר אולי יפתיע אותך אך אני אסיר תודה לך!(תרתי משמע-הערת המערכת) הרשה לי להסביר מדוע ע"י מספר דוגמאות של פעולות למעני שאתה מנעת מאז הכנסך לתפקיד: 1. שר בטחון הפנים מר עוזי לנדאו ביקר לאחרונה בארה"ב(מדובר בשנת התשס"א-הערת המערכת) ושם הוא נפגש עם כמה אמריקאים שהיו במקרה תומכים ב"תיק של פולארד" הם בקשו ממנו להעלות את הנושא בשיחותיו עם הסנטורים בארה"ב לנדאו השיב שהוא ישמח לדבר עם הסנטורים בעניין הסוכן הישראלי אבל ביום למחרת דיווח לנדאו שלצערו הדבר לא יתאפשר כי אתה אסרת עליו להזכיר את השם פולארד ב"וואשינגטון" 2. באפריל השנה מנעת את הרב שלי הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א מלבקש את שחרורי מנשיא ארה"ב ג'ורג' בוש וזאת למרות שיש להעריך שבקשה מאישיות חשובה כזו תקבל התייחסות בהתאם 3. ביוני השנה אסרת על חבר הכנסת דני נווה לקחת אתו את הרב אליהו לכמה פגישות בארה"ב עם אנשי מפתח בבית הלבן כדי שיוכל לבקש מהם את שחרורי כמו כן אסרת על חבר הכנסת אופיר פינס להוציא משלחת של חברי כנסת לארה"ב בענייני ולאחר כל זה הרשה לי להסביר את הבעת התודה שלי אני מודה לך על כך שמעולם לא הבעת עניין במצבי או בשחרורי על כך שלא כמו ראשי ממשלות קודמים לא טרחת למלא את חובתך ולהיראות מעוניין בשלומי בעוד שמתחת לפני השטח אינך עושה כלום למען מטרה זו אני מעריך את זה שאינך מתבייש כלל בחוסר העניין שלך לגורלי למרות שאתה מסכן בכך את התדמית הציבורית שלך משום שאחרי הכל אני סוכן ישראלי אמיתי שמגיע לו הרבה יותר מכך!! באפריל השנה אשתי, עורך הדין שלי, והרב שלי(הרב אליהו) נפגשו אתך ואמרו לך שהם חוששים שאם לא תדאג במהירות להצלתי אני עלול למות בכלא. אתה לא הגבת, לא פעלת למעשה לא התייחסת כלל לכאבם. מאז היית די עקבי בנושא. למרות כל ההזדמנויות שהיו לך מאז להקל את מצבי פשוט לא עשית דבר. תודה לך ראש הממשלה שרון על העקביות שלך. תודה לך על שהראת כ"כ בבירור שאתה מעדיף שאמות בכלא לפני שתצטרך לעשות משהו למעני. ואם נזכיר נקודה שמדוברת רבות בתקשורת, אני תוהה אם הקשר העקיף שלך להפעלתי כמרגל הוא אכן זה שגרם להעכרת היחסים שלך עם האמריקאים והוא זה שגורם לך להתייחס בצורה כ"כ אומללה אלי-סוכן ישראלי. בכל אופן אני מודה לך על כך שאני כבר לא צריך לעשות שום דבר כדי לשכנע את הציבור בישראל שאתה אינך פועל מכוונות טובות. ואני כן לגמרי בתודתי אליך. הקרות שלך אלי יצרה בי כח חדש ונחישות חדשה לשרוד למרות שאני כ"כ חולה וכ"כ תשוש. למרות כל זאת אפילו אם הדבר ידרוש את כל כוחותי האחרונים- אני אשרוד! בעזרת האל אני אחיה כדי לראות אותך קוצר את הברכה שתביא לעם ישראל ולי. לכן אדוני ראש הממשלה היום ביום הולדתי הארבעים ושבע בכלא אני מברך אותך שתזכה לחיות חיים ארוכים שתזכה לחיות ולראות אותי חוזר למרות כל התחזיות בעזרת ה' אני מבטיח לך שאז אברך אותך שוב אני אסתכל בעיניך ואלחץ את ידך אתה עוד תראה כל חייך יעברו מול עיניי זהו רגע שאני מצפה לו. אבל עד אז מר ראש הממשלה אני רוצה לחלוק אתך את דבר הגדול ביותר שלמדתי בשש עשרה שנותיי כאן בכלא רובם בבדידות ובתנאים שלא יתוארו אדון שרון קרא היטב את מילותיי: אם הפחד שלך מאלוקים ישווה לחצי מהפחד שלך מפני אוייבי ישראל אתה תמצא את כל האומץ והנחישות לעשות את מה שנכון ואת מה שצריך ללא היסוס. רק אחד שאין לו פחד מאלוקים ולא שום קשר להיסטוריה היהודית או לאמונה היהודית יוכל להתעלם בצורה כזו מהצו המוסרי שלנו- זהו בסיס אמונתנו וייסוד אומתנו!!! כמה מקרים בזמן האחרון הוכיחו שיש לך יכולת נדירה להתעלם מכאבם של אנשינו בזמנים נוראים אלו. דע לך שהיכולת הזו לשאת את כאבם ולהתעלם מבכיים היא בסך הכל הרחבה של היכולת להתעלם מכאבו של סוכן אחד. אחרי הכל חמישה מליון איש הם חמישה מליון פעמים איש אחד... ובינתיים עד שתשתלט על פחדך ותלמד לפחד מבורא שמיים וארץ תדע לך: הפחד הזה שלך והיעדר הנחישות הזו הם לא פוגעים רק בי אלא גם מאיימים לדרדר את כל עם ישראל לאסון! אני מסיים את ברכת יום ההולדת שלי בברכה לך ולכל האנשים בישראל: "עם ישראל חי"! על החתום: יונתן פולארד תרגום: אריק שיפמן www.jewsite.org/pollard האתר למען שחרור פולארד

למעלה