הפגנה נגד צב"ח ת"א+עדות ממקור ראשון
אמנם הנושא אינו קשור לפורום זה, אך אבקש להשאירו כי הוא חשוב וברצוננו לידע את הציבור
מראש הודעה מצמררת ממקור ראשון: ביום ג´ 3.04.07 ,בחג הפסח ,בשמונה בערב, מסרתי לצער בעלי חיים בת"א, כלבת אמסטף צעירה וידידותית מאוד שמצאתי (היא ליקקה אנשים,כשכשה אליהם בזנבה ונראתה כמתחננת שייקחו אותה). לא היה לה שבב או קולר.נראתה במצב גופני מצוין ונקייה כך שכנראה שלא הספיקה לשוטט זמן רב ברחובות. אולי ברחה ממשהו ששמר עליה, כשבעליה יצא לחופש פסח . הבטיחו לי בצער בעלי חיים בת"א שיחכו 10 ימים לבעליה. כששאלתי מה יקרה לה אם לא ימצאו את בעליה, אמרו שהיא תורדם כי אסור לתת לאימוץ כלב מגזע מסוכן. ביום א´ בבוקר, ארבעה ימים אח"כ, כשבאתי לשם , התברר שהכלבה הומתה כבר ביום חמישי, יום וחצי לאחר שהגיעה לשם !!! אין צורך לציין שאנשים רבים מתייחסים לכלבם כמו אל בן משפחה ולהמית לאחר תקופה כל כך קצרה, מבלי לתת לבעלים זמן למצוא ,מראה על חוסר רגישות בלשון המעטה. נוסף לכך ,נראה לי ,שכלב שמוצאים יש לחכות 10 ימים כדי לודא שאין לו כלבת. יש בעיה בכך שצער בעלי חיים ת"א אינם נותנים מוכנים לתת מידע למי שמוסר חיה על המשך קורותיה מרגע המסירה,אלא לפי רצונם , בכך הם מונעים אפשרות לבדיקת התנהלותם, אני שואלת: 1. מדוע לא להגיד לי את האמת? הייתי לוקחת אותה להסגר העירוני. שם מחכים 10 ימים לפחות , כפי שהבנתי. 2. למה לא לתת לבעלים סיכוי למצוא אותה? 3. למה לפעול כשרותים וטרינריים עירוניים (אולם ללא פיקוח דומה) ולתת לציבור הרגשה שהם בעד החיות? יש הטעיה בשם "צער בעלי חיים"- אכן צער.. לכן אבקש להעביר את הספור הזה לכל מי שאתם מכירים ולחשוב לפני שאתם מעבירים חיות או כספים לארגון הזה. בעקבות המקרה שלי ומקרים נוספים, מתקיימת הפגנה נגד צער בעלי חיים ת"א , ביום ג´ 17.4.07 בשעה ארבע אחה"צ ,מול פתח צער בעלי חיים ת"א, ברחוב הרצל 159 בת"א. בואו והביאו אנשים ,כדי להראות לתקשורת ולמחוקקים שיש לציבור עניין. *חשוב לציין שבכל עיר אגודת צער בעלי חיים מנוהלת בצורה עצמאית . מדובר על צער בעלי חיים בת"א בלבד כמו כן נרצה לקבל מידע (לא משמועה) על מקרים דומים. אם יש לחברי הפורום כלים או רעיונות לעזור במאבק , צרו קשר ועיזרו לנו! נכתב ע"י אורלי מור – [email protected]
אמנם הנושא אינו קשור לפורום זה, אך אבקש להשאירו כי הוא חשוב וברצוננו לידע את הציבור