הפגנות נ. מקדונלד´ס היום ברחבי הארץ

vegan

New member
הפגנות נ. מקדונלד´ס היום ברחבי הארץ

כמו בשנים קודמות, גם השנה מארגנת אנונימוס הפגנות מול סניפי מקדונלד´ס ברחבי הארץ במקביל ליום המחאה הבינלאומי המצויין בעשרות מדינות בעולם. ההפגנה בירושלים מתקיימת היום, יום שלישי 15/10 מול סניף מקדונלד´ס ברחוב שמאי (הרחוב המקביל למדרחוב). ההפגנה תחל בשעה 17:00. אנו מבקשים מאלה שיכולים להגיע ב 16:00 או לפני כן למרכז אנונימוס (המרכז ייפתח החל מ 15:00) כדי לסייע בהכנות האחרונות והבאת הציוד למקום ההפגנה. מרכז אנונימוס: הנביאים 26 פינת אדהאן 1, טל. 02-6262705. ההפגנה בירושלים מאורגנת על ידי אנונימוס והוזמנו גם ארגונים נוספים בנושאי איכות הסביבה ואנטי-גלובליזציה. בהפגנה יוצגו שלטי מידע על מקדונלד´ס, רונלד´ס מקדונלד´ס יישתתף גם הוא מצוייד בסכינים, בורגר ענק ממולא בפרה, מיצג נרות, תחפושת פרה, תגים אישיים עם סמל המאבק, חידות בנושא ועלונים לחלוקה. לפרטים נוספים: אמנון 943292-054 פרטים על הפגנות אנונימוס בערים נוספות: כפר-סבא: 17:00, ליד הרחבה בקניון ערים, ליד קופת חולים לאומית. לפרטים: מתן ,067-376706 7673368-09 באר-שבע: 17:00, ברחבת הביג. לפרטים: איילת 533653-058 נהרייה: 17:00, בתחנה מרכזית. לפרטים: עדי 981112-051 פתח-תקווה: 17:00, רוטשילד 182, ליד מרכז העיר, ליד סופר פארם. לפרטים: אביטל 796077-055, ליזי 220643-057 , דור 9344111-03 אשדוד: 17:00, בקניון ה-city, לפרטים: עדי 8571801-08 חיפה: 17:30, בהרצל 18. לפרטים: שי 6388564-04, נטע [email protected], שלי 370852-058 תל-אביב: 14:00, מיצג אנושי בצורת "M כל הזוועות", לפרטים: קובי 231265-054

bilbibilbi

New member
לפי מה שהסבירו בפורום גלובליזציה

אנשים מהנוער העובד: "היום באמת הוקדם ל15 בגלל פעילות לזכר רבין של הנוער העובד והלומד. הנוער העובד והלומד בד"כ פעיל מאד בהפגנות נגד מקדולנס וזה הייתה היתנגשות של שתי פעילויות שאנחנו מאד רצינו להישתתף בהם."

HaMsTeR

New member
~אני בנוער העובד~

ובדיוק לפני כמה דקות חזרתי מטקס רבין. אבל זה לא קשור, כי לא התכוונתי ללכת להפגנה נגד מקדונלד´ס......

adipo

New member
אני הייתי בשניהם!

ואתם מוזמנים לקרוא איך היה במשמרת מחאה בנהריה. יום טוב וחג שמייח עדי

vegan

New member
ארוחה במקדונלד´ס

זה מה שראו היום המעטים שנכנסו לאכול בסניף מקדונלד´ס ברחוב שמאי (תודה למיה שצלמה). תמונות נוספות מההפגנה בירושלים - מחר. בינתיים קצת פרטים: היינו כארבעים אנשים. היה בורגר ענק ממולא בפרה, פרה הסתובבה ליד פתח הסניף וביקשה שלא יוכלו אותה ואת חברותיה, רונלד מקדונלד´ס האמיתי, נוטף דם ועם סכין מדממת בידו, עשה פרצופים לבובה המזוייפת שבחלון הסניף, בזמנו החופשי שחט את הפרה והניף מעלה את ראשה, תערוכת שלטים על הצדדים השונים של מקדונלד´ס, דפי חידה, תגים אישיים עם סמל המאבק, כרזות צבעוניות מעוצבות על רצח חיות והרס יערות הגשם ושירה בציבור מלווה בגיטרות של שירים מחודשים דוגמת "Ronald Mcdonald´s has a farm....". שלחו דיווחים גם משאר הארץ.

pink sunset

New member
שיחקתם אותה../images/Emo45.gif

לצערי אצלנו בב"ש ההפגנה מול מקדונלדס הייתה קצת הרבה פחות טובה, אולי משום שהיינו רק 8... :)

גולדי2002

New member
ועוד סיבה למה לא לאכול מק

מי שלא ידע - הכסף שהולך למקדונלד´ס עובר בחלקו למאבק של הפלסטינאים נגדנו. שמעתי הרבה על זה, אבל אף פעם לא הבנתי אם זה באמת נכון. מי שיוכל לאשש את זה - שיעשה כן.

המחאה הפרטית שלי נגד "מקדונלד´ס"...

לרגל חגיגות יום ה-M, והואיל ונבצר ממני להגיע לפעילות כלשהי נגד סמל הקפיטליזם וטבח בעלי-החיים, החלטתי לקיים מחאה משלי. משהו קטן, יעיל וחביב. לקחתי קרטון, חתכתי ממנו עיגול, ויצרתי שלט נחמד ואסתטי של M צהובה עם איקס עליה. כתבתי: "16 באוקטובר - יום המחאה הבינלאומי נגד תאגיד הענק מקדונלד´ס". את השלט תליתי בעזרת סיכת-ביטחון על תיק בית-הספר שלי, זאת במטרה למשוך את תשומת לבם של התלמידים ולעורר אצלם התעניינות. כדי להשלים את תהליך ההסברה (וגם כדי שלא אצטרך להשיב על אותן שאלות מאות פעמים עד שיימאס לי...), לקחתי את המנשר "מה רע במקדונלד´ס?" וסיכמתי אותו לפתק קטן וחמוד (אשמח לצרף קובץ וורד של התוצאה, פשוט אני כותב כרגע ממחשב ביה"ס...). רבים שאלו, התעניינו, היו אף מספר תלמידים שחזרו אליי לאחר שקראו ואמרו שהשתכנעו - ומהיום לא יאכלו ב"מקדונלד´ס". לשמוע אותם הסב לי אושר עילאי כמובן...
אז זהו, אני שמח שההפגנות השנה היו מגניבות ופיקנטיות, אני עדיין עומד על כך שיש לקיים הפגנה גדולה ומתוקשרת בשיתוף עם ארגונים סביבתיים, חברתיים וכמובן ארגוני זב"ח, כדי להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי. כל המעוניינת מוזמנת לפנות אליי. בברכת המהפכה הממשמשת ובאה, מאור

vegan

New member
כל הכבוד, דוגמא לכך שגם אדם בודד

יכול לעשות הרבה. אני התייצבתי פעם לבדי להפגנה מול קרקס עליו קיבלתי הודעה ברגע האחרון. התחלתי לחלק עלונים ומהר מאד הצטרפו אלי מפגינים נוספים, כאלה שהגיעו לצפות בקרקס ובעקבות העלון החליטו לעבור צד.

הבטחתי ולכן אקיים... ../images/Emo60.gif

הרי לכם מסמך הוורד של המנשר המסוכם. אינני שומר לעצמי את הזכויות, ואתם יותר ממוזמנים להשתמש במנשר בפעילויות יזומות נגד "מקדונלד´ס". האח לפמיניזם! מאור

MooN aka asdfgh

New member
האמת, אפילו שלא הייתי שם...

התמונות האלה עושות אותי מאד גאה! קבלו ח"ח כל מי שהיה בעצרת וגם מי (שכמוני) רצה להגיע ולא יכל!!!

Veggie John

New member
היה כיף נורא

לי אישית יצא לדבר עם מגוון רחב של אנשים. התקוטטתי, לימדתי, נאמתי והתרוצצתי. בין השאר היו לנו תיירים, בחורי ישיבה מתעניינים, רופא, הורים וילדים ואפילו אחד מהמנהלים של מק´דונלדס! לא היה רגע דל :)

יום ה-M - מהעיתון.

טוב, אז העיתון המקומי יצא, ואיתו כתבה על ההפגנה שעשינו בכפ"ס. קצת משעשע (המציאו כמה ארגונים ותפקידים, ואפילו איזה מישהי שאמרה שטויות, אבל חפיף) יש תמונה שלנו, היא בשחור-לבן וקצת חתוכה, אז אפילו אין טעם שאני אסרוק אותה. בכל מקרה, אני אעתיק את הכתבה עצמה: (פרס ינתן לזוכה המאושר שיזהה כמה טעויות [לא כולל לשוניות] יש בכתבה!) "יום המחאה השנתי כנגד מקדונלדס מצוין ברחבי העולם מול סניפי הרשת. בכפר סבא נערכה הפגנה של פעילים, בראשות אלון קס, שאומר כי מקדונלדס מתעללת בבעלי חיים ומנצלת עובדים לעשיית רווחים קלים. יום המחאה של אנונימוס נגד מקדונלדס מצוין ב - 16 לאוקטובר, יום המזון העולמי של האו"ם. ביום זה מתקיימות הפגנות מול סניפי מקדונלדס בכל רחבי העולם, במחאה נגד עידוד מזון מהיר המזיק לבריאות, הרג והתעללות בבעלי חיים, שיווק לא מוסרי הפונה לילדים, ניצול עובדים ברחבי העולם, נזק לסביבה ולמשק המים והשתלטות ארגוני ענק על חיינו. בישראל התקיימו אירועי המחאה בשמונה ישובים ברחבי הארץ, בינהם בכפר סבא. מרכז מטה ההפגנה של איזור השרון, אלון קס, מסביר מדוע הארגון. שבראשו הוא עומד פועל נגד מקדונלדס. "המחאה העולמית כנגד מקדונלדס עלתה לכותרות ברחבי העולם לאחר שמקדונלדס הגישה תביעת דיבה כנגד שני פעילים מגרינפיס לונדון. בניגוד למקרים קודמים, סירבו שני הפעילים, הלן סטיל ודייב מוריס, להתנצל והמשפט התפתח למשפט הארוך בתולדות בריטניה. בית המשפט הבריטי קבע שמקדונלדס מוליכה שולל את הצבור בפרסומיה המציגים את מזונה כמזון בריא, מעודדת מזון המקושר למחלות לב, מנצלת ילדים לשיווק מוצריה, מתאכזרת לבעלי חיים, מתנגדת לאיגודי עובדים ומשלמת שכר נמוך." המפגינים בכפר סבא, חלקם פעילי אנונימוס, חלקם פעילים עצמאיים, הפיצו פלאיירים ובהם חומר שהם כינו "האמת על מקדונלדס", וביקשו מהעוברים ושבים להצטרף אליהם לחרם צרכנים על תאגיד הענק והציעו להם קיום של תזונה צמחית (נטולת בשר, ביצים וחלב) כתזונה בריאה, מוסרית, אקולוגית וזולה. בקרב רבים מעוברי האורח נתקבלו תגובות חיוביות ומספר אנשים התעניינו בפרטים נוספים. שלומית נגר, 34, הוד השרון, פעילה למען זכויות בעלי חיים: "אני מחרימה את מקדונלדס למרות שאני אוכלת בשר. פשוט הדרך שבה הם מתעללים בבעלי חיים היא מעל ומעבר למה שהדעת סובלת. אני בטוחה שאם אנשים ידעו את באמת על מקדונלדס הרבה אנשים ידירו את רגליהם מהסניפים שלהם" מנהל סניף מקדונלדס כפר סבא, מוחמד בדראן, סרב להגיב לטענות הפעילים.

למעלה